سرمقاله

تهران – واشنگتن؛ توافق بر سر چه؟ / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14030  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 25 مرداد 1402
    انجام تورنمنت باشگاهی آسیا در سه سطح مختلف
    انقلاب بزرگ AFC در برگزاری لیگ قهرمانان
    با اعلام رسمی AFC، برگزاری رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا با فرمت کنونی، به صورت رسمی از دستور کار خارج شد و بازی‌های باشگاهی در سه سطح و با سبک جدیدی برگزار می‌شوند.
    به گزارش ورزش سه، همانطور که از مدت‌ها پیش نیز اعلام شده بود، رقابت‌های باشگاهی در قاره آسیا، از فصل 2024 – 2025 با تغییرات گسترده‌ای همراه خواهد بود و رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا با فرمت کنونی، به صورت رسمی کنار گذاشته شد و بازی‌های باشگاهی با شکل و شمایل تازه و جذاب‌تری برگزار می‌شود.
    کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا امروز با رونمایی از نام سه رقابت باشگاهی جدید، از افزایش قابل توجه بودجه برای 76 تیم شرکت کننده و همچنین اعلام معرفی لیگ قهرمانان بانوان AFC، از آغاز عصر جدیدی برای فوتبال باشگاهی آسیا خبر داد.
    طبق اعلام وب سایت رسمی AFC، سه ابتکار پیشگامانه که با هدف ارتقای فوتبال آسیا، تقویت رشد و رسیدن به قله‌های بزرگ اندیشیده شده است، از فصل 2024 – 2025 اجرایی خواهند شد.
    در دومین جلسه کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا که به صورت ویدیو کنفرانس و به شکل مجازی برگزار شد، شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا، از تعهدات AFC برای ایجاد چشم‌انداز تجاری مناسب‌تر باشگاهی برای فدراسیون های عضو خبر داد.
    با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، بالاترین سطح فوتبال باشگاهی آسیا با حضور 24 باشگاه برتر قاره تشکیل می‌شود که از این به بعد لیگ نخبگان (ACLE) نامیده می‌شود.
    در حالی که سطح دوم به صورت 32 تیمی با عنوان لیگ قهرمانان آسیا 2 (ACL2) شناخته می‌شود. در سطح سوم نیز که 20 باشگاه برای قهرمانی رقابت خواهند کرد، با عنوان لیگ چلنجر کاپ (ACGL) تایید شد. (مخفف AFC Challenge League)
    نکته مهم در این خصوص، افزایش قابل توجه جوایز است. به نوعی که قهرمانان ACLE قرار است در مجموع 12 میلیون دلار جایزه دریافت کنند. این در حالی است که پیش از این، تیم قهرمان جایزه 4 میلیون دلاری دریافت می‌کرد و این نشان دهنده افزایش قابل توجه جوایز است.
    از سوی دیگر، فینالیست بازنده نیز 6 میلیون دلار دریافت خواهد کرد. در حالیکه پیش از این به تیم نائب قهرمان، 2 میلیون دلار پاداش داده می‌شد. در دو تورنمنت ACL2 و ACGL نیز شاهد افزایش قابل توجه جوایز و مزایا خواهیم بود.
    لازم به ذکر است هر چند که کنفدراسیون فوتبال آسیا نحوه سهمیه کشورها در این پیکارها را اعلام نکرد ولی باید گفت که در سطح نخست مسابقات یا لیگ نخبگان (ACLE) دوازده تیم از غرب و دوازده تیم از شرق آسیا به مصاف هم می‌روند که طبق آخرین اخبار، ایران دارای سهمیه 2 + 1 است.
    در سطح دوم این مسابقات نیز، ایران دارای یک سهمیه مستقیم است ولی سطح سوم که با حضور کشورهای تازه توسعه یافته برگزار می‌شود، ایران سهمیه‌ای نخواهد داشت.