سرمقاله

بازی روانی نیوزویک و بلومبرگ! ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14880  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 08 شهریور 1402
    تدابیر پلیس برای سفر زنان به عراق بدون اجازه محضری
    خروج بیش از ۲ میلیون زائر اربعین از کشور
    سخنگوی فراجا آخرین وضعیت مرزهای شش‌گانه اربعین را تشریح کرد و از افرایش ۱۷ درصدی خروج زائران از کشور در مقایسه با سال قبل خبر داد.
    به گزارش ایسنا، سردار سعید منتظرالمهدی با حضور در قرارگاه اربعین فراجا به تشریح آخرین وضعیت تردد و خدمات‌دهی به زائران اربعین در پایانه‌های مرزی کشور پرداخت و گفت: تاکنون تعداد ۸۴۰ هزار درخواست گذرنامه زیارتی داشته‌ایم که از این تعداد ۲۸۴ هزار درخواست به صورت حضوری و حدود ۵۶۱ هزار درخواست از طریق نرم افزار پلیس من ثبت شده است.
    وی با بیان اینکه فراجا تمام توان خود را به کار گرفته تا سفر زیارتی آسان، ارزان و ایمن برای زائران اربعین صورت پذیرد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است هم برای پلیس و هم برای مردم در واقع وقتی که درخواست‌ها به شکل سیستمی ثبت می‌شود بلافاصله پلیس نسبت به صدور گذرنامه اقدام می‌کند و دیگر نیاز به مراجعه حضوری نیست.
    سخنگوی فراجا گفت: با تلاش همکاران پلیس مهاجرت و گذرنامه تعداد ۸۲۰ هزار درخواست منجر به صدور گذرنامه شده و طی این مدت هم تعداد ۵۶۰هزار گذرنامه تمدید و تحویل مردم شده است.
    خروج ۲ میلیون زائر اربعین از کشور
    وی در خصوص آمار خروج زائران از کشور نیز گفت:‌ آمار کل خروج از کلیه مرزهای کشورمان بالغ بر دو میلیون نفر است. ما با استفاده از سیستم‌هایی که داریم، بلافاصله بعد از خروج زائران از گیت آن را ثبت می‌کنیم.
    سخنگوی فراجا با بیان اینکه حدود ۲۲۴ هزار نفر به طور روزانه از مرزها تردد می‌کنند، گفت: ۲۸۴ گیت در مرزهای شش گانه فعال است، اما شلوغ ترین مرزها، پایانه مرزی مهران است لذا برای سهولت در تردد از مردم عزیز می‌خواهیم ترجیحا دیگر مرزها را برای ورود و خروج از کشور انتخاب کنند. همچنین توصیه می‌شود زائران بدون مدارک و گذرنامه معتبر به مرزها مراجعه نکنند.
    منتظرالمهدی با اشاره به اینکه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۱۷ درصد افزایش خروج زائران از کشور را داشتیم، درباره سهم هر یک از مرزها در خروج زائران از کشور گفت: مرز مهران ۴۵ درصد، مرز شلمچه ۲۷ درصد، مرز خسروی ۱۲درصد، مرز چذابه هشت درصد و مرزهای باشماق و تمرچین هر کدام دو درصد از کل زائران را به خود اختصاص داده‌اند.
    به گفته سخنگوی فراجا مرزهای باشماق و تمرچین نسبت به سال گذشته از استقبال خوب زائران برای عزیمت به زیارت عتبات برخوردار است به طوری که مرز تمرچین از افزایش ۸۱ درصدی و باشماق با افزایش ۵۷ درصدی شمار تردد زائران نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه‌اند.
    وی درخصوص آمار ورود زائران به کشور نیز خاطرنشان کرد: ۴۰۴ هزار و ۷۴ نفر تاکنون براساس نفرشمار وارد کشور شدند که ورود ۵۶ هزار نفر مرتبط با ۲۴ ساعت گذشته است و نفر شمار در لحظه هر کسی که به کشور وارد یا خارج شود را ثبت می‌کند.
    صدور مجوز سفر به عراق برای زنان بدون نیاز به اجازه محضری
    سخنگوی پلیس خاطر نشان کرد: درباره مجوز خروج از کشور ویژه خانم ها نیز تمهیداتی اندیشیده شده، این اختیار به مسئولان مراکز گذرنامه داده شده تا اگر کسی درخواست گذرنامه زیارتی داشته باشد نیازی به اجازه محضری همسران نیست و بانوان می‌توانند به همراه همسر خود به ادارات پلیس گذرنامه مراجعه و همان جا زوجیت آنان با رویت اسناد و مدارک لازم توسط مسئول مربوطه تایید و اجازه همسر ثبت شود. پس از ثبت در سیستم، همان مدرک به عنوان مجوز خروج از کشور زوجه در نظر گرفته می‌شود با این روش دیگر نیازی به مراجعه به دفترخانه نیست و ما هم همین سند را به عنوان اجازه خروج از کشور زوج برای زوج می پذیریم. این موضوع برای فرزندان زیر ۱۸ سال نیز به همین صورت قابل اجرا است.
