سرمقاله

اقتصاد یا فرهنگ مسئله این است / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • کیوسک‌های دیجیتال نخستین اپراتور سلامت کشور رونمایی و نصب شد
  • پرونده مرکز مبادله در دیوان عدالت اداری آیا مرکز مبادله ارز و طلای ایران، فاقد وجاهت قانونی است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1010  |  صفحه ۱سیاست روز  |  تاریخ: 17 آذر 1401
    حضور رئیس جمهوری در دانشگاه را فارغ از چگونگی آن باید به فال نیک گرفت
    روز داغ دانشجو
    با همه نقدهایی که به عملکرد دولت سیزدهم وجود دارد و البته هر کدام به جای خود قابل بررسی است اما اگر منصفانه نگاه کنیم، نفس حضور رئیس جمهوری در روز دانشجو و در دانشگاه تهران را باید به فال گرفت. هرچند که این حضور کانالیزه شده و با حضور اندک مخالفان و معترضان باشد. همچنین حضور اکثر چهره ها در دانشگاه های مختلف و برگزاری مناظره و یا صحبت های صریح و گاها تند برخی دانشجویان در مراسم روز دانشجو از اتفاق باید مبارک دانست. روز دانشجوی امسال داغ بود و این نشان از پویایی دوباره دانشگاه دارد.
    در همین زمینه مهرداد خدیر هم در عصر ایران نوشت: «صرف حضور سید ابراهیم رئیسی در دانشگاه و نطق او فارغ از آنچه می‌گوید تصمیم و اقدامی قابل ستایش است.
    چرا که رئیس جمهوری می‌توانست به بهانۀ جلسۀ رأی اعتماد به مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و حضور در مجلس شورای اسلامی به دانشگاه نرود یا به 27 آذر موکول کند که روز وحدت حوزه و دانشگاه است؛ یا به دانشگاهی برود که دانشجویان آن خودی‌تر و مطمئن‌ترند مثل دانشگاه امام صادق که با اعتراضات همراه نبوده، یا دانشجویان و حاضران را چنان گزینش کنند که صدای اعتراضی نشنود. اما همین که رفته ولو چینش‌ها و گزینش‌هایی از قبل صورت پذیرفته باشد مثبت است.»
    اما روز گذشته و روزهای گذشته حضور چند چهره در دانشگاه حاشیه های داغی به همراه داشت. زاکانی شهردار تهران با ادبیات منحصر به فردی که البته چندان ربطی به فضای دانشگاهی نداشت و همین طور حضور خضریان و پزشکیان نیز حاشیه های داغی به همراه داشت.
    در نهایت اما ما در این گزارش به روایت ایسنا از حضور مسئولان بسنده می کنیم هرچند که حاشیه های روز دانشجو به صورت داغ در شبکه های اجتماعی دیده می شود.
    ایسنا می نویسد: « مراسم روز دانشجوی امسال با حضور برخی مسئولان در جمع دانشجویان برگزار شد. همچنین تجمعاتی از سوی برخی دانشجویان برپا شد.
    به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حضور یافت. مخبر معاون اول رئیس‌جمهور به دانشگاه علم و صنعت و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دانشگاه الزهرا، علیرضا زاکانی شهردار تهران در دانشگاه شهید بهشتی و علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به دانشگاه علوم پزشکی ایران رفتند.
    سیدابراهیم رئیسی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران گفت:« «پیش از حضور در این مراسم برخی توصیه کردند در این مراسم شرکت نکنم. بنده در پاسخ گفتم کسانی که به دنبال تعطیلی علم هستند به دانشگاه نمی‌روند و بنای دولت سیزدهم از ابتدا تقویت علم و علم‌افزایی در دانشگاه‌ها بوده است و از این جهت بود که پس از بهبود شرایط کرونایی کشور دولت اولین اولویت خود را از سرگیری فعالیت دانشگاه‌ها قرار داد چرا که نشاط و پویایی کشور و همچنین پیشرفت‌ها و افتخارات دانشمندان کشور محصول دانشگاه است.»
    محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جمع دانشجویان دانشگاه الزهرا درباره مشکلات قضاییِ پیش‌آمده برای برخی از هنرمندان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران، اظهار کرد:« آیت‌الله رئیسی در سال ۱۳۹۸ بسیاری از دانشجویانی را که احکام قضایی قطعی و در حالِ اجرا داشتند، با مشورت رهبری عفو کردند. بعضی از هنرمندانی که الآن علیه انقلاب و نظام صحبت می‌کنند، از عفوشدگان سال ۹۸ هستند. بسیاری از این افراد احکام زندان هفت‌ساله و پنج‌ساله داشتند، اما آیت‌الله رئیسی به‌عنوان رئیس قوه قضائیه نامه نوشته و بسیاری از هنرمندان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران را عفو کردند.»
    علی خضریان نیز در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:« برداشت جریان بی‌وطن در امسال این بود که اکثریت هستند و می‌توانند مهمترین اتفاقات ملی را به تمسخر بگیریم و جامعه هم با ما همراهی می‌کند؛ چون اتفاقاً این بار رسانه به کمک آمده بود، این رسانه توهم اجتماعی را برای جریان بی وطن ایجاد کرد.»
    علی زاکانی شهردار تهران نیز با حضور در دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که «دانشجویان باید بدانید که مشکل کشور چیست و یقه من مسئول را بگیرید و بدانید خائن و خادم کیست؟ » گفت: پیشنهاد من قیام برای تحقق قانون اساسی است چرا که قانون اساسی محقق نشده است، اصل ۸ قانون اساسی امر معروف و نهی از منکر است و مهمترین بخش آن امر به معروف مردم به مسئولان است.
    در سایر دانشگاه‌های کشور هم مراسم روز دانشجو با حضور مسئولان استانی برگزار شد.
    امروز همچنین تجمعاتی در برخی دانشگاه‌ها برگزار شد. حدود ۲۰۰ نفر در دانشگاه امیرکبیر و حدود ۱۰۰ نفر هم در دانشگاه تهران تجمع کردند.
    تجمعاتی هم در دانشگاه علامه طباطبایی، علوم وتحقیقات، تربیت مدرس، خواجه نصیر، شهید بهشتی، فردوسی مشهد و چند دانشگاه دیگر در شهرستان‌ها برگزار شد.
    تجمع‌کنندگان شعارهایی از جمله اعتراض به بازداشت برخی دانشجویان سر دادند. برخی از این تجمعات به زد و خورد دانشجویان با حراست دانشگاه منجر شده است.