کد خبر: 12510 | صفحه ۸ | سیاست روز | تاریخ: 25 تیر 1402
جهان در آستانه انقلاب دیجیتالی است؛ ایران به فکر فیلترینگ
عقب افتادگی 15 ساله از کشورهای همسایه
برنامه هفتم توسعه در حالی مراحل بررسی را در مجلس شورای اسلامی طی میکند که بررسیها نشان در متوسط تحقق اهداف برنامههای توسعه پیشین چیزی در محدوده ۳۷ درصد بوده است.این بدان معناست که بخش مهمی از اهداف برنامههای توسعه محقق نشده و مغفول ماندن احکام سبب شده است ایران نه تنها به توسعه دست یابد، بلکه حتی در محدودهی کنونی قرارگیریاش در میان کشورهای در حال توسعه نیز زیر علامت سئوال بزرگی باشد.
علی قنبری با تاکید بر اینکه ایران در تلهی توسعهی صوری افتاده است، به خبرآنلاین گفت: توسعه به معنای تقویت زیرساخت و مهیا شدن شرایط کشور برای توزیع رفاه و بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی و ارتقای نظام حکمرانی و ... است در حالی که نتیجه اجرای شش برنامهی توسعه در ایران چنین چیزی نیست و صرف اعداد و ارقامی که نشان دهد رشدهای اقتصادی محدودی حاصل شده، نشاندهنده رسیدن به توسعه نیست. او با تاکید بر اینکه برنامه هفتم توسعه، به رغم آنکه بسیار دیر ارائه شد، فاقد نوآوری، خلاقیت و تغییر رویکرد است، گفت: در این برنامه نیز همان مواردی پیشبینی شده که در برنامههای قبل وجود داشت و محقق نشد.نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: این برنامه به چند سئوال مهم پاسخ نمیدهد. ایران قرار است با تحریم چه کند؟ آیا تکلیف افایتیاف روشن خواهد شد؟ مشکل و بحران اصلی ایران بلاتکلیفی در مذاکرات است و باید طراحان این برنامه بگویند که بالاخره تکلیف احیای برجام چه میشود؟
فرصتها از دست رفت
قنبری در توضیح این مطلب ادامه داد: امروز در حالی درباره رشد هشت درصدی اقتصاد و تورم بیست و پنج درصدی و ... صحبت میکنند که گویی فرصت توسعه ابدی و ازلی است. ما در خوشبینانهترین حالت ده سال و در واقعبینانهترین حالت پانزده سال از کشورهای اطرافمان مثل عربستان و ترکیه و ... عقب ماندهایم و حالا نیز فرصت اندکی برای توسعه داریم . معاون اسبق وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: جهان در آستانهی انقلاب تکنولوژیکی است. هوش مصنوعی در حال تغییر مناسبات جهانی است، ما یک دهه بیشتر فرصت نداریم که از امکاناتمان استفاده کنیم و خودمان را به جهان برسانیم والا دچار فاصلهی غیرقابل جبرانی با جهان خواهیم شد اما متاسفانه به جای اینکه برنامه داشته باشند چگونه باید همراستا با تکنولوزی روز دنیا شویم، به فکر فیلترینگ و ... هستند و دائم به فضای مجازی حمله میکنند.
بخش خصوصی را به هیچ گرفتند
او گفت: در چنین فضای خطرناکی که جهان در آستانه انقلاب دیجیتالی و تکنولوژیکی است، ما یک فرصت کوتاه دیگر در اختیار داریم که بتوانیم خودمان را وفق بدهیم و با جهان همراه شویم. او در توضیح این مطلب ادامه داد: متاسفانه بخش خصوصی در همین برنامه هفتم به هیچ گرفته شده است. بخش خصوصی زیر سلطهی دولت مد نظر سیاستگذار است و حتی در این محدوده نیز ابزاری در اختیار این حوزه نیست. ببینید بر سر یک انتخابات اتاق چه غوغایی به پا کردهاند. به جای تمرکز بر توسعهی بخش خصوصی، همین میزان حضور را هم تحمل نمیکنند و همینها نشان از یک بحران جدی در اقتصاد ایران دارد.