    هماهنگی مرزبانی ایران با عراق در تردد زائران
    همچنین فرمانده مرزبانی فراجا در مرز چذابه گفت: امنیت بسیار خوبی در مرزهای کشور وجود دارد و هماهنگی خوبی از نظر دیپلماسی با کشور عراق داشته‌ایم.
    سردار احمد علی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا در حاشیه بازدید خود از مرز چذابه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در بازدید میدانی و پایش هوایی که از مرزها انجام دادیم امنیت بسیار خوبی در مرزهای کشور وجود دارد و هماهنگی خوبی از نظر دیپلماسی با کشور عراق داشته‌ایم.
    به گزارش ایسنا، وی افزود: ما در چندین مرحله با کشور عراق هماهنگی‌هایی داشته‌ایم و به توافق رسیدیم که اخبار و اطلاعات مرزی را در اختیار همدیگر بگذاریم و برای جلوگیری از ورود و خروج غیر قانونی اتباع، ورود و خروج سلاح و یا هر اقدام ممنوع دیگر هماهنگ کردیم تا در تمامی مرزهای دو کشور به صورت هماهنگ امنیت بسیار مطلوبی برای زائران فراهم شود.
    فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: در حال حاضر وضعیت امنیتی مرزها وضعیت پایداری است و هیچ مشکلی وجود ندارد. در گذرگاه‌ها و پایانه‌های مرزی سیل عظیمی از زائران و عاشقان اباعبدالله به صورت یک حماسه بزرگ چند میلیونی از کشورهای مختلف جهان در این اربعین حسینی شرکت می‌کنند که به حمدالله تمدن‌ساز اسلامی خواهند بود.
    وی با اشاره به هماهنگی خوب بین مجموعه انتظامی کشور و مرزبانی با سازمان‌ها و کسانی که در این راستا از زائران پذیرایی می‌کنند و برای تسهیل در تردد آن‌ها تلاش می‌کنند، گفت: دیروز در مرز مهران جمعیت زیادی وارد شده است که آرام و روان در حال تردد هستند و مرز چذابه هم مملو از زائران است که روان و بدون توقف در حال حرکت هستند.
    سردار گودرزی به شهروندان و زائران توصیه کرد که از هر مرزی که نزدیک آنان است از مرز آذربایجان غربی تا شلمچه نزدیک‌ترین مرز به خودشان را انتخاب کنند زیرا هیچ منعی در هیچ مرزی وجود ندارد و زائران در هر مرزی می‌توانند سریع عبورکنند.
    فرمانده مرزبانی فراجا در پایان تصریح کرد: پلیس به عنوان خادمان مردم عزیز، این قول را می‌دهد که هم امنیت آنها را به خوبی تامین کند و هم با کشور عراق هماهنگی‌ها لازم را به عمل آورده تا مشکلات زائران را حل کند.
    ۶ زائر ایرانی در تصادف خودرو ون در عراق مصدوم شدند
    همچنین رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی آبادان از مصدوم شدن ۶ زائر ایرانی در پی حادثه تصادف یک دستگاه ون در محور بصره عراق خبر داد.
    دکتر سید نادر نقیبی با اعلام این خبر اظهار کرد: ساعت ۶ صبح دوشنبه (۶ شهریورماه) پس از تماس با مرکز پست فرماندهی حادثه ICP مستقر در مرز شلمچه مبنی بر تصادف خودرو ون حامل زائران حسینی در محور بصره کشورعراق، بلافاصله مقدمات تحویل حادثه‌دیدگان در دستور کار قرار گرفت.
    به گزارش ایسنا، وی افزود: سه دستگاه آمبولانس با هماهنگی پست فرماندهی حادثه ICP، از نزدیکترین پایگاه‌های سیار اورژانس ۱۱۵ مستقر در شلمچه به نقطه صفر مرزی اعزام شدند و مصدومان از طرف عراق تحویل گرفته شدند.
    وی با بیان اینکه شش مصدوم ایرانی حادثه واژگونی خودروی ون در محور بصره در عراق از طریق مرز شلمچه به کشور منتقل شده‌اند، گفت: تحویل مصدومان در نقطه صفر مرزی با حضور و نظارت مسئول EOC دانشگاه انجام شد.
    دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه مصدومان شامل چهار مرد و دو زن بودند، خاطر نشان کرد: پس از رسیدن خودروهای اورژانس و تحویل مجروحان، اقدامات تریاژ و امداد بر بالین مصدومان، انجام و ضمن دریافت خدمات درمانی در نقطه صفر مرزی، توسط کارشناسان اورژانس ۱۱۵، به بیمارستان طالقانی شهرستان آبادان برای ادامه درمان منتقل شدند.