کد خبر: 14999 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 11 شهریور 1402
کاهش نسبی دمای استانهای ساحلی خزر
اُزُن؛ دومین آلاینده مضر سلامت
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، عوارض آلاینده ازن بر سلامت را تشریح کرد و گفت: توصیه میشود در روزهایی که غلظت ازن بالاتر از حد مجاز است، افراد ساعات حضورشان در فضای آزاد به خصوص در ساعت ۱۲ تا ۱۶ را کاهش دهند.
جعفر جندقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آلاینده اُزن بعد از ذرات معلق، خطرناکترین آلاینده برای سلامتی انسان به خصوص برای بیماران تنفسی، قلبی و عروقی، سالمندان و کودکان است، گفت: اُزن آلاینده ثانویه است و این آلاینده در اثر واکنش بین ترکیبات آلی فرار و دی اکسید نیتروژن در حضور نور خورشید تشکیل میشود.وی افزود: اُزن منجر به سردرد، سوزش چشم، گلو، تحریک مخاط، تنگی نفس و سرفه میشود. اکسیدهای نیتروژن و اُزن همچنین باعث حملات آسمی، درد قفسه سینه و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی و ریوی میشود.او با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۰، بیست و سه روز آلاینده اُزن بالاتر از حد مجاز بوده است، اظهار کرد: مردم میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی airnow.tehran.ir متعلق به شرکت کنترل کیفیت هوا و یا با نصب اپلیکیشن مربوطه در تلفن همراه، از وضعیت هوای منطقه خود مطلع شوند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خاتمه تاکید کرد: توصیه میشود گروههای حساس شامل سالمندان، بیماران قلبی و کودکان در روزهایی که غلظت اُزن بالاتر از حد مجاز است در فضای باز تردد نداشته باشند و سایر افراد نیز ساعات حضورشان در فضای آزاد به خصوص در ساعت ۱۲ الی ۱۶ را کاهش دهند.
در همین حال رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از پیشبینی رعدوبرق، گاهی رگبار و وزش باد در ارتفاعات و دامنههای البرز مرکزی در استانهای مازندران، غرب سمنان، تهران و البرز و همچنین ارتفاعات شمال و شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان طی ۲ روز آینده خبر داد. صادق ضیائیان در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح وضعیت جوی استانهای کشور طی پنج روز آینده، اظهار کرد: طی ۲ روز آینده در ارتفاعات و دامنههای البرز مرکزی در استانهای مازندران، غرب سمنان، تهران و البرز و همچنین ارتفاعات شمال و شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد پیشبینی میشود. یکشنبه (۱۲ شهریور) در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، مناطقی از اردبیل، گیلان، مازندران و ارتفاعات زاگرس مرکزی و در روزهای دوشنبه و سهشنبه (۱۳ و ۱۴ شهریور) در ارتفاعات البرز مرکزی، ابرناکی و بارش پراکنده انتظار میرود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: همچنین در روزهای یکشنبه تا سهشنبه در ارتفاعات هرمزگان و جنوب شرق فارس، رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد دور از انتظار نیست.
به گفته ضیائیان، طی پنج روز آینده در بخشهایی از مرکز و نوار شرقی کشور در بعضی ساعات روز افزایش سرعت باد در نواحی مستعد خیزش گردوخاک و در روزهای دوشنبه و سهشنبه در شرق کشور (به ویژه منطقه زابل) وزش باد شدید، همراه با طوفان گردوخاک، کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.وی با بیان اینکه یکشنبه در اردبیل و استانهای ساحلی خزر کاهش نسبی دما رخ خواهد داد، اعلام کرد امروز و فردا خلیج فارس و یکشنبه دریای خزر مواج است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در خصوص وضعیت جوی استان تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران در روز یکشنبه (۱۲ شهریور) کمی ابری تا قسمتی ابری در بعضی ساعتها افزایش ابر و اواخر وقت افزایش باد با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.