سرمقاله

نحوه برخورد با جامعه اعتراضی‌! ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • دعوت همراه اول از فعالان بازار سرمایه برای شرکت در مسابقه تحلیل نماد «همراه»
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • آغاز پویش روزهای ۱۰۰ میلیون تومانی همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1559  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 26 آذر 1401
    رمزگشایی از تحرکات نظامی روسیه و غرب
    زمستان خطرناک اروپا
     ۹ ماه از جنگ اوکراین سپری می شود و در حالی که حدود سه ماه به آغاز اولین سالگرد آن باقی مانده معادلات با شروع فصل سرما وارد فاز حساسی شده و عدم دورنمای توافق برای حل بحران بر وخاومت اوضاع افزوده است. در این بین تحرکات نظامی اخیر کشورهای غربی و روسیه قابل توجه است. در روزهای اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به دو هواپیمای Tu-۹۵MS - معروف به Bears - دستور داد تا برای نمایش قدرت آتش بر فراز دریای ژاپن به آسمان بروند. به گزارش رسانه های انگلیس، ویدئوی دو بمب افکن اتمی در آسمان با همراهی اسکورت های Su-۳۰SM و Su-۳۵S نیز مشاهده شد. ناوگان Tu-۹۵ بخشی جدایی ناپذیر از تسلیحات هسته ای کرملین است - اما این هواپیماها همچنین برای پرتاب موشک های ویرانگر غیر اتمی که باعث تخریب در مقیاس بزرگ در اوکراین می شود، استفاده شده است.
    اخیرا نیز دو ناوگان در پایگاه هوایی انگلس-۲، در نزدیکی ساراتوف، در یک حمله پهپاد اوکراینی آسیب دیدند که دو سرباز در این حمله زخمی شدند. در پی این حمله، حداقل شش بمب افکن استراتژیک از پایگاه انگلس به مقصد نامعلومی منتقل شدند. این امر پس از آن صورت می گیرد که پوتین روز سه شنبه سه هواپیمای جنگی روسی میگ-۳۱ را که برای حمل موشک های مافوق صوت مرگبار هسته ای کینژال طراحی شده بودند به بلاروس فرستاد. موشک‌های کینژال بردی دارند که به آنها اجازه می‌دهد از فضای هوایی بلاروس به بریتانیا حمله کنند. کینژال ۲۴ فوتی می تواند کلاهک های متعارف یا هسته ای حمل کند. روسیه مدعی است که مورد مشابهی از این موشک در کشورهای غربی وجود ندارد. مافوق صوت کینژال بردی معادل ۱۲۵۰ مایل دارد و نسخه معمولی آن برای اولین بار در ماه مارس علیه اوکراین به کار گرفته شد.
    این تحولات در حالی رخ می دهد که پوتین بار دیگر کشورهای غربی را به حمله اتمی تهدید کرد. او گفت که روسیه می تواند دکترین نظامی خود را با معرفی امکان یک حمله پیشگیرانه برای خلع سلاح کردن دشمن اصلاح کند.
    به گزارش خبرآنلاین همزمان با افزایش تنش بر سر جنگ هسته ای، کرملین برقراری آتش بس را با نزدیک شدن به کریسمس رد کرده است. ناتو و اتحادیه اروپا همزمان که انبارهای روسیه را خالی از موشک و سلاح می دانند به خالی بودن انبارهای تسلیحاتی خود نیز اعتراف می کنند. در آن سو پنتاگون نیز در حال کار بر روی طرح‌های عملیاتی در صورت وقوع جنگ فرضی با روسیه است. کشورهای گروه هفت نیز در تلاش برای تقویت توان دفاعی اوکراین هستند. ارتش آلمان نیز بنابر یک گزارش محرمانه برای جنگ احتمالی با روسیه آماده می‌شود و در اقدامی بحث برانگیز خرید جت‌های رادارگریز جدید F-۳۵ از آمریکا را در پارلمان تصویب می کند. ارسال سامانه پاتریوت از سوی آمریکا به اوکراین نیز تنش آفرین شده و مسکو هشداری صریح به واشنگتن داده است. این زمستان تنها یک تغییر فصل نیست؛ سرما از مدت ها قبل روابط روسیه و کشورهای غربی را به حالت انجماد برده و درجه تنش را تا حدی افزایش داده که جرقه ای کوچک می تواند جنگ فاجعه باری را به طرفین تحمیل کند.