کد خبر: 15936 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 06 مهر 1402
افزایش تقاضا هم جلودار کاهش قیمت طلا نشد
سقوط طلا، عقبنشینی دلار
قیمت طلا ۱۸ عیار به کمترین سطح در ۳۰ روز اخیر رسید و دلار آزاد تا کف کانال ۴۹ هزار عقبنشینی کرد.
همزمان با افت ۱۰ دلاری قیمت انس در ۲۴ ساعت قبلی و انتشار خبرهایی درباره ازسرگیری مذاکرات هستهای، نرخ هر گرم طلا ۱۸ عیار از مرز دو میلیون و ۳۰۰ پایین آمد و به کمترین سطح از ۳۰ مرداد امسال رسید. سکه امامی در همین مدت از نیمه کانال ۲۷ میلیون به پلههایی ابتدایی این محدوده برگشت و دلار آزاد هم تا کف کانال ۴۹ هزار پایین آمد.
قیمت دلار آزاد روز چهارشنبه پنجم مهر همزمان با نیمه ابتدایی معاملات بازار به جایگاه ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. البته قیمت دلار آزاد امروز درجریان خریدوفروشهای بازار آزاد بهشکل لحظهای تا ۴۹ هزار و ۱۵۰ تومان هم پایین آمده، اما همان نرخ ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومانی که ظهر امروز بهثبت رسیده از کاهش ۳۰۰ تومانی قیمت دلار درمقایسه با عصر دیروز حکایت دارد.
قیمت دلار آزاد حالا نسبت به روز تاریخی ۱۱ اردیبهشت که تا مرز ۵۶ هزار تومان بالا رفته بود، حدود ۱۳ درصد پایین آمده است. همزمان با کاهش قیمت دلار آزاد، فروشندههای بازار ارز قیمت یورو آزاد را امروز تا مرز ۵۲ هزار تومان پایین آوردند که این عدد افت ۴۰۰ تومانی قیمت یورو آزاد نسبت به روز گذشته را نشان میدهد.
نرخ درهم امارات معمولا تابعی از قیمت دلار است و همزمان با کاهش ششدهم درصدی ارزش اسکناس آمریکایی، بههمین اندازه از ارزش درهم امارات آب رفته است. در این حدفاصل قیمت درهم امارات از ۱۳ هزار و ۵۹۰ تومان به ۱۳ هزار و ۵۴۰ تومان رسیده است.
لیر ترکیه هم که تا ظهر امروز روی پله هزار و ۸۰۰ تومان قرار داشت، کاهش قیمت ۲۰ تومانی را نسبت به عصر سه شنبه بهثبت رساند و یک درصد از قیمتش را از دست داد.
کاهش قیمت طلا و سکه
قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز چهارشنبه پنجم مهر همزمان با معاملات ابتدایی بازار به دو میلیون و ۲۸۶ هزار تومان رسید و از مرز دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عقبنشینی کرد.
هر گرم طلا ۱۸ عیار عصر سهشنبه معادل دو میلیون و ۳۰۷ هزار تومان معامله شد و امروز حدود یک درصد از قیمتش را از دست داد.
نرخ هر گرم طلا ۱۸ عیار بهاین ترتیب بهکمترین سطح خودش از روز ۳۰ مرداد رسیده است. آن روز نرخ طلا ۱۸ عیار دو میلیون و ۲۸۱ هزار تومان بهثبت رسید و در همین مدت ارزش این فلز گرانبها تا دو میلیون و ۳۷۸ هزار تومان هم بالا رفته بود.
سکه امامی که عصر دیروز کارش را با قرار گرفتن در جایگاه ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به پایان رسانده بود، ظهر امروز بیشتر از ۲۷ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان خریدار نداشت. قیمت سکه امامی با این اوصاف ۴۵۰ هزار تومان درقیاس با سهشنبه ارزان شده و شاهد کاهش ۱.۵ درصدی ارزش این سکه هستیم.
