کد خبر: 17489 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 03 آبان 1402
رئیسی در آیین دریافت استوارنامه 5 سفیر جدید
تراژدی غزه مایه شرمساری دنبال کنندگان عادیسازی روابط با اسرائیل است
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان روز گذشته با سفرای جدید 5 کشور در تهران دیدار و استوارنامه های آنها را دریافت کرد.
در آیین دریافت استوارنامه آقای «ادواردو ریکاردو گرادیلونه نتو» سفیر جدید جمهوری فدراتیو برزیل با بیان اینکه همکاریهای گسترده با کشورهای منطقه آمریکای جنوبی، جزو اولویتهای اساسی جمهوری اسلامی ایران است، تاکید کرد: ضرورت دارد سطح مناسبات و ارزش مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با برزیل بیش از پیش توسعه یابد.
رئیس جمهور نگاه مشترک دو کشور در مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را زمینهساز همگرایی و همکاری بیش از پیش دو کشور عنوان و بر ضرورت فعالتر شدن کمیسیونهای مشترک همکاری و افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
رئیسی همچنین با اشاره به مواضع مشترک جمهوری اسلامی ایران و برزیل در قبال مسئله فلسطین، ضرورت کمکهای بشردوستانه، پیگیری توقف بمباران غزه، رفع محاصره این منطقه و همچنین احقاق حقوق ملت فلسطین را به عنوان اولویت و خواستههای مهم در شورای امنیت سازمان ملل یادآور شد و تصریح کرد: استمرار جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه مسئولیت سازمانهای بینالمللی را سنگینتر میکند.
«ادواردو ریکاردو گرادیلونه نتو» سفیر جدید جمهوری فدراتیو برزیل نیز در این مراسم ضمن تبریک عضویت جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس، اطمینان داد در دوره مسئولیت خود برای ارتقای روابط دو کشور به بالاترین سطح و معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای ایران در کشورش تلاش کند.
رئیسی همچنین در آیین دریافت استوارنامه «عماد الرحمونی» سفیر جدید جمهوری تونس با اشاره به اراده جدی جمهوری اسلامی ایران و تونس در توسعه روابط سیاسی و اقتصادی تصریح کرد: با اراده موجود میان دو کشور قطعا گامهای مهمی در جهت افزایش و توسعه روابط برداشته خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بهرغم تهدیدها و تحریمها به توانمندیها و تجربیات بسیاری خوبی دست یافته است، بر آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن این توانمندیها و تجربیات با کشور دوست و برادر تونس تاکید کرد.
رئیسی همچنین مذاکرات هیئتهای دیپلماتیک و فعال شدن کمیسیونهای مشترک میان دو کشور را در مسیر ارتقا و توسعه سطح روابط حائز اهمیت دانست و ابراز امیداوری کرد که بهزودی فصل جدیدی از تعاملات میان ایران و تونس گشوده شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود مواضع دولت تونس در پیگیری مجدانه حقوق ملت فلسطین، بهویژه مواضع قاطعانه، انسانی و اسلامی رئیس جمهور این کشور در رد عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را قابل تقدیر دانست و با تاکید بر اهمیت انسجام کشورهای اسلامی در کوتاه کردن دست مستکبران از جهان اسلام و تامین منافع ملتهای مسلمان از جمله ملت فلسطین، تصریح کرد: تراژدی غمبار و جنایات ضدانسانی که این روزها به عاملیت رژیم صهیونیستی و با حمایت مستقیم آمریکاییها در غزه رقم میخورد، مایه شرمساری آن دسته از کشورهایی است که به سمت عادیسازی روابط با این رژیم نژادپرست و جنایتکار رفتهاند.
رئیس جمهوری در آیین دریافت استوارنامه «ایگور یوکیج» سفیر جدید اسلوونی سطح روابط دو کشور در بخشهای مختلف را خوب اما ناکافی دانست و بر لزوم تلاش برای ارتقای سطح تعاملات و توسعه روابط فیمابین تاکید کرد.
رئیس جمهوری با اشاره به شکست تلاشهای دشمنان برای توقف پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران گفت: ظرفیتهای گسترده اقتصادی و علمی در ایران، بستر مناسبی برای گسترش مناسبات دو کشور و تامین منافع دو ملت است و دستگاههای مسئول در دو کشور باید برای بهرهگیری از این ظرفیتها و ارتقای سطح روابط گامهای اساسی بردارند.
رئیس جمهور همچنین وقایع این روزهای غزه را جنایت علیه بشریت دانست و بر مسئولیت سازمانها و نهادهای بینالمللی برای جلوگیری و توقف این جنایات تاکید کرد.
«ایگور یوکیج» سفیر جدید اسلوونی نیز با اشاره به روابط خوب جمهوری اسلامی ایران و اسلوونی در سطح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، اطمینان داد در دوره مسئولیت خود برای بهکارگیری ظرفیتهای دو کشور در مسیر ارتقای سطح روابط فیمابین و تقویت همکاریها در سطح بینالمللی تلاش خواهد کرد.
رئیس جمهوری همچنین در آیین دریافت استوارنامه «عبدالله بن سعود العنزی» سفیر جدید پادشاهی عربستان سعودی، بر ضرورت تلاش دستگاه دیپلماسی دو کشور برای بهرهگیری هر چه بیشتر از امکانات ایران و عربستان در جهت تقویت روابط سودمند دوجانبه و تامین منافع ملتهای منطقه و جهان اسلام تاکید کرد.
رئیس جمهوری ایران و عربستان را دو کشور بزرگ و مهم منطقه معرفی و تصریح کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل و گسترش روابط دو کشور، در توسعه و تقویت همکاریهای منطقهای و حل و فصل مسائل منطقه و جهان اسلام موثر خواهد بود.
رئیسی با اشاره به ظلم 75 ساله صهیونیستها علیه مردم بیدفاع و بیگناه فلسطین، نبود انسجام و موضع واحد از سوی کشورهای اسلامی را موجب تداوم کشتار و تعدی به فلسطینیان در این سالها دانست و افزود: در جریان جنایات بیسابقه اخیر رژیم صهونسیتی و حامیان غربیاش در غزه نیز موضع یکپارچه و واحد جهان اسلام میتوانست به شکلی موثرتر مانع ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی و زیادهخواهیهای حامیان غربیاش شود.
رئیس جمهوری همچنین تبادل ظرفیتهای متقابل میان کشورهای اسلامی را برطرف کننده بسیاری از نیازهای این کشورها و بینیازی آنها از حضور و مداخله کشورهای بیگانه در منطقه دانست و تصریح کرد: حضور بیگانگان در منطقه نه تنها هیچ مشکلی را حل نمیکند، بلکه خود عاملی در راستای تشدید مشکلات است.