سرمقاله

پتروشیمی در میانکاله / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12086  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 18 تیر 1402
    ماجرای تحویل بمب های خوشه ای به اوکراین
    وزیر دفاع اوکراین شنبه با استقبال از تصمیم آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف، از عدم استفاده از این بمب‌ها در خاک روسیه خبر داد.
    به گزارش خبرگزاری رویترز، «آلکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین از تصمیم آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف استقبال کرد و گفت این اقدام به بازپس‌گیری خاک اوکراین کمک می‌کند.
    «پیمان ممنوعیت بمب‌های خوشه‌ای» یک معاهده بین‌المللی است که هر گونه استفاده، انتقال، تولید و انبار این بمب‌ها را ممنوع اعلام می‌کند. این پیمان روز ۳۰ مه ۲۰۰۸ در دوبلین به تصویب رسید و از اوت ۲۰۱۰ اجرایی شد. آمریکا، روسیه و اوکراین جزو کشورهایی هستند که این معاهده را امضا نکرده‌اند.
    رزنیکوف در توییتی نوشت: «اوکراین از این مهمات فقط برای بازپس‌گیری سرزمین‌های خود استفاده خواهد کرد. این مهمات در قلمرو به رسمیت شناخته شده روسیه استفاده نخواهد شد».
    به گزارش فارس، آمریکا جمعه اعلام کرد بمب‌های خوشه‌ای در اختیار اوکراین قرار می‌دهد. استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در بیش از ۱۰۰ کشور ممنوع است. آن‌ها پس از پرتاب به شمار زیادی بمب کوچکتر تبدیل می‌شوند که می‌تواند باعث کشتار گسترده غیرنظامیان شود. بمب‌های منفجر نشده نیز برای چند دهه خطر به همراه دارند.
    رزنیکوف مدعی شد این مهمات به نجات جان نظامیان اوکراینی کمک می‌کند و  اوکراین سابقه دقیق استفاده از این بمب‌ها را حفظ و اطلاعات را با شرکای خود مبادله خواهد کرد.
    «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا تصریح کرد ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین، جهان را وارد جنگ جهانی می‌کند.
    اسپانیا، یکی از امضاکنندگان معاهده عدم بکارگیری بمب خوشه‌ای گفت که با این تصمیم مخالف است. «مارگاریتا روبلس»، وزیر دفاع اسپانیا روز شنبه در «مادرید» به خبرنگاران گفت این گونه تسلیحات و بمب‌های خاص تحت هیچ شرایطی قابل تحویل نیستند.
    نخست‌وزیر انگلیس نیز در واکنش‌ به اعلام موافقت آمریکا با ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین اعلام کرد انگلیس به اوکراین بمب خوشه‌ای نمی‌دهد.
    تصمیم دولت آمریکا در ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین، با انتقادات بین‌المللی همراه شده است. سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که انتقال این تسلیحات به اوکراین، تا مدت‌ها به رنج غیرنظامیان منجر خواهد شد.