سرمقاله

آیا ایران در نقطه درستی ایستاده است؟/ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 16774  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 22 مهر 1402
    در نشست شورای سران اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع رقم خورد
    گفت‌وگوی مفصل پوتین با علی‌اف درمورد قره باغ
    رئيس‌ فدراسیون روسیه از گفت‌وگو درباره وضعیت منطقه تحت محاصره قره‌باغ با رئیس ‌جمهوری آذربایجان خبر داد.
    ولادیمیر پوتین رئيس فدراسیون روسیه جمعه در نشست شورای سران اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع گفت که با همتای آذربایجانی خود «الهام علی‌اف» گفت‌وگو کرده و درباره بحران قره‌باغ به طور مفصل رایزنی کرده‌اند.
    پوتین بیان کرد: به عنوان یک مثال تازه دیگر از فعالیت غرب در مناطقی که بسیار دورتر از آن‌ها واقع شده است اما مناطقی با اهمیت ویژه و از نظر استراتژیکی نزدیک به ما هستند، می‌توان به بحران قره‌باغ اشاره کرد که دیروز به طور مفصل درباره آن با رئیس جمهوری الهام علی‌اف گفت‌وگو کردیم.
    او اظهار کرد که مسکو آماده برقراری مذاکرات میان ایروان و باکو، در درجه اول، در سطح وزیران و پس از پیشبرد بیشتر ابتکار صلح، در سطح وزیران است.
    به گزارش ایسنا، رئيس فدراسیوک روسیه بیان کرد: در این مدت، کارهای دشواری در چارچوب سه‌جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان با هدف عادی‌سازی روابط میان دو پایتخت، باکو و ایروان انجام شده است. صلح‌بانان روس، با وظیفه‌شناسی، ماموریتشان در قره‌باغ را در حیطه اختیاراتشان انجام دادند.
    اگرچه قره‌باغ از نظر بین‌المللی بخشی از آذربایجان محسوب می‌شود، با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در جنگی از تصرف باکو خارج شد و دهه‌ها، با حمایت مستقیم ارمنستان و به لطف جاده مواصلاتی گذرگاه لاچین دوام آورد.
    اما آذربایجان در جنگ دومی در سال ۲۰۲۰ این منطقه را بازپس گرفت و ارمنستان کنترل این گذرگاه را از دست داد و برقراری نظم و اداره آن تا زمانی که در دسامبر، توسط جمهوری آذربایجان محاصره شد، بر عهده صلح‌بانان روسیه قرار گرفت. 
    تا کنون، هزاران نفر از جمعیت ارمنی‌نشین این منطقه، از آن خارج شده‌اند و ساکنان فعلی به دلیل بروز مشکلاتی تامین مواد غذایی، انرژی تحت تاثیر شرایط محاصره در وضعیت دشواری به سر می‌برند.