اواسط اردیبهشت که افسار سکه و طلا پاره شد بود، قیمت هر قطعه سکه امامی تا مرز ۳۶ میلیون تومان بالا رفت که البته الان ارزش سکه امامی حدود ۲۳ درصد ریزش داشته است.
قیمت نیمسکه بهار آزادی با کاهش ششدهم درصدی به ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تقلیل پیدا کرد. چون نیمسکه عصر دیروز ۱۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان فروخته شد و حالا معاملات امروز ۱۰۰ هزار تومان از قیمت نیمسکه ریخته است. همین میزان کاهش قیمت را برای سکه گرمی شاهد بودیم.
سکه گرمی که عصر دیروز پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان فروخته میشد، ظهر امروز پنج میلیون و ۷۵۰ هزار تومان ارزش داشت و ارزش این یکی حولوحوش دو درصد تنزل داشته است. ربعسکه هم که معمولا نسبت به کاهش قیمتها مقاومت بیشتری از خودش نشان میدهد، ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان یعنی ۵۰ هزار تومان کمتر از دیروز بهفروش رسید.
پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال
میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی نیز ضمن تاکید بر بیاثر بودن قیمت جهانی طلا بر بازار داخل در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: «نرخ طلای جهانی در دو سه سال گذشته در همین حوالی ثابت بوده در حالی که نرخ طلای داخلی آن به شدت جا به جا شده و از سال ۹۷ بیش از ۵۰ برابر شده است. طلا به ریال است که گران شده، اما به دلار همچنان ثابت است و تلاش بیشتر کشورها نیز بر حفظ همین اصل است.»
محمدولی نیز در گفتوگو با اقتصاد ۲۴ ضمن تاکید بر کم نوسان بودن انس جهانی طلا روند آن را برای آینده اینطور پیش بینی میکند: «ما آرام آرام به پایان سال میلادی نزدیک میشویم. در سه ماهه و چهار ماهه آخر سال بیشتر شرکتها به طرف تسویه حساب حرکت میکنند. این نشان دهنده این است که بازار حجم قابل توجهی از تقاضا را به خود اختصاص میدهد. در عین حال پیش بینی من بر این است که انس جهانی زیر ۲ هزار دلار بماند».
تکنیکالیستها عوامل بسیاری همچون نرخ تورم در آمریکا و نرخ بهره فدرال رزرو را بر قیمتگذاری نرخ جهانی طلا موثر میدانند. اگرچه این رابطه ممکن است گاهی پیچیده شده و آنطور که پیش بینی میشود انجام نگیرد، اما در هر صورت آخرین پیشبینیها از این نرخ نشان میدهد که اکثر سیاستگذاران فدرالرزرو شاهد افزایش نرخ بهره در سه ماه آینده خواهند بود.
میثم رادپور با نگاهی تاریخی به روند افزایشی این نرخ میگوید: «اتفاقی که در ایالات متحده افتاده این است که حجم زیادی پول پاشی اتفاق افتاده است. سابقه این سیاستهای پولی فوق انبساطی یا همان تسهیل کمی به ۲۰۰۷ بازمیگردد. پس از آن با شروع کرونا این سیاست بار دیگر تکرار شد و نرخ تورم را افزایش داد. پس از آن بود که بانک مرکزی آمریکا با سرعت کم سابقهای نرخ بهره را افزایش داد تا بتواند نرخ تورم را کنترل کند»
به گفته این کارشناس، «گروه فلزات به طور مشخصتر طلا به عنوان رقیب این پولها تلقی میشوند. ما در این دوره انتظار داشتیم این رقیب تقویت شود. در این دوره همه چیز از کالاهای اساسی و کلاسهای دارایی و هر موجودیت فیزیکی قیمتش افزایش پیدا کرد، اما این پیش بینی برای گروه فلزات، به طور مشخصتر طلا صادق نبود».