سرمقاله

وام پرسپولیس از جیب چه کسی؟ ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول با دستور رییس‌جمهور سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد در آستانه روز جهانی ارتباطات، سایت نسل پنجم همراه اول در کتابخانه ملی ایران افتتاح شد تا تعداد سایت‌های 5G کشور از ۱۸۰۰ عبور کند.
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 17400  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 01 آبان 1402
    یک کارشناس مسائل منطقه تشریح کرد
    ابعاد نمایش دیپلماتیک نشست قاهره
    «جعفر قنادباشی» کارشناس مسائل آفریقا در تشریح ابعاد نشست قاهره با محوریت فلسطین اظهار کرد: اقدامی که در مصر با عنوان نشست صلح قاهره با محوریت فلسطین انجام شده را باید در چارچوب تلاش‌های اضطراری غرب برای ممانعت از تغییر کلی معادلات سیاسی و نظامی در منطقه تفسیر کرد. این نشست در حالی برگزار می‌شود که هواپیماهای نظامی ایالات متحده همچنان تسلیحات جدید را وارد تل‌آویو می‌کنند که به نظرم این دو موضوع را باید به موازات یکدیگر تحلیل شود. از نظر من بانی نشست مذکور را نباید رئیس جمهوری مصر دانست، بلکه اراده‌ای بالاتر از قاهره و کشورهای عربی پشت این نشست است که نشان می‌دهد غرب از وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی به شدت نگران است. قبل از جنگ اخیر و حملات حماس، به وضوح دیده بودیم که رژیم صهیونیستی تا دندان مسلح بود اما حالا این روند و اساساً تسلیح تل‌آویو سرعت بیشتری به خود گرفته است.
    وی ادامه داد: معتقدم که نشست قاهره به نوعی برای مشخص کردن راهکار نهایی پرونده غزه نیست، بلکه این اقدام را باید نوعی اجرای سیاست‌های غرب دانست. اینکه سازش‌کارانی مانند محمود عباس در این نشست حضور داشته باشند به نوعی مورد قبول مردم فلسطین نیست و در سوی مقابل برخی از دولت‌های حاضر در نشست قاهره مانند اردن هم نگران مسائل جاری هستند. بر همین اساس معتقدم که نشست مذکور را باید برای تلطیف خشم جهانیان به خصوص کشورهای اسلامی علیه اسرائیل و جنایات رخ داده در غزه دانست. بحث این است که در دراز مدت احتمال دارد که غربی‌ها به مدلی از جنگ ۱۹۷۳ میلادی که طی آن انورسادات ضربه بزرگی به اسرائیل وارد کرد بیندیشند تا در نهایت بتوانند اسرائیل و طرف مقابل را به سمت صلح و آشتی سوق بدهند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی بارها و بارها جنگ‌های ۲۲ روزه، ۳۳ روزه و غیره را تجربه کرده و می‌دانند که به این راحتی توان حذف حماس از عرصه تحولات منطقه‌ای را ندارند.
    این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: آنچه که حالا در قاهره اتفاق افتاده به نوعی زیر سایه تهدیدهای اسرائیل و حمایت آمریکا و انگلیس شکل می‌گیرد. حتی در این راستا معتقدم که رئیس جمهور آفریقای جنوبی هم با خط‌دهی لندن در نشست قاهره شرکت کرده است. توجه داشته باشید که در اقصی نقاط دنیا شاهد خشم عمومی علیه اقدامات اسرائیل هستیم که در عراق و اردن این موضوع کاملاً مشهود بود و حالا دامنه آن تا اروپا و آمریکا هم قابل رویت است. به همین جهت باید گفت که نشست قاهره یک اجماع‌سازی برای آرام کردن افکار عمومی است که باز شدن گذرگاه رفح هم در همین راستا و برای آرام کردن افکار عمومی انجام شده است. موضوع دیگر این است که مرزهای منتهی به غزه بسته شده و فقط گذرگاه رفع تنها معبر ورود و خروج کمک‌های بشردوستانه به حساب می‌آید.
    وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که اگر اجازه بدهند شهروندان غزه وارد مصر شوند به نوعی عبدالفتاح السیسی در قاهره، همراه اقدامات تل‌آویو قلمداد خواهد شد. به همین دلیل باز کردن گذرگاه رفح، به صورت موقت و برای رساندن غذا و دارو به ساکنان غزه خواهد بود. توجه داشته باشید که مردم مصر همانند شهروندان لیبی و الجزایر به دنبال حل و فصل قطعی پرونده غزه هستند و این مطالبه جدی آنها از دولت عبدالفتاح السیسی به شمار می‌رود. در داخل مصر هم بخشی از افکار عمومی علیه دولت السیسی موضع گرفتند و خواهان باز شدن گذرگاه رفح شده بودند که این اقدام در نهایت صورت گرفت اما از سوی دیگر نشان می‌دهد که او هم تا حد زیادی با غرب هماهنگ است. لذا به نظرم فشارهای داخلی به وی باعث شد تا غرب در خصوص بازگشایی گذرگاه رفح به قاهره چراغ سبز نشان دهد.