سرمقاله

اهمیت فرهنگ و فرهنگ عمومی ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18460  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 18 آبان 1402
    ریاست ایران بر «اکو» در سال ۲۰۲۴
    مدیر کل دفتر همکاری‌های اقتصادی چند جانبه و بین‌المللی وزارت خارجه با بیان این که ایران ریاست اکو در سال ۲۰۲۴ را برعهده خواهد داشت، گفت: ایران به دنبال ارتقای سهم تجارت درون منطقه ای از ۷ درصد فعلی به بیست درصد است.
    سید جلال‌الدین علوی، در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به برگزاری شانزدهمین نشست سران اکو در تاشکند ازبکستان، جایگاه اکو به عنوان یک سازمان بین‌المللی در سیاست خارجی ایران چیست؟ گفت: دیپلماسی چندجانبه و تعامل نزدیک با همسایگان و کشورهای منطقه بخش مهمی از دیپلماسی اقتصادی ایران است.
     وی با بیان این که سازمان اکو از قدیمی‌ترین سازمان‌های همکاری اقتصادی در جهان در حال توسعه می‌باشد و قدمت آن به دهه شصت میلادی برمی‌گردد، تصریح کرد: ایران به عنوان یکی از کشورهای بنیانگذار این سازمان اهتمام جدی به تقویت همکاری‌های درون منطقه‌ای و نیز ارتقای جایگاه اکو به عنوان یک سازوکار موثر منطقه‌ای برای همکاری اقتصادی دارد.
    علوی در پاسخ به این سوال که مهم ترین دستور کار شانزدهمین اجلاس سران اکو چیست و ایران چه برنامه‌ای دارد که از ظرفیت‌های این سازمان اقتصادی در راستای توسعه تجارت خارجی خود استفاده کند؟ تصریح کرد: نشست‌های سران اکو فرصتی است که روسای جمهور کشورهای عضو به تبادل نظر در خصوص موضوعات منطقه‌ای و تحولات بین‌المللی می‌پردازند. رئیس‌جمهور کشورمان  نیز در این نشست علاوه بر سخنرانی در نشست اصلی، ملاقات‌هایی را نیز با همتایان خود از برخی کشورها خواهند داشت.
    وی با بیان این که همانطور که قبلا اشاره شد ارتقای تجارت درون منطقه‌ای از اولویت‌های سازمان اکو  است و جمهوری اسلامی ایران نیز با جدیت در پی روان‌سازی تجارت در منطقه و ارتقای سهم تجارت درون منطقه‌ای از ۷ درصد فعلی به 20 درصد می‌باشد، تصریح کرد: از آنجا که ایران یکی از صادرکنندگان اصلی در اکو می‌باشد لذا هرگونه روان‌سازی تجارت در اکو، دسترسی صادرکنندگان ایرانی به بازارهای منطقه را آسانتر و ارزانتر خواهد کرد، البته در مقابل نیز ایران باید آمادگی داشته باشد بازارهای خود را بر روی کالاهای کشورهای عضو باز کند.