سرمقاله

«شجاعت» کار ویژه رسانه‌ است ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19613  |  صفحه ۱۲ |   |  تاریخ: 07 آذر 1402
    واکسن سرطان از همیشه نزدیک‌تر است
    شرکت‌های مشهور داروسازی جهان سخت به دنبال ساخت واکسن برای درمان سرطان هستند و برای دستیابی به آن به خود بدن متوسل شده‌اند که گویی دستاویز خوبی نیز برای درمان یکی از مخوف‌ترین بیماری‌های بشر است. به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزویک، همین‌طور که پژوهشگران سرطان مرزهای درک خود را از دانش پایه در مورد سرطان گسترش می‌دهند، شرکت‌های بیوتکنولوژی از آنچه قبلاً آموخته‌اند برای بسیج سیستم ایمنی انسان در برابر سرطان استفاده می‌کنند.
    یکی از هیجان انگیزترین پیشرفت‌ها، واکسن‌های سرطان هستند. دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی جهش‌هایی در تومورهای سرطانی استفاده می‌کنند که سیستم ایمنی می‌تواند آنها را تشخیص دهد، سپس واکسن‌های شخصی‌سازی شده‌ای را ایجاد می‌کنند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار طراحی شده است تا آنها را شکار کرده و از بین ببرد.
    در سال ۲۰۱۷ شرکت مدرنا (Moderna) با همکاری شرکت غول داروسازی به نام مرک (Merck)، برنامه‌های خود را برای شروع آزمایش‌های انسانی با واکسنی شخصی‌سازی‌شده که تومورهای جامد را هدف قرار می‌دهد، اعلام کرد
    آنها برای ساختن یک واکسن خاص برای هر بیمار، با تعیین توالی دی‌ان‌ای سلول‌های سالم و سرطانی بیمار شروع می‌کنند. با مقایسه این دو، آنها صدها و گاهی هزاران جهش در سلول‌های سرطانی را شناسایی می‌کنند.
    سپس از هوش مصنوعی برای انتخاب ۳۴ جهش در هر بیمار استفاده می‌کنند که به احتمال زیاد باعث ایجاد پاسخ قوی از سیستم ایمنی می‌شود.
    این شرکت‌ها برای آموزش الگوریتم‌ها با مراکز پزشکی دانشگاهی همکاری کرده‌اند تا به نمونه‌های بیوپسی دسترسی پیدا کنند.
    هوش مصنوعی همچنین اصول اولیه ایمونولوژی (ایمنی‌درمانی) را در مورد اینکه کدام یک از ویژگی‌های پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه به راحتی توسط سلول‌های ایمنی بدن تشخیص داده می‌شود، به کار می‌گیرد.
    مدرنا بر اساس این اطلاعات، در حال کار روی یک واکسن آران‌ای (RNA) شخصی است که وقتی به بیمار تزریق می‌شود، واکنش بزرگی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود بدن ارتشی از سلول‌های ایمنی را که به طور خاص برای جستجو و حمله به سلول‌هایی که هر یک از ۳۴ پروتئین‌های ایمنی را بیان می‌کنند، تولید کند.
    واکسن‌های RNA که برای تولید واکسن کووید-۱۹ استفاده می‌شوند، دستورالعمل‌هایی را به سلول‌ها وارد می‌کنند که باعث می‌شود پروتئین خاصی مرتبط با یک ویروس یا تومور (اما نه خود ویروس یا تومور) تولید کنند. این واکسن باعث می‌شود بدن به اندازه کافی پروتئین تولید کند که سیستم ایمنی احتمالاً آن را تشخیص دهد و آن را به عنوان خارجی تشخیص دهد و شروع به تولید سلول‌های ایمنی کند که برای جستجوی آن و از بین بردن آن طراحی شده‌اند.