کد خبر: 11561 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 10 تیر 1402
رئیس جمهوری در سفر استانی به کرمان تاکید کرد
مسئولین عقب ماندگی ها را جبران کنند
رئیس جمهور گفت: مسئولین باید مانند شب های عملیات در دوران دفاع مقدس؛ عقب ماندگی ها را جبران کنند. اگر روحیه جهادی نباشد مشکلات رفع نخواهد شد. مشکلاتی در حوزه آبی داشتیم که می شد سال ها قبل با کار جهادی آنها را رفع نمود.
سید ابراهیم رئیسی که در راستای سفرهای استانی به استان کرمان سفر کرده بود در آیین افتتاح فاز نخست تصفیهخانه و آبرسانی به شهرهای بم و بروات، تصفیهخانه سیرجان و ۱۵ پروژه برقرسانی استان کرمان اظهار کرد: همه ما در حال امتحان هستیم و یکی از عرصههای مهم برای آنکه کسی خداوند را بندگی کند، گره گشایی و رفع مشکلات مردم بوده و این زمینه نیز برای مسئولین فراهم است و مسئولین باید بدانند امروز توجه کردن به مشکلات مردم؛ امری کلیدی برای این دنیا و آخرتشان است.
وی با بیان اینکه خدمت به مردم نماد و نمود همه مجاهدتهای سردار حاج قاسم سلیمانی و شهدای دیگر بوده است افزود: مسئولین باید مانند شبهای عملیات در دوران دفاع مقدس؛ عقب ماندگی ها را جبران کنند. اگر روحیه جهادی نباشد مشکلات رفع نخواهد شد. مشکلاتی در حوزه آبی داشتیم که میشد سالها قبل با کار جهادی آنها را رفع نمود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت سیزدهم گام های بسیار خوبی برای رفع مشکلات آب و برق برداشته شده است، افزود: تکمیل پروژه ها و طرح های نیمه تمام در دستور کار دولت بوده اما باید به این نکته توجه داشت که به سرانجام رساندن این پروژه ها در گرو کار جهادی مسئولین است و بهره برداری از پروژه های آبرسانی به شهرهای بم و بروات، ۱۵ طرح برق رسانی در نقاط مختلف استان کرمان و همچنین بهره برداری از پروژه فاضلاب سیرجان با کار جهادی انجام شده است.
رئیسی با اشاره به اقداماتی که برای رفع تنش آب روستاها در نقاط مختلف کشور صورت گرفته اظهار کرد: در استان کرمان حدود ۶۷۰ روستا دچار مشکل آبی هستند که تاکنون مشکل تعدادی از آنها رفع شده اما نیاز است با سرعت بیشتری این مشکل مردم را حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه امروز جبهه تولید قدرت برای همه مدیران و دست اندرکاران اقتصادی، رفع مشکلات برق و آب است افزود: رفع مشکل تنش آبی از اولویت های حیاتی منطقه است و پیشرفت در همه بخش ها در گرو توسعه زیرساخت هاست.
رئیس جمهور در ادامه با بیان این مطلب که «آبرسانی به بم و بروات برای ما هم گواراست» ادامه داد: ۵۷ کیلومتر خط انتقال آب از سد نساء به این دو شهرستان که در گرما و به صورت شبانه روزی انجام شده، قابل تقدیر است و از همه دست اندرکاران این پروژه تشکر میکنم.
وی با اشاره به پروژه های افتتاح شده در این سفر گفت: پروژه هایی که امروز به بهره برداری می رسد؛ نشان از توان ایرانی است و تمامی ابزارها و تولیداتی که در این پروژه ها استفاده شد داخلی و توسط مهندسان ایرانی به سرانجام رسید.
رئیسی به دخایر معدنی دیار کریمان اشاره کرد و صفت بهشت معادن برای استان کرمان را بی مورد ندانست و بیان کرد: با خام فروشی مخالفیم. باید اشتغال و ارزش افزوده و تولید ایجاد کنیم که نتیجه آن رفع مشکلات آبی، برقی و ... باشد.
رئیس جمهور مشارکت شرکت های بزرگ اقتصادی منطقه برای اجرای پروژه های فاضلابی را اقدامی قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: شرکت های بزرگ اقتصادی با سرمایه گذاری در بخش های مختلف باید پیشران توسعه کشور باشند و معتقدیم با سرمایه گذاری این نوع شرکت ها می توان مشکلات شهرها و روستاهای کشور را حل نمود.
