سرمقاله

تهران-ریاض؛ دوستی در مرز احتیاط ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14360  |  صفحه ۲ |   |  تاریخ: 31 مرداد 1402
    رئیس جمهوری در دیدار با جمعی از علمای قم:
    اراده دولت پیشرفت کشور به‌رغم تحریم‌هاست
    رئیس جمهوری، هم‌ترازی منابع و مصارف در سال ۱۴۰۱ را با وجود هزینه‌هایی همچون اعتبارات لازم برای اجرای طرح ۴۲ هزار میلیاردی رتبه‌بندی معلمان، از جمله اقدامات مهم دولت در سامان‌دهی و منضبط کردن اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: اراده ما بر توسعه و پیشرفت کشور به‌رغم تهدیدها و تحریم‌هاست و دشمن نیز این پیام را از مجموعه اقدامات دولت دریافت کرده است.
    سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه و در جریان سفری کوتاه به استان قم، با اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه و جمعی از علمای قم دیدار و گفتگو کرد.
    رئیس جمهوری در این جلسه با مرور شرایط و مشکلات کشور در زمان آغاز به کار دولت از جمله کسری بودجه، تورم افسار گسیخته و سایه سنگین نقدینگی بر سر اقتصاد کشور، به تشریح اقدامات دولت برای رفع این مشکلات طی دو سال گذشته به‌رغم فشارها، تهدیدها و تحریم‌های دشمن اشاره کرد و گفت: طی این مدت توانستیم با افزایش منابع و درآمدها ضمن جبران کسری بودجه به ارث رسیده، رشد نقدینگی در کشور را متوقف و حتی کاهشی کرده و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی رشد اقتصادی ۴ دهم درصدی را به ۴ درصد برسانیم.
    رئیسی در ادامه هم‌ترازی منابع و مصارف در سال ۱۴۰۱ را با وجود هزینه‌هایی همچون اعتبارات لازم برای اجرای طرح ۴۲ هزار میلیاردی رتبه‌بندی معلمان، از جمله اقدامات مهم دولت در سامان‌دهی و منضبط کردن اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: اراده ما بر توسعه و پیشرفت کشور به‌رغم تهدیدها و تحریم‌هاست و دشمن نیز این پیام را از مجموعه اقدامات دولت دریافت کرده است.
    رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش، حملات کم سابقه دشمن به باورها و اعتقادات مردم را از نشانه‌های شکست و ناامیدی در متوقف ساختن مسیر پیشرفت کشور دانست و بر اهتمام دولت برای رفع دغدغه‌های فرهنگی تاکید کرد.
    پیش از سخنان رئیس جمهوری تعدادی از حاضرین در این جلسه از جمله آیت‌الله اراکی، آیت‌الله نظری شاهرودی، آیت‌الله حسینی خراسانی و آیت‌الله غروی به بیان نقطه نظرات، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود در خصوص مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداختند.
    همچنین لازم به ذکر است، رئیس جمهوری روز گذشته در «آیین تکریم فعالان مساجد و پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» در مسجد جمکران، اظهار کرد: اعتقاد به مهدویت اعتقاد به معاد و امامت است. ولی‌عصر می‌آید تا عدالت را برقرار کند و آن را به کام بشریت می‌چشاند. آثار عملی باور به امام عصر موجب عمل به دستورات دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر می‌شود. این اعتقاد در سلوک و رفتار خودش را نشان می‌دهد.
    وی افزود: معتقد به مهدویت به از میان بردن تبعیض‌ها و ظلم‌ها کمک می‌کند. ما معتقد به موعودی هستیم که بین ما حضور و وجود دارد. بسیاری در جهان تلاش دارند که آنچه از گسترش خوبی‌ها و نهی از بدی‌ها وجود دارد انجام نگیرد اما معتقدان ولی‌عصر با ظلم، فساد و فقر و با خودمحوری‌ها، خودپسندی‌ها مبارزه می‌کنند.
    رئیسی یادآور شد: این نظام سلطه است که می‌خواهد ظلم را گسترش دهد تا جوامع اهل تحلیل و اقدام نباشد و سیطره او را بپذیرد و ظلم‌پذیر باشد.
    رئیس دولت سیزدهم با تأکید بر این‌که «امروز جامعه معتقد به امام عصر در پی استقرار عقل، خیر و صلاح است»، اظهار کرد: نظام سلطه می‌خواهد در جوامع بشری جهل برپا باشد. مقاومت نکند. این دو خط در برابر یکدیگر است. یکی جبهه حق و معتقد به ارزش‌های الهی، عدل و مبارزه با ناهنجاری‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و دیگری جبهه‌ای است در جهت گسترش جاهلیت مدرن و سلطه ناحق خود در جوامع بشری است که با جنگ و خونریزی و گروه‌های تکفیری ایجاد اختلاف و بر امت اسلامی ظلم کند.
