کد خبر: 14480 | صفحه ۱ | تاریخ: 02 شهریور 1402
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد
قانون سربازی اصلاح میشود
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه این کمیسیون مصوباتی برای اصلاح قانون سربازی داشته است، گفت که کمیسیون تلفیق تصویب کرد که بودجه صدا و سیما در طول برنامه هفتم افزایش پیدا کند.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در نشست خبری در توضیح مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، گفت: کمیسیون تلفیق در طول ۴۱ روز و نزدیک به شش هفته کاری به بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم پرداخته که بخش عمده آن تمام شده است. البته مواردی مربوط به حوزه فرهنگ، آموزش عالی، سیاست خارجی، ساختارهای اداری و حقوق و دستمزد باقیمانده است. همچنین برخی بخشها مربوط به شرکتهای دولتهای، پروژههای تملک دارایی سرمایهای، رابطه مالی دولت و نفت، بحث ارز و یارانه و حقوق و دستمزد مراعا مانده که هفته آینده بررسی میشود.
سخنگوی کمیسون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: با مصوبه کمیسیون یک درصد از هزینههای بودجهای شرکتهای دولتی مندرج در پیوست ۳ قانون بودجه به مسائل حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا میکند.
یعنی تمام دستگاههایی که به نحوی فرهنگی و هنری محسوب میشوند مقرر شد که در طول برنامه یک درصد به آنها اختصاص پیدا میکند که مثلا بر اساس بودجه ۱۴۰۲ حدود ۲۰ تا ۲۲ همت میشود.
زنگنه با اشاره به مصوبات تلفیق درباره بودجه صدا و سیما گفت: تکالیف زیادی در قانون برنامه برای صدا و سیما پیش بینی شده است. در جدول ماده ۷۶ در خصوص سریالهای ملی در طول پنج سال برنامه مقرر شد که حداقل ۱۱۰۰ قسمت صدا و سیما ساخت سریال داشته باشد که رشد ۶۱ درصدی سالانه نسبت به سال پایه است. ۲۹۲۰ قسمت پویانمایی یا انیمیشن، ساخت ۳۶۵ قسمت مستند الف و ۵۲ قسمت مستند الف ویژه برای صدا و سیما تکلیف شد که این سالانه رشد ۲۶۰ درصدی به شمار میآید.
زنگنه ادامه داد: صدا و سیما مکلف است به ساخت ۱۴۶۰ قسمت برنامه شاخص، ۱۶۰۰ قسمت سریال استانی، ۱۱ هزار و ۲۰۰ قسمت پویانمایی استانی، ۳۷۰ قسمت تله فیلم استانی، ۱۴۶۰ قسمت برنامه کودک، نوجوان و جوان و ساخت سالانه یک سریال الف ویژه.
سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه در توضیح مصوبه دیگر کمیسیون گفت: درباره تکالیف وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما درخصوص رسانههای فراگیر صورتی و تصویری بعد از صحبتها در کمیته تخصصی و کمیسیون نهایتا مقرر شد که طبق آئیننامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل شود. پیش از این به خاطر تداخلات بین سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ درباره رسانههای فراگیر صوت و تصویر تفاهمنامهای بین دو مجموعه امضا شد که در آن وظایف مشخص شد و به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسید. کمیسیون در این باره مبنا را همان مصوبه قرار داد که در برنامه هفتم لحاظ شود. البته تبصرههایی هم دارد که در جلسات بعدی کمیسیون بررسی میشود.
زنگنه در توضیح برخی ابهامات درخصوص مصوبه تلفیق درباره خرید تضمینی کالاهای اساسی بر اساس نرخ ارز بازار مبادله گفت: برخی فعالان اقتصادی این مصوبه را به معنای افزایش قیمت کالاهای اساسی تعبیر کردند؛ حال اینکه ما تصویب کردیم که قیمتگذاری محصولات اساسی توسط شورای قیمتگذاری متشکل از سازمان برنامه، وزارت کشاورزی، برخی دستگاهها، نمایندگان ناظر از مجلس و تشکلهای کشاورزی باشد. در آنجا عنوان شد بر اساس قیمت هزینههای انجام شده و تورم سالانه و قیمت محصول در کشورهای همسایه نرخ تضمینی محاسبه شود.
وی در واکنش به طرح ابهاماتی درخصوص مصوبه کمیسیون تلفیق درباره صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: ما صندوق ذخیره فرهنگیان را متعلق به فرهنگیان میدانیم. بخشی از سرمایه صندوق توسط دولت تامین میشود و بخشی از حقوق فرهنگیان هم در طول سالهای خدمت به صندوق ریخته میشود. لذا منابع صندوق مشترک بین دولت و فرهنگیان است. ما در مصوبه خود تعرضی به حقوق فرهنگیان نداشتیم.
وی توضیح داد: خیلی از فرهنگیان در طول ۳۰ سال خدمت مبلغ قابل توجهی را به صندوق میدهند و دولت هم منابع قابل توجهی به صندوق واریز میکند اما درنهایت خروجی، برای سبد معیشتی فرهنگیان مورد قبول و مطلوب نیست و نبود شفافیت وجود دارد. مثلا فرهنگیان میگویند که با پول آنها فلان ساختمان خریداری شده که در طول سالهای گذشته به چند برابر رسیده است. پس تکلیف آنها از سود حاصله از این افزایش قیمت ساختمان چیست؟ ما دولت را ملزم کردیم که تمامی اموال صندوق تجدید ارزیابی شود که این شامل اموال منقول و غیر منقول و کلیه داراییها است و بعد تبدیل به اوراق سهام شود که این سهام به فرهنگیان داده خواهد شد.
وی افزود: اوراق سهام در بازار سرمایه و یا هر جای دیگری قابل داد و ستد است. اگر فرهنگیان اوراق را واگذار نکند در پایان سال سود به اوراق اضافه میشود.
اصلاح قانون سربازی
سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره مصوبات کمیسیون در خصوص سربازی گفت: ما در مصوبهای از ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان متولی مباحث سربازی خواستهایم که نسبت به اصلاح قانون سربازی اقدام کند که این شامل مواردی همچون کاهش مدت سربازی، متناوب بودن زمان سربازی و تبدیل سربازی به خدمات دیگر است. قرار است این اصلاحات در سال اول برنامه آورده شده و به تایید مقام معظم رهبری برسد. درباره معافیتها هم مصوب شد که مشمول کسانی شود که بالای ۳۵ سال و دارای دو یا سه فرزند هستند.
وی در پایان بیان کرد: در تمامی مواردی که مصوبات مشمول دستگاهها و سازمانهای زیر نظر رهبری میشود و یا نیروهای مسلح که فرماندهی آن با فرمانده کل قوا است، در آخر ماده ۱۱۸ لایحه آمده است که اینها منوط به اذن رهبری است.