سرمقاله

سازمان ملل فشل و ضرورت حضور دبیرکل در غزه ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نشان ویژه روابط‌عمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی به همراه اول اعطا شد
  • ایرانسل نشان ویژه «روابط عمومی پیشرو هوشمند و دیجیتال» را دریافت کرد
  • در فرآیند رتبه‌بندی صد شرکت برتر ایران: شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند رتبه اول از نظر بهره‌وری کل عوامل را کسب کرد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18407  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 17 آبان 1402
    دلیل کم‌هوشی مادام‌العمر برخی کودکان چیست؟
    یک فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: افزایش سطح سرب در بدن کودکان منجر به کاهش بهره هوشی می‌شود و خبر بد این است که این کم‌هوشی مادام‌العمر است. مصطفی صدیقی افزود: مقادیر بالای سرب در بدن کودک می تواند اثرات منفی شدید در مغز ایجاد کند و باعث عوارض مهم تاخیر رشد، مشکلات یادگیری، تحریک پذیری، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، سستی و خستگی، درد شکم، استفراغ، یبوست، تاخیر بلوغ، کم شنوایی و حتی کوتاه قدی شود به نحوی که به ازای هر ۱۰ واحد افزایش در سطح سرب یک سانتی متر قد کوتاه‌تر می‌شود.
    وی با اشاره به اینکه این عوارض در کودکانی که مادران آنها در زمان بارداری بخصوص در سه ماهه اول سطح خونی سرب بالایی داشتند بیشتر است، گفت: مادران باردار ممکن است به علت فقر آهن، ویار خاک خوری داشته و سرب را وارد بدن خود نمایند و نوزادانی که قبل از تولد در معرض سرب قرار می گیرند ممکن است نارس و یا کم وزن بوده و یا کندی رشد داشته باشند.
    صدیقی افزود: مادرانی که سطح خونی رب بالایی در دوران بارداری داشتند فرزندانشان بیشتر دچار معضلات اجتماعی، پرخاشگری و دستگیری و حبس شده اند و در عین حال از دیگر علائم این نوع مسمومیت، عملکرد کلیوی، فشار خون، مشکلات مغز استخوان و کم خونی، درگیری اعصاب محیطی و متعاقبا فلج و افتادن مچ دست و یا پا است.
    این پزشک متخصص همچنین عنوان کرد: از نظر سیستم اعصاب مرکزی نیز علائم مهم سطح خونی سرب بالا، افزایش فشار داخل جمجمه ای، سردرد، تغییرات شناختی، ضعف، تشنج، اغما و ندرتا مرگ (در مقادیر خیلی بالا) می تواند باشد.
    صدیقی در ادامه گفت: تشخیص مسمومیت با سرب از طریق آزمایش خون است و عمده موارد تشخیص داده شده مسمومیت با سرب در آزمایشات غربالگری کشف می شوند نه در بیمارانی که علامت دار هستند لذا اهمیت انجام غربالگری در موارد خاص بسیار کمک کننده است.
    به گفته وی غربالگری می تواند شامل افرادی که محل اقامت آنها نزدیک به کارخانه های وابسته به سرب است، شاغلین در بازیافت باتری ها، زندگی در ساختمان های قدیمی با رنگهای کهنه، عقب مانده های ذهنی و اوتیسم ها که عادت به لیسیدن و یا وارد کردن انگشتان و دست ها به دهان دارند باشد ضمن اینکه چنانچه یکی از اعضای خانواده دچار مسمومیت با سرب شده باشد باید سایر اعضای خانواده نیز آزمایش شوند.