    وی یادآور شد: این جبهه تمام قدرت خود را با استفاده از علم و فناوری، قدرت نظامی و قدرت رسانه جمع کرده تا کار خود را پیش ببرد و یکه‌تازی در عالم را از در خودخواهی، ظلم و خونریزی پیش گیرند. نظام سلطه فقط جریانی را در برابر خود می‌بیند که معتقد به خدا، معاد و طرفدار قرآن و اهل بیت(ع) است.
    رئیسی ادامه داد: تلاش نظام سلطه برای مجهزکردن گروهک‌های تکفیری و ایجاد اختلاف در جوامع اسلامی، استفاده از قدرت رسانه‌ای برای ایجاد یأس و ناامیدی و اهانت به قرآن، همه در حلقه‌های یک زنجیر قرار دارند. همه باهدف مهارکردن قدرت اسلام و کسانی است که مساجد را سنگر خود انتخاب کرده‌اند.
    رئیس‌ جمهوری با اشاره به کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد، اظهار کرد: مسجد محل انسان‌سازی و کادرسازی است. کارکرد اقتصادی برای رفع مشکلات مسلمانان و کارکرد اجتماعی برای رفع آسیب‌های اجتماعی محله و شهر و استان دارد. هسته‌های مقاومت در مساجد اثرگذارند و هسته مقاومت فقط در امور نظامی‌گری و امنیتی محدود نمی‌شود. بسیج مستقر در مساجد، امام جماعت، فعالان فرهنگی مساجد و عموم معتقدان یک هسته مقاومت در امور فرهنگی شکل می‌دهند تا انسان‌هایی با باورهای الهی تربیت شوند.
    رئیس دولت سیزدهم افزود: هسته مقاومت سیاسی و هسته مقاومت امنیتی و نظامی هم در کنار کارکردهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارند و مساجد را باید به عنوان کانون عبادت، مسئولیت‌شناسی و مسئولیت‌پذیری، همدلی و همکاری بازشناخت.
    وی با بیان این‌که «نسل جوان باید با چهره‌ها آشنا شوند»، تصریح کرد: چهره‌ها آن کسانی نیستند که می‌خواهند ما را به غرب گرایش دهند یا به سمت قدرت‌های سلطه‌گر سوق دهند. چهره‌ها کسانی هستند که انسان را به سمت خدا، به استقلال فکری و فرهنگی و ایستادگی روی پای خود و مقاومت در برابر دشمن دعوت می‌کنند.
    رئیسی با تجلیل از سوابق شهید صدرزاده اظهار کرد: چنین چهره‌هایی می‌توانند برای جوانان ما الگو باشند. او حرکت و ایستادگی و مقاومتش الگو است. در برابر جریانات سیاسی منفعل نبود و کنشگر فعالی محسوب می‌شد. چهره او باید به همه به‌عنوان انسانی فعال در عرصه‌های اجتماعی شناسانده شود.
    رئیس دولت سیزدهم با بیان این‌که «مسجد پشتوانه کار دستگاه‌های اداری است»، اظهار کرد: افراد مشغول در این دستگاه‌ها افتخار کنند به این‌که اهل مسجد برای موفقیت همه کسانی که در کسوت خدمتگزاری مردم هستند دعا می‌کنند تا برای مبارزه با فساد و اجرای عدالت عمل کنند. هیئت و مساجد پشتوانه امنیت ملی در کشور هستند و جمعیت حاضر در هیئات نقطه اتکای ارزشمند انقلاب اسلامی ماست.
    وی همچنین تاکید کرد: دشمن به دنبال جنگ ترکیبی در حوزه‌های مختلف است تا ادراک مردم را تهدید کند، ادراک جوانان را شکل دهد. دل‌های امیدوار را ناامید و یأس را در جامعه حکمفرما کند. وظیفه همه ما این است که راهبرد ایمان و امید را در مساجد، هیئات، تکایا و هسته‌های مقاومت آمادگی ایجاد و کمک کنیم تا دولتمردان هم در جامعه این امر را عملی سازند.
    رئیسی با بیان این‌که خواست شهدا «زیست عفیفانه» است، تصریح کرد: یقین داریم آن‌چه شهدا و امت اسلامی در عمل به خواست شهدا خواسته‌اند عملی می‌شود. دشمن تلاش‌های زیادی می‌کند اما تاکنون نشان داده شده که دشمن در آنجایی که حرف ایستادگی و بصیرت است، به نتایج دلخواه خود نمی‌رسد. سست نشویم و با ایستادگی، توکل به خدا و اعتماد به نفس پیش رویم که پیروزی برای جبهه مقاومت، انقلاب اسلامی و جریان حزب‌الله حتمی و قطعی است.
    رئیس‌ جمهوری تصریح کرد: روشنفکران واقعی امثال شهید صدرزاده هستند، این‌ها منورالفکرهای جامعه ما هستند نه کسی که مردم را با کلامش به غرب و فرهنگ غربی دعوت می‌کند. در جامعه ما روشنفکران شهدا هستند و شهید صدرزاده‌ها در رأس روشنفکران امروز جامعه هستند که هم خوب اندیشه کردند، هم خوب عمل کردند و هم خوب چهره شدند.