کد خبر: 10501 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 23 خرداد 1402
آمار نگرانکننده طلاق در خانوادههای دارای فرزند
طلاق؛ سرانجام یک ازدواج از هر ۳ ازدواج
رئیس ستاد ملی جمعیت گفت: از هر ۳ ازدواج یک ازدواج به طلاق میانجامد و ۴۰ درصد طلاقها خانوادههایی هستند که حداقل یک فرزند دارند که بسیار ناراحتکننده است.
رویدادهای ازدواج و طلاق بهصورت غیرمستقیم، دو مؤلفه تأثیرگذار بهروی جمعیت هستند که آگاهی از شاخصهای حاصل از ثبت آن در کشور میتواند سیاستگذاریهای کیفی و کمی جمعیتی را در هر زمان تحت تأثیر قرار دهد.به گزارش ایرنا، آمارها نشان میدهد که از هر سه ازدواج در سال ۱۴۰۰ یک مورد به طلاق منجر شده است. مجموع ازدواج کشور در تابستان ۱۴۰۰، ۱۳۴ هزارو ۲۰۸ مورد بود و محاسبات نشان میدهد که ازدواج در ایران در فاصله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹، بیش از ۳۶ درصد کاهش یافته است و حدود ۸۰ درصد طلاقها توافقی انجام میشود.
براساس آمارها از هر سه ازدواج یک ازدواج به طلاق منجر میشود که در واقع باید گفت بیش از ۴۵درصد از ازدواجها ناموفق است. از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ طلاق ۲۸درصد رشد داشته است که سه عامل بیتوجهی، بیتعهدی و بیاحترامی از مهمترین عوامل آن به شمار میرود.
در میان این آمارها یکی از موضوعات مهم این است که بسیاری از طلاقها در پنج سال اول زندگی رخ میدهد که اگر بتوان با مشاورههای خانوادگی از فروپاشی این خانوادهها جلوگیری کرد میتوان گفت تا حدود زیادی آمار طلاق را میتوان کاهش داد که همه این موضوعات به انجام مشاورهها مرتبط میشود.
در همین حال رئیس ستاد ملی جمعیت گفت: همه مشکلات و اختلافات زن و مرد درمانهای مختص خود را دارند و امروزه هیچ مشکلی در حوزه خانواده نیست که قابل درمان نباشد، اما وقتی شروع درمان دیر صورت بگیرد، کار دشوار میشود.
به گزارش مهر، کاظم فروتن رئیس ستاد ملی جمعیت در اختتامیه رویداد ملی صبا گفت: از هر ۳ ازدواج یک ازدواج به طلاق میانجامد و ۴۰ درصد طلاقها خانوادههایی هستند که حداقل یک فرزند دارند که بسیار ناراحتکننده است.
وی عدم درک زن و مرد از تفاوتهای یکدیگر را اصلیترین عامل برای اختلافات خانوادگی عنوان کرد و گفت: به عنوان یک کارشناس خانواده که ۳۰ سال است در این حوزه فعالیت میکند، میگویم که زن و مرد از تفاوتهای همدیگر هیچ اطلاعی ندارند و اگر در آموزشها به این حوزه تمرکز کافی داشته باشیم بسیاری از مشکلات حل میشوند.فروتن گفت: مراکز انتخاب همسر باید در همان زمان انتخاب همسر، یعنی قبل از ازدواج، این آموزشها را به دختر و پسر ارائه دهند، چون پس از ازدواج تأثیری نخواهد داشت.
رئیس ستاد ملی جمعیت در پایان گفت: دیگر مشکلات و اختلافات زن و مرد نیز همه درمانهای مختص خود را دارند و هیچ مشکلی در حوزه خانواده امروز وجود ندارد که قابل درمان نباشد، اما وقتی دیر درمان میشوند، کار دشوار میشود.