کد خبر: 14309 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 30 مرداد 1402
آمادهباش درمانی و امدادی فراجا برای اربعین
معاون بهداد فراجا از بسیج ظرفیتهای بهداشتی، امدادی و درمانی برای پشتیبانی از ماموریت اربعین امسال خبر داد. به گزارش ایسنا، سردار هادی شیرزاد دراینباره گفت: در راستای سازماندهی و هماهنگی برنامههای معاونت بهداد فراجا در پشتیبانی بهداشتی، امدادی و درمانی از ماموریت بزرگ اربعین، ضمن برگزاری جلسه های کمیته بهداشت، امداد و درمان اربعین با حضور نماینده سایر معاونتهای فراجا و شرکت در جلسههای قرارگاه اربعین فراجا، مشکلات و چالش های سال های گذشته شناسایی و مرتفع سازی این مشکلات در دستورکار قرار گرفت. امسال علاوه بر پایانههای شلمچه و چذابه استان خوزستان، مرز مهران استان ایلام و مرز خسروی استان کرمانشاه، امکان تردد زائران از پایانههای مرز باشماق استان کردستان و تمرچین استان آذربایجان غربی نیز فراهم شده است.
معاون بهداد فراجا تصریح کرد: مکان استقرار تیمهای امدادی و درمانی در شش پایانه مرزی مشخص شده است و تجهیز این اماکن به تجهیزات پزشکی، دارویی و سایر ملزومات بهداشتی، امدادی و درمانی برای پشتیبانی امدادی هرچه بهتر از ماموریت فراجا در اربعین و نیز ارائه خدمت به زائران اباعبداللهالحسین(ع) در حال پیگیری است.
وی با اشاره به مشارکت استانهای معین در ماموریت اربعین اظهارکرد: معاونت بهداد استانهای معین به منظور همافزایی و تقویت پشتیبانی امدادی از ماموریت اربعین با دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای تابعه همچنین هلال احمر و اورژانس تفاهمنامه همکاری منعقد میکنند.
شیرزاد از سازماندهی و اعزام تیمهای امدادی از یگانهای بهداد انتظامی و مرزبانی سراسر کشور به شش پایانه مرزی خبر داد و خاطرنشان کرد: ۶۲ تیم امدادی و درمانی شامل یک دستگاه آمبولانس، یک پزشک، یک پرستار یا بهیار و یک راننده آمبولانس از ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور ماه در پایانههای مرزی هدف مستقر می شوند.
معاون بهداد فراجا همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر تیمهای امدادی پیش بینی شده، ۲۰ تیم امدادی نیز برای اعزام به پایانههای مرزی در صورت بروز شرایط غیرمترقبه در حالت آماده باش قرار دارند.
وی همچنین به استقرار آمبولانسهای مجهز به I.C.U Mobile در پایانههای مرزی هدف خبر داد و افزود: در صورت تخصیص بالگرد از سوی هوافراجا، آمادگی لازم برای تجهیز این بالگرد به امکان Air Ambulance برای استقرار در پایانه مرزی مهران وجود دارد.
معاون بهداد فراجا ادامه داد: همچنین دو دستگاه سامانه سیار درمانگاهی شامل اتوبوس آمبولانس به همراه یک پزشک، دو پرستار یا بهیار و یک راننده نیز به منظور ارتقای توان امدادی در پایانههای مرزی در نظر گرفته شده است که با توجه به حجم بالای مراجعان یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در پایانه مرزی مهران و یک دستگاه در پایانه مرزی شلمچه برای بهرهبرداری در اختیار این پایانهها قرار میگیرد.
شیرزاد همچنین از استقرار سامانه پزشکی از راه دور (تله مدیسین) در هر پایانه مرزی و بیمارستانهای ۹ گانه خبر داد و با اشاره به به کارگیری ظرفیتها برای برپایی پستهای امدادی سیار در هر پایانه مرزی اظهارکرد: در موارد اورژانسی، معاونت بهداد استانها برای اعزام مصدومان و مجروحان احتمالی به خارج از استان به صورت زمینی و هوایی آمادگی دارند.
وی در ادامه به احراز آمادگی مراکز درمانی فراجا برای پذیرش و درمان بیماران و مصدومان احتمالی و ارائه مشاورههای پزشکی با بهرهبرداری از سامانههای سلامت از راه دور اشاره کرد و در خصوص اقدامات معاونت بهداد فراجا در زمینه تامین دارو و مواد مصرفی در ماموریت اربعین نیز گفت: هماهنگیهای لازم برای ارسال تجهیزات پزشکی مورد نیاز از بیمارستانهای پشتیبان به پایانههای مرزی انجام شده ضمن اینکه تهیه، تخصیص و تحویل ۱۰ هزار سرم از سازمان غذا و دارو به یگانهای درگیر در ماموریت و صدور مجوز و حوالههای اعتباری به منظور تامین داروهای مورد نیاز درحال پیگیری است.