سرمقاله

نتیجه انتخابی درست؛ خروج ورزش از کما ‪/‬ حجت اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13937  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 24 مرداد 1402
    قالیباف:
    تحول اقتصادی کشور باید از صنعت نفت اتفاق بیفتد
    رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مجاهدت‌های کارکنان صنعت نفت در دوران دفاع مقدس تاکید کرد: مطمئنم اگر ما مدیران درست نگاه و توجه کنیم، جوانان و کارمندان امروز در شرکت نفت هم همان حماسه‌ای را که در دوران دفاع مقدس خلق کردند و این رگ حیاتی را حفظ کردند، امروز نیز در دوران تحریم و تحول اقتصادی کشور که باید از این صنعت انفاق بیفتد، تکرار خواهند کرد.
    به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین کنفرانس بین‌المللی بهینه‌سازی مصرف و بهره‌وری انرژی ایران که در مرکز همایش‌های پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال تنظیم برنامه هفتم هستیم؛ برنامه‌ای که الزام و اجباری برای ماست و ما ناگزیر هستیم یک برنامه تحولی داشته باشیم و پیشران و آغازی که برای این تحول متمرکز باشیم، موضوع انرژی در کشور است.
    وی با تاکید بر اینکه در تصمیم گیری درباره موضوع انرژی نیابد در کشور تردید کنیم، گفت: طی بیش از دو سال و نیم است که در مجلس هستم، هفته‌ای نبوده که بر من و دوستان کمیسیون انرژی مجلس بگذرد که بر این دغدغه غافل باشیم.
    رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «دوران جوانی ما همزمان با جنگ بوده و رشادت‌های کارمندان و متخصصان شرکت نفت را با چشمان خودمان دیدیم»، عنوان کرد: صنعت نفت ما مجاهدانه بیش از هزار شهید تقدیم کرده است که در راس آنها شهید تندگویان قرار دارد. مطمئنم اگر ما مدیران درست نگاه و توجه کنیم، جوانان و کارمندان امروز در شرکت نفت هم همان حماسه‌ای را که در دوران دفاع مقدس خلق کردند و این رگ حیاتی را حفظ کردند، امروز نیز در دوران تحریم و تحول اقتصادی کشور که باید از این صنعت انفاق بیفتد، تکرار خواهند کرد.
    قالیباف ادامه داد: این موضوع یک شرط دارد و آن این است که به مشکلات مدیریت و حکمرانی انرژی توجه کنیم. حکمرانی از دو عنصر تشخیص علمی و تصمیم سیاسی تشکیل می‌شود؛ اگر درباره تصمیمات سیاسی خود از جمله حکمرانی در آب و انرژی بازنگری نکنیم، همیشه یک پایه این دو عنصر می‌لنگد؛ چراکه یا ما به دلایلی حوزه تخصصی و علمی را ندیدیم یا اینکه در جاهایی با وجود توجه به تخصص علمی، توجهی به موضوعات سیاسی نداشته‌ایم.
    وی با تاکید بر اینکه در حکمرانی ترکیب موضوعات سیاسی و تشخیص علمی یک راهبرد را مدیریت می‌کند و پیش می‌برد، گفت: اگر توجه داشته باشیم که با این نگاه تصمیم گیری کنیم و در این مسیر نوع مدیریت ما از جنس مدیریت مکانیکی و داینامیکی نباشد بلکه از جنس سایبرنتیکی باشد کار ما باید چهار ویژگی کنترل پذیری، خود تنظیم‌گری، حرکت معطوف به هدف و بازگشت پذیر بودن را دارا باشد؛ اینها لازمه یک مدیریت دقیق سایبرنتیکی برای یک موضوع تحولی در هر شیوه حکمرانی است. امروز با ناترازی‌هایی در بودجه، انرژی و آب مواجهیم که برای حل آنها و حکمرانی‌های درست در این عرصه نیازمند مدیریت دقیق سایبرنتیکی هستیم.
    رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروز ظرفیت و ثروت عظیمی در بخش نفت و گاز وجود دارد، اظهار کرد: امروز در زمینه ظرفیتهای نفت و کار در رتبه اول هستیم اما امروز نقطه قوت ما تبدیل به نقطه ضعف ما شده است. امروز جامعه بشری در شرایطی هستیم که هر پدیده‌ای که پیش روی ماست همه فرصت هستند اما این فرصت‌ها به دو دسته با ریسک و بدون ریسک تقسیم می‌شوند و اتفاقاً نیز همیشه تحول و جهش برای جهش‌های بزرگ از فرصت‌های با جهش، آغاز می‌شود و امروز انرژی در کشور ما یک فرصت با ریسک است.
    قالیباف با بیان اینکه «در برنامه هفتم توسعه قادریم ۳.۵ میلیون بشکه نفت در روز تا پایان سال صرفه جویی کنیم» عنوان کرد: در تولید انرژی حدود ۹ میلیون بشکه در روز ظرفیت داریم؛ وقتی به حوزه عرضه انرژی تولید بیاییم این عدد حدود ۷ میلیون است و واقعیت این است که امروز عرضه انرژی نهایی ما نزدیک به ۵ میلیون بشکه در روز است. این در حالیست که روند رشد اقتصادی ما در این زمینه طی دهه گذشته به طور متوسط یک درصد بوده است.