صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • دلایل خرابی لباسشویی سامسونگ
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13665  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 19 مرداد 1402
    از مواد منفجره برای تخریب استفاده نکردیم
    توضیحات شهردار منطقه ۱۹ تهران از حادثه خلازیر
    شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به حادثه آوار ساختمان‌های در حال تخریب در محله خلازیر که به صورت غیراصولی ساخته شده بودند، گفت: به هیچ عنوان برای تخریب از مواد منفجره استفاده نکردیم.
    ورج فرهادی در یکصد و شصت و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که اعضای شورا به صورت تلفنی و حضوری در جریان موضوع حادثه روز یکشنبه در منطقه ۱۹ قرار گرفتند، گفت: متأسفانه همکاران ما در سامانه ۱۳۷ که خالصانه مشغول به کار بودند، در کنار نیرو‌های پلیس در این حادثه جان باختند. منطقه ۱۹ دارای ظرفیت‌های بی‌شمار است و با توجه به وجود شهر فرودگاهی و شهر آفتاب و اثرگذاری آن بر مباحث کلان اقتصادی و خدماتی، این منطقه بسیار مهم است، اما متأسفانه از خدمات اولیه محروم است.
    شهردار منطقه ۱۹ تصریح کرد: تمام تخلفات ساختمانی و نابسامانی‌های برخی مشاغل مستقر در محل همچون ضایعات‌فروشان و کلونی‌ها و مافیای فساد در ساخت‌وساز متأسفانه در زمین‌های موقوفه رخ می‌دهد. در واقع، در ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت منطقه تمام تخلفات در ۴۰۰ هکتار موقوفه رخ داده است و در یک هزار و ۷۰۰ هکتار باقیمانده تخلفاتی این‌چنینی نداریم که موضوعی حائز اهمیت است. این مسأله به ۱۵۰ سال قبل که موقوفه شکل گرفته و در اختیار کشاورزان بوده است، برمی‌گردد. به تدریج با مهاجرت‌های شکل‌گرفته از پیش از انقلاب، این محدوده از حالت روستایی خود خارج و به سمت شهر شدن پیش رفت.
    فرهادی با بیان این که تمام سطح املاک مربوط به موقوفه در قطعه‌بندی‌ها بین مردم توزیع شده است و شاهد این بودیم، گفت: در جریان اغتشاشات و در همان روز‌های اول، هرکسی که کاغذی در دست داشت، اقدام به دیوارکشی کرد و ما تصاویر این اقدامات را در شورا در همان روز‌ها ارائه دادیم. ما در یک عملیات ۸۵ هکتار از اراضی را آزاد کردیم.
    شهردار منطقه ۱۹ گفت: عمده تخلفات سازماندهی‌شده در حوزه مسکن در ۴۰۰ هکتار زمین‌های موقوفه منطقه اتفاق افتاده است. بالغ بر ۶۰ نفر از همکاران ما توسط مافیای ساخت‌وساز مورد ضرب‌وجرح قرار گرفتند. با سنگ و نارنجک بار‌ها به عوامل شهرداری حمله شد، البته اگر حضور مأموران انتظامی و فداکاری آن‌ها نبود، اوضاع بدتر هم می‌شد؛ تا این لحظه بالغ بر ۲۰ عملیات سنگین تخریب در منطقه با همکاری فراجا انجام شده است.
    وی با بیان این که ۹۰ درصد از ساخت‌وساز‌ها غیرمجاز و تصرفی هستند، گفت: در این اراضی اقدامات غیرمجاز انجام می‌شود که منجر به آلودگی و آسیب‌های اجتماعی شده است و در فضا‌های داخل بافت‌ها، تمام اراضی را دیوارکشی کردند و در چند عملیات با حضور نیروی انتظامی و یگان حفاظت با این ساخت‌وساز‌ها برخورد شد و سوله‌سازی و تجاری‌سازی را نیز مورد برخورد قرار دادیم و زمین‌ها را باز پس گرفتیم.
    شهردار منطقه ۱۹ با بیان این که تعداد زیادی از سوله و بخشی از ساخت‌وساز‌های تجاری را تخریب کردیم، گفت: در داخل بافت لکه‌های بزرگی را برای این که دسترسی را سخت‌تر کنند، پیش‌بینی کرده و اقدام به ساخت کردند و فیلم‌ها و تصاویری موجود است که نشان می‌دهد ۶۰ همکار ما در برخورد‌ها مجروح و اخیرا نیز نیرو‌های ما در همین راستا جان باختند.
    وی ادامه داد: ما کلاه‌خود، سپر و لباس‌های خاص برای نیرو‌ها تهیه کرده بودیم، چراکه برخورد‌ها به میدان جنگ تبدیل شده بود؛ در آخرین عملیات که ۴۰ روز پیش بود، برای این که امنیت محدوده را تأمین کنیم، ۲ هزار نفر نیروی انتظامی محدوده را محاصره کردند و یک ساعت و نیم درگیری ایجاد و ۲۰۰ نفر بازداشت شدند تا در وضعیت امن، تخریب آغاز شود.
    فرهادی با تأکید بر اینکه قوه قهریه‌ای در شهرداری نداریم و امکانات یگان حفاظت محدود است، تصریح کرد: ۲۲ منطقه و سازمان و شرکت داریم که باید اقدامات روزانه خود را انجام دهند و حضور نیروی انتظامی گریزناپذیر است، اما نیروی انتظامی در آن روز‌ها اولویت بالاتری داشتند و باید به موضوعات اولویت‌دار پرداخته می‌شد و شرایطی وجود نداشت که نیرو‌ها در این محدوده متمرکز شوند.
    به گفته شهردار منطقه ۱۹، تمام کلانتری‌ها تخلیه و نیرو‌ها در محل‌هایی که پیش‌بینی شده بود مستقر شدند و در روز‌های اغتشاشات، مافیای ساخت‌وساز غیرمجاز با قدرت نفوذ خود و در دسترس داشتن سیستم‌های خود باعث عدم هماهنگی و انسجام بین سیستم‌های ما می‌شدند.