سرمقاله

خطر اقلیت اقتدارگرا ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18291  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 16 آبان 1402
    لباس سعدی را روی چشمانم نگه می‌دارم
    کارگردان و بازیگر نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» که برای بازی در این نمایش لباس سیاه‌بازی سعدی افشار را بر تن می‌کند، تاکید کرد که چنین لباس‌های ارزشمندی باید در موزه تئاتر نگهداری شوند. محمد حاج محمدی همزمان با اجرای این نمایش در گفتگو با ایسنا ادامه داد: سال‌ها پیش یکی از لباس‌های سیاه‌بازی استاد سعدی افشار همراه با بخشی دیگری از گنجینه‌های باقی مانده از تئاتر نصر توسط یکی از اعضای گروه ایشان و به صورت شخصی نگهداری می‌شد. تا اینکه لباس سیاه‌بازی زنده‌یاد سعدی افشار به دست من رسید و تا زمانی که موزه تئاتر یا موزه نمایش‌های آیینی سنتی راه‌اندازی شود، از آن نگهداری می‌کنم.
    او درباره استفاده از این لباس در نمایشش گفت: با کسب اجازه از بزرگان نمایش‌های تخت حوضی و استادانی چون آقای داداشی و جواد انصافی، این لباس را بر تن کردم و آیین افتتاح نمایش ما با حضور این بزرگان برگزار شد و در همان جا رخصت گرفتم تا جامه استاد سعدی افشار را بر تن کنم.
    حاج محمدی با تاکید بر نقش موثر داود فتحعلی‌بیگی در حفظ و نگهداری میراث نمایش‌های آیینی سنتی کشورمان ادامه داد: با افتخار می‌گویم که شاگرد استاد داود فتحعلی بیگی هستم که در تمام این سال‌ها از میراث کهن نمایشی ما پاسداری کرده‌اند. مقادیر زیادی از این گنجینه‌ها نزد ایشان است و سال‌هاست فریاد می‌زنند که ما نیازمند دانشگاه و هنرستان نمایش‌های ایرانی و همینطور موزه نمایش‌های ایرانی هستیم تا این گنجینه‌ها به درستی نگهداری شوند.
    او درباره حساسیت‌های خود برای استفاده از لباس سعدی افشار در نمایشش توضیح داد: تا زمانی که موزه نداریم، فقط می‌توانم این لباس را روی چشمانم نگه دارم و با احتیاط فراوان از آن نگهداری می‌کنم. در همین نمایش هم تدابیری برای نگهداری از لباس داریم تا آسیبی نبیند.
    این کارگردان که نگارش نمایشنامه «تقلید نامه زال و رودابه» را بر عهده دارد و خود نیز در این نمایش بازی می‌کند، با ارایه توضیحاتی درباره داستان این نمایش و شیوه اجرایی آن اضافه کرد: داستان نمایش ما همان داستان زال و رودابه است با این تفاوت که «سیاه» تلاش می‌کند آنان را به هم برساند. متن نمایش را بر اساس شیوه نمایشی تخت حوضی نوشته‌ام اما شیوه اجرایی ما ترکیبی از عناصر مجالس شبیه‌خوانی و نمایش‌های شادی‌آور ایرانی است.
    به گزارش ایسنا، نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» به نویسندگی و کارگردانی محمد حاج‌محمدی که در بیست‌ و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی حضور داشت، اجرای عمومی خود را از جمعه ۵ آبان در تماشاخانه سنگلج آغاز کرده و تا پاین این ماه روی صحنه است.