کد خبر: 13549 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 17 مرداد 1402
دفاع معاون مطبوعاتی از عملکرد دوساله این معاونت
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی که امروز با اهالی رسانه داشت، از عملکرد دوساله این معاونت دفاع کرد و در عین حال گفت: امروز معاونت مطبوعاتی به ۱۳ هزار رسانه مجوز داده است اما تلاش بر این بوده، توسعه کمی به عنوان الگوی دائمی پایدار نباشد. به گزارش خبرنگار ایسنا، نشست خبری بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای کشور صبح امروز دوشنبه (۱۶ مردادماه ۱۴۰۲) با حضور فرشاد مهدیپور، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن نشستهای این معاونت برگزار شد.
در این نشست علاوه بر تشریح روند برگزاری و ارائه اطلاعات مرتبط با بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای کشور، گزارش عملکرد این معاونت در دو سال گذشته ارائه شد.
مدیران کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی و خارجی، دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها و دفتر تبلیغات و اطلاعرسانی و همچنین دبیر بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای کشور از جمله حاضران در این نشست خبری بودند.
مهدی عرفاتی (دبیر جشنواره ملی رسانهها)، محمد آقاسی (مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها)، علی محمدیان (مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاعرسانی)، علیرضا شیروی (مسئول رسانههای خارجی در وزارت ارشاد) و ایمان شمسایی (مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی) از حاضران در این نشست بودند.
توسعه کمی در کنار رشد کیفی رسانهها
در این نشست، فرشاد مهدیپور با اشاره به عملکرد معاونت مطبوعاتی در دو سال گذشته، بیان کرد که امروز حدود ۱۳ هزار و اندی مجوز برای فعالیت رسانهها دادهایم که سه هزار مجوز در ۲۲ ماه گذشته صادر شده است و البته همین حدود عدد رسانه هم مورد تبدیل وضعیت قرار گرفتهاند.
وی گفت: تلاش ما بر این بوده توسعهی کمی به عنوان الگوی پایدار نباشد و توسعه کیفی هم افزایش پیدا کند؛ به همین جهت با وجود سه هزار مجوز و سه هزار تبدیل وضعیت، این عدد رشد نکرد.
معاون مطبوعاتی گفت: در طول این مدت ۵۰ سفر استانی داشتیم و دیدارهایی از نزدیک در حوزه رسانه با مدیران رسانهها، خبرنگاران فعال، مدیرهای کانون تبلیغاتی داشتیم و این ارزیابی کاملتری در حوزه رسانههای کشور به ما میدهد.
وی گفت: در طول این مدت تعداد اعضای سامانه جامع رسانههای کشور هم چهار برابر افزایش یافت و در حال حاضر ۸۵۰۰ نفر عضو این سامانه هستند. این اتفاق در صندوق هنر هم افتاد و میزان عضویت روزنامهنگاران در صندوق هنر هم سه برابر افزایش یافته است.
مهدیپور همچنین از بازنویسی و بهروزرسانی دوباره آییننامه آگهیهای دولتی، آییننامه کار حرفهای روزنامهنگاری و قانون تبلیغات خبر داد که تمام اینها در مرحله تصویبخواهی در مراجع بالا دستی است.
به گفته وی برخی قوانین، مربوط به ۳۰ سال پیش بوده که بازنگری در آن صورت نگرفته است.
مهدیپور در ادامه این نشست گفت: طبق قانون مطبوعات صلاحیت رسیدگی بر عهده هیات نظارت بر مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده که در بسترهای مختلف دیداری و شنیداری و مجازی در حوزه تنظیمگری تلاش خود را به منصه ظهور برساند. طبق همین ضوابط تلاش کردیم چرخه نظارت، هدایت و حمایت از رسانهها و تنظیمگری عدالتمندانه را توأمان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بازنگری در آییننامه و قوانین قدیمی، از اولویتهای معاونت مطبوعاتی بوده است، در این زمینه یادآور شد: به نوعی تمام آییننامهها و مقررهای مهم در حوزه رسانه مورد بازنگری قرار گرفته که امیدوارم حوزه مصرفکنندگان رسانه از تمام این اتفاقات و اقدامات منتفع شوند.
۲۶۰۰ خبرنگار و ۱۰۰ داور در جشنواره رسانه
در بخش دیگری از این نشست مهدی عرفاتی با یادآوری اینکه آخرین دوره جشنوارههای رسانه ۱۰ سال پیش برگزار شد، درباره سرنوشت برگزاری این جشنوارهها مطرح کرد: امسال هم سعی کردیم اهالی رسانه را در یک رویداد ملی دور هم جمع کنیم. در جشنواره امسال و در یک بازه زمانی کوتاه ۶۸۰۰ اثر ارسال شد که در چهار مرحله مورد داوری قرار گرفت. نزدیک به ۲۶۰۰ نفر از خبرنگاران در این جشنواره شرکت کردند که شامل ۷۵۲ رسانه سراسری و استانی میشود. همچنین ۱۰۰ نفر در فرایند داوری کمک کردند. تنوع شرکتکنندگان و جریانهای گوناگون و مرزهای جغرافیایی مولفه و نکات اصلی این جشنواره بود.