کد خبر: 14109 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 26 مرداد 1402
اظهارات ساداتیان درباره نگرانیهایش و ماجرای آغاز آزمایشی یک طرح در سینما
سیدجمال ساداتیان با اشاره به اینکه طرح «تسهیم» در سینماها به طور آزمایشی در سینما «فرهنگ» در حال اجراست، از بعضی برخوردها و اتفاقها برای فیلمهای سینمایی ابراز نگرانی کرد. این تهیهکننده، سینمادار و پخشکننده فیلم که چند روز قبل در جلسهای به همراه جمعی از سینماگران با رییس سازمان سینمایی حضور داشت، در گفتوگویی با ایسنا درباره طرح «تسهیم» (پرداخت پول فروش بلیت سینما) از مبدأ بیان کرد: این طرح براساس زیرساختهای آماده شده در حال آزمایش است و برای نمونه سینما فرهنگ به عنوان پایلوت آن انتخاب شده و در حال فعالیت است. این طرح به نوعی براساس اهدافی است که پس از راهاندازی سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) پیش میرود تا از همان زمان خرید بلیت یک فیلم؛ سهم سینمادار، تهیهکننده و پخشکننده در اختیارش باشد. این طرح به زیرساختهایی نیاز دارد که الان شرایط اجرایی آن فراهم شده است.
او تاکید کرد: اجرای چنین برنامههایی در حوزه زیرساخت به اینترنت قابل قبولی احتیاج دارد که در کشور گاهی چنین فعالیتهایی دچار نوسان میشوند؛ با این حال چند ماهی است که طرح در سینما فرهنگ اجرا شده و آنطور که میگویند مشکلی نیست.البته ضروری است که این مسئله به طور کامل در مرحله آزمون و خطا قرار گیرد تا اگر ناگهان ۷۰۰ سینما با گردش مالی بالا وارد این سیستم شدند، مشکلی به وجود نیاید.
ساداتیان که تهیهکنندگی فیلمهایی همچون «به رنگ ارغوان» ابراهیم حاتمیکیا، «چهارشنبه سوری» اصغر فرهادی و «متری شیش و نیم» سعید روستایی را در سابقه هنری خود دارد، در پاسخ به اینکه آیا پس از گذشت پنج سال از آخرین فیلمش قصد تولید فیلم جدیدی را دارد؟ گفت: به نظر میرسد ساخت فیلم نسبت به گذشته دچار سختیهای بیشتری شده است چون در همین روزهای گذشته با مواردی مواجه هستیم که سازندگان فیلم «برادران لیلا» با وجود داشتن پروانه نمایش از وزارت ارشاد متهم میشوند و حتی حکم زندان برای آنها صادر میشود.
او افزود: مدتهاست که یک بحث در سینمای کشور وجود دارد و آن هم این است که شورای پروانه ساخت از پروسه فیلمسازی حذف شود یا دستکم به کسانی که در این عرصه امتحان خود را پس دادهاند و کاربلد هستند این مجوز داده شود که در مرحله ساخت، مسئولیت فیلم را خودشان بر عهده بگیرند و بعد نظارت نهایی توسط شورای پروانه نمایش انجام شود. من خودم جزو کسانی بودم که موافق حذف شورای پروانه ساخت بودم اما الان با اتفاقهایی که در چند وقت اخیر پیش آمده کاملاً به تردید افتادهام چون فکر میکنم چطور ممکن است برای فیلمی که تمام پروسههای اداری را طیکرده و از وزارت ارشاد مجوز ساخت گرفته، لفظ اقدام «علیه امنیت کشور» بکار برده شود. این موضوع بسیار نگرانکننده است.
ساداتیان تاکید کرد: از سوی دیگر وقتی فیلمها با وجود داشتن مجوز با ممنوعیت در اکران و نمایش مواجه میشوند، در نهایت به انتشار نسخه قاچاق شده میرسیم که در این میان سینمای ایران و سینمادار متضرر میشوند، ضمن اینکه مهمترین پیامد منفی آن بیاعتمادی است تا منِ نوعی به تردید بیفتم که شاید همین اتفاقها فردا برای من هم رخ دهد.
به گزارش ایسنا، در حالی این اظهارات از سوی سید جمال ساداتیان مطرح میشود که طی دو روز گذشته خبر حکم سعید روستایی کارگردان «برادران لیلا» و انتشار نسخه غیرقانونی یک فیلم که با وجود گرفتن پروانه ساخت از وزارت ارشاد، مشکل نمایش دارد، جزو خبرهای پربحث سینماست که منجر شده است امروز خانه سینما و کانون کارگردانان سینمای ایران در بیانیههای جداگانه ای به این موضوعات از جمله حکم صادر شده واکنش نشان بدهند.