کد خبر: 11003 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 31 خرداد 1402
صبحت های یک نماینده از اختلاف رضایی با رئیس سازمان برنامه
محسن رضایی باید بازنشسته شود
از فرماندهی سپاه گرفته تا عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام ،چند دوره کاندیدای ریاست جمهوری ودر نهایت معاون اقتصادی دولت سیزدهم را می توان شاخص های کارنامه محسن رضایی برشمرد. محسن رضایی که در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری ظاهرا رقیب رئیسی بود بالاخره پس از انتخابات و پیروزی رئیسی به حیاط دولت راه یافت و معاون اقتصادی رئیسی شد. رضایی که در زمان انتخابات پیشنهاد یارانه ۴۵۰ هزار تومانی را نوید می داد می گفت من اقتصاددان هستم و میدانم که می شود بدون افزایش قیمت ها این عدد را به مردم ایران پرداخت کرد، اما آنچه اتفاق افتاد بر خلاف گفته رضایی بود و در اردیبهشت ۱۴۰۱ قیمت ها افسار گسیخته افزایش پیدا کردند و سفره مردم کوچک و کوچک تر شد. رضایی که طی ۲۲ ماه گذشته نتوانست شعارهای خود را عملی کند اخیرا تصمیم به استعفا گرفت و حالا که در پشت درب حیاط دولت مانده است سیاست های اقتصادی دولت و همچنین برنامه هفتم را به باد انتقاد گرفته است. به گفته محسن رضایی برای اجرای برنامه هفتم توسعه بودجه کشور باید در جهت تحقق آن تخصیص یابد که این روند در وضعیت کنونی رعایت نمیشود.
در همین رابطه حجت الاسلام رضا باقری بنابی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرآنلاین به دلایل خروج رضایی از کابینه و نقدهای او به برنامه های دولت پرداخته و توضیح می دهد: ایشان باید بازنشسته بشوند، اینها برای کشور هزینه ایجاد می کنند و ماندنشان جوانان را ناامید می کند. یک زمانی جوان بودند و در سمت های مختلف الگوی جوانان بودند ولی الان دیگر ناامید کننده جوانان هستند. دوستان باید در رفتارهای خود تجدید نظر اساسی کنند و بهتر است بهعنوان مشاور تجربیات خود را مطرح کنند.اگر اینها در ویترین جامعه باشند باعث می شوندکه جوانان ما نسبت به آینده ناامید شوند.
وی در پاسخ به این سوال که فکر می کنید چه کسی جانشین محسن رضایی می شود، گفت: باید کسانی بیایند که برای حل مشکلات کشور ایده دارند، برنامه ایشان را در زمان تبلیغات انتخابات دیده بودیم و بهنظر می رسد به آن توجهی نشد و شعارها خیلی با حقیقت هایی که الآن در جامعه می بینیم متفاوت است.لذا بنظر می رسد ایشان الآن بعنوان منتقد آمده اند و اینکارها را می کنند. ایشان دیدند دیگر نمیتوانند آن نقطه نظرات خودشان را اجرا و بر سیاست های اقتصادی آقای منظور اعمال نظر کنند و ازآنجا که رئیس سازمان برنامه، مدیر اقتصادی خوبی هستند و آقای رضایی توانایی اعمال سیاست های خود به آقای منظور را از دست داده است و از این رو از آنجا که شاید آقای رضایی سیاست های ایشان را قبول ندارد شروع کرده اند به تخریب رئیس سازمان برنامه.
وی در پاسخ به این سوال که رضایی در زمانی که در دولت بود این ایرادات را مطرح نکرد و الآن که از بدنه دولت جدا شده به این آسیب ها اشاره می کند؟ می گوید: بهنظر می رسد این تیم اقتصادی که الآن آمده و در دولت مستقر شده یک تیم منسجم است و علی الظاهر آقای فرزین ،آقای منظور و آقای خاندوزی از انسجام فکری خوبی برخوردار هستند و دولت قبلا چنین انسجام فکری در حوزه اقتصاد نداشت. الآن اینها آمده اند و به آسیب ها می پردازند.
امیدوارم حالا که تیم اقتصادی دولت منسجم تر شده مشکلات اقتصادی حل شود چون همانطور که گفته شد انسجام نبود والآن انسجام بیشتر شده است.
وی در ادامه می افزاید: من اگر جای رئیس جمهوری باشم از آقای پورابراهیمی استفاده خواهم کرد و ایشان میتواند مشاور اقتصادی خوبی برای آقای رئیسی باشد.