سرمقاله

نیمه پر لیوان و مغالطه‌های اقتصادی / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19812  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 12 آذر 1402
    پیشنهاد منابع طبیعی برای درج پیام‌های محیط زیستی در صفحه سفید آخر کتب درسی
    رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از تولید بیش از ۳۰۰ میلیون اصله نهال طی سال گذشته در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد. به گزارش ایسنا، عباسعلی نوبخت در آیین افتتاح هر مدرسه، یک نهالستان در دبیرستان ماندگار البرز اظهار کرد: شهریور سال قبل طرح کاشت یک میلیارد درخت به دستور رئیس جمهوری کلید خورد و اسفند سال قبل مقام معظم رهبری در این باره گفتند که هر ایرانی سه درخت بکارد و من نیز به عنوان یک ایرانی سه درخت می‌کارم.
    وی ادامه داد: در همین راستا ما در وزارت جهاد کشاورزