سرمقاله

مرگ نهاد دموکراسی اقتصاد! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • ایرانسل نشان ویژه «روابط عمومی پیشرو هوشمند و دیجیتال» را دریافت کرد
  • در فرآیند رتبه‌بندی صد شرکت برتر ایران: شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند رتبه اول از نظر بهره‌وری کل عوامل را کسب کرد
  • آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 17671  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 06 آبان 1402
    مرگ ناگهانی مرد شماره ۲ چین
    مرگ ناگهانی لی که‌چیانگ، مرد شماره دوی پیشین چین، بسیاری را در سراسر کشور شوکه کرد. مردم به این مقام سابق که اگرچه وعده اصلاحات بازار محور داده بود اما از لحاظ سیاسی به حاشیه رانده شده بود، ادای احترام کردند.
    به گزارش یورونیوز، آقای لی که روز جمعه بر اثر حمله قلبی در سن ۶۸ سالگی درگذشت، برای یک‌ دهه رهبری اقتصاد چین را در دست داشت و دومین اقتصاد بزرگ جهان را از چالش‌هایی همچون تنش با ایالات متحده و همه‌گیری‌ کرونا عبور داد. 
    او که به دلیل حمایتش از کسب و کارهای خصوصی مشهور است، همزمان با قدرت‌گرفتن روز‌افزون و همه‌جانبه شی‌ جین پینگ، رئیس جمهوری چین ارتقای ارتش و تدابیر امنیتی برای تحقق بخشیدن به «رویای‌ چینی» و «جوان‌سازی گسترده ملت چین»، نفوذ خود را رفته‌رفته از دست داد.  
    یکی از هشتگ‌های مرتبط با مرگ او در شبکه اجتماعی چینی ویبوِ تنها ظرف چند ساعت بیش از یک‌ میلیون بازدید کننده داشته است. 
    ژیا فن ۲۰ ساله، ساکن پکن گفت که وقتی خبر مرگ آقای لی را شنید، بسیار شوکه شد. او گفت: «آقای لی نخست‌وزیری وظیفه شناس و مسئولیت پذیر و به واقع یاور رشد و شکوفایی واقعا نسل ما بود.»
    متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درگذشت آقای لی را تسلیت گفته است.
    لی که‌چیانگ حدودا ده سال پیش به عنوان به عنوان جانشین دبیرکل حزب کمونیست چین درنظر گرفته می‌شد اما نیاز به توازن قوا میان جبهه‌های مختلف حزب باعث شد تا قدرت به شی جین پینگ، پسر معاون نخست‌وزیر سابق و از بزرگان حزب کمونیست چین برسد.
    لی و شی اگرچه برسر هیچ‌یک از مسائل بنیادین اختلاف نظر نداشتند اما هیچ‌گاه هم ائتلافی تشکیل ندادند. 
    لی در اکتبر سال گذشته با این که تنها کمتر از دو سال به سن بازنشستگی‌اش مانده بود از کمیته رهبری حزب کنار گذاشته شد و در ماه مارس از سمت خود کناره‌گیری کرد و لی‌کیانگ، یکی از هم‌پیمانان قدیمی شی جای او را گرفت. 
    کناره‌گیری او نشانه این است که حکومت چین از به‌کارگیری تکنوکرات‌های ماهری که پیشرفت اقتصادی این کشور کمک کردند، به سوی به کارگیری مقاماتی که کاملا به شی وفادار هستند روی آورده است.