سرمقاله

زمان پایان و نتیجه درگیری غزه؟ ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 17743  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 07 آبان 1402
    جزئیاتی از تحرکات اسرائیل برای ورود زمینی به غزه
    شکست راهبردی یا مانور تاکتیکی؟
    جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله زمینی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه با شکست مواجه شد.
    در این بیانیه آمده است است که این حمله در سه محور انجام شد اما با مقابله مبارزان مقاومت خسارت‌های زیادی به نظامیان صهیونیست و مهمات آن‌ها وارد شد.
    جنبش حماس تاکید کرد که دشمن صهیونیستی در کمین‌هایی افتاد که مقاومت فلسطین در محورهای متعدد ایجاد کرده بود.
    در بخشی از این بیانیه آمده است که برای مقابله با این حمله از موشک‌های «کورنت» و راکت‌های«یاسین» استفاده شد و انتظار داریم که دشمن بار دیگر این حمله را انجام دهد.
    جنبش حماس همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی برای منتقل کردن کشته‌ها و زخمی‌های خود از میدان نبرد از بالگرد استفاده کرد.
    عملیات طوفان الاقصی درحالی وارد بیست و دومین روز خود شده که خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه حکایت دارد و این منطقه از زمین، دریا و آسمان زیر بمباران سلاح های مرگبار رژیم آپارتاید تل آویو قرار دارد و این در حالی است که مقامات واشنگتن حمایت همه جانبه خود از رژیم صهیونیستی را به اوج خود رسانده اند.
    ارتش رژیم صهیونیستی که از نبرد با رزمندگان مقاومت درمانده شده فقط به دنبال کشتار مردم غزه می باشد تا از این راه به مقاومت فشار بیاورد و برنامه های خود را تحمیل کند، غافل از این که تمام مردم غزه عضو مقاومت ضدصهیونیستی هستند. شرایط مردم غزه آنقدر وخیم است که حتی شبکه آمریکایی NBC نیز بامداد امروز (شنبه) به نقل از تیم خبری خود گزارش داد که وضعیت ساکنان غزه در زیر حملات بی امان و همه جانبه رژیم صهیونیستی اسفبار و وحشتناک است.
    غرب به دنبال چیست؟
    در همین رابطه «مجید صفاتاج» کارشناس مسائل اسرائیل و فلسطین با اشاره به تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی در شمال غزه و احتمال عملیات زمینی در این منطقه اظهار کرد: اسرائیل پیش از اعلام خبر ورود زمینی ارتش به غزه چندین‌بار اقداماتی را برای نفوذ به این منطقه انجام داده بود و حتی در این خصوص اطلاع‌رسانی شده بود ولی در نهایت شاهد آن بودیم که عملیات‌های مذکور به در بسته خوردند که دلیل اصلی آن آمادگی و هوشیاری مقاومت فلسطین بود. این نفوذ‌های نظامی در حالی صورت گرفت که رژیم صهیونیستی با دادن تلفات مالی و جانی مشخص مجبور به بازگشت و عقب‌نشینی از غزه شده بود اما در نهایت سحرگاه جمعه هم مجدداً اخباری از تحرکات محدود زمینی ارتش اسرائیل در شمال غزه مخابره شد که این رفت و آمد آنها چندان طول نکشید و مجدداً مجبور به عقب‌نشینی شدند.
    وی ادامه داد: توجه داشته باشید که این عملیات‌ها برای تل‌آویو از ارزش بالایی برخوردار است؛ چراکه رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته و با اجرای چندین عملیات به دنبال تسلط بر غزه بود اما تاکنون نتوانسته این مهم را اجرایی کند. بر این اساس به نظر می‌رسد تل‌آویو حالا عزم این کار را دارد اما در مقابل آنها سد محکم مقاومت و حماس وجود دارد. توجه داشته باشید یکی از دلایل ناکامی ارتش اسرائیل برای تسلط بر غزه این است که حماس و سایر جریان‌های مقاومت فلسطین همانند سال‌های گذشته نیستند و توان عملیاتی و اطلاعاتی آنها نسبت به گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است. در این میان باید متوجه بود که مستشاران نظامی آمریکا همین حالا در اراضی اشغالی مشغول سر و شکل دادن به راهبردها و اهداف نظامی اسرائیل در غزه هستند و به نوعی باید گفت که ستون فقرات هرگونه تحرک آتی در غزه از حیث زمینی، دریایی و هوایی ارتش ایالات متحده خواهد بود.
    به گزارش ایلنا، این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از منظر دیگر باید متوجه بود که حزب‌الله لبنان در شمال و مقاومت فلسطین در جنوب می‌توانند فشار خود بر اسرائیل و شهرک‌های صهیونیست‌نشین را بیش از پیش افزایش دهند. لذا اگر آمریکایی‌ها اقدام گسترده‌ای به نفع اسرائیل در منطقه یا صرفاً در غزه انجام دهند، تبعات گسترده‌ای برای واشنگتن در منطقه رقم خواهد خورد و به همین دلیل اعتقادم بر این است که عملیات‌های محدود در نهایت جایگزین عملیات‌های گسترده علیه غزه از سوی ارتش اسرائیل خواهد شد. بر همین اساس در روزهای آینده شاید نظاره‌گر سناریوهای اینچنینی باشیم؛ به گونه‌ای که ایالات متحده نگران آن است که شروع‌کننده جنگ علیه غزه و مقاومت در منطقه باشد اما نتوانند در نهایت این جنگ را به پایان برساند.
    وی در پایان خاطرنشان کرد: بارها در مقالات اندیشکده‌های اسرائیل و آمریکا دیده‌ایم که آنها قدرت حزب‌الله لبنان را بیشتر از حماس و سایر جریان‌های مقاومت اعلام کردند و به همین دلیل آنها حتی در مورد اقدامات این جریان در شمال اسرائیل بسیار نگران هستند. در محور سیاسی هم باید توجه داشته باشیم که در شرایط فعلی غرب به دنبال آن است که از مخمصه فعلی خلاص شود اما بحث اینجاست که این بحران باید به صورت آبرومندانه حل و فصل شود تا بیش از این چهره تل‌آویو و واشنگتن از حیث سیاسی و امنیتی مخدوش نشود. بر این اساس غرب و اسرائیل سعی می‌کنند تا در این روند از ظرفیت کشورهای منطقه استفاده کنند و در نهایت طرحی را مطرح کنند که خروجی آن یک وضعیت معقول بر اساس منافع و راهبردهای آنها باشد.