وی افزود: برخی از کارها اگر به صورت عادی بخواهند انجام شود، سال ها طول می کشد تا به سرانجامی برسند اما اگر کار جهادی انجام دهیم سایر پروژه ها نیز در کمترین زمان ممکن به بهره برداری می رسند.
رئیسی با تاکید بر اینکه برق رسانی در استان کرمان به کار جهادی نیاز دارد افزود: عشایر ذخایر کشور و تولید کننده هستند و باید موضوع برق رسانی به این مردم خدوم در اولویت کارها باشد. برق رسانی خورشیدی به چادرهای آنها باید به صورت ویژه دیده شود ضمن آنکه در دولت تاکید داریم که هرچه سریعتر باید بحث های برق دار شدن و آبرسانی به روستاها دنبال شود و این موضوع را اولویت وزارت نیرو می دانیم.
رئیس جمهور با یادآوری خاطرات شهید سلیمانی عنوان کرد: باید بدانیم که هیچ وقت راه برای شهید دلهایمان هموار نبود اما او با مجاهدت و تلاش های جهادی خود راه را هموار می کرد و در فراز و فرودها یک میدان دار قوی و یک دیپلمات فرزانه بود.
وی خطاب به حاضرین در این جلسه عنوان کرد: شرکت های فعال و پیمانکار باید بدانند استان کرمان نباید با این مشکلاتی که اکنون مواجه است، روبرو باشد. دولت در حد توان خود به دنبال رفع مشکلات است و کاری به حرف دیگران ندارد و فقط به دنبال آن هستیم که مردم احساس رفاه، آرامش و آسایش کنند. برای ما مهم رضایت خداوند متعال است و معتقدیم وقتی همه با همدلی و همکاری در راستای رفع مشکلات مردم گام برمی دارند خداوند نیز برکاتش را بر ما نازل میکند.
رئیسی ساماندهی و سرعت بخشی به پروژه ها را از اهداف سفر خود به استان ها دانست و بیان کرد: پروژه ها نباید فرسایشی شوند و از همه کسانی که کارهای بزرگ را رقم زدند تشکر می کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این سفر جزو سفرهای استانی هیات دولت به استان کرمان نبوده و سفر استانی ویژه ای را به این دیار خواهیم داشت.
رئیس جمهوری همچنین در ادامه برنامههای سفر یکروزه به استان کرمان، ظهر جمعه در بخشی از محل اجرای پروژه آبرسانی اضطراری به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور حضور یافت و با توضیحات دستاندرکاران از جرئیات اجرای این پروژه اطلاع یافت.
طرح انتقال آب شرب به شهرهای کرمان و رفسنجان به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در سال، با پیشبینی اعتبار بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان آغاز شده و تاکنون ۱۶ کیلومتر لولهگذاری ۲ هزار میلیمتر، ۲۱ کیلومتر لولهگذاری ۱۸۰۰ میلیمتر و ۲۷ کیلومتر لولهگذاری ۱۰۰۰ میلیمتری از این پروژه برابر با ۴۵.۵ درصد از پروژه اجرا شده است.
به گفته دستاندرکاران پروژه با وجود سختی کار و مسیر اجرا، این طرح با سرعت خوبی در حال اجراست و پیشبینی میشود بهار سال آینده به بهرهبرداری برسد.
مجری طرح در این بازدید گفت این طرح با ۴۵درصد پیشرفت فیزیکی و با هدف رفع تنش آبی ۲ شهر کرمان و رفسنجان اجرا میشود و نیاز آبی حدود یک میلیون و پانصد هزارنفر را به علاوه اتباع بیگانه به میزان قابل توجهی بر طرف میکند.
فرحبخش افزود: محل اجرای عملیات پروژه اضطراری انتقال آب شرب به شهر رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیج فارس در کمربندی جاده رفسنجان به کرمان به طول ۱۶ کیلومتر به مخزن اصلی این شهر در حال انجام است.
وی بیان کرد: عملیات انتقال آب شرب از خلیج فارس به شهرهای کرمان و رفسنجان شامل ۱۴۵ کیلومتر خط انتقال آب، ۲ تصفیه خانه و ۲ ایستگاه پمپاژ آب است.
فرحبخش گفت: برای تکمیل طرح انتقال آب شرب شهرهای کرمان و رفسنجان به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون بیش از ۴۵۰میلیارد تومان آن تامین شده است و قرار است تا پایان امسال به بهره برداری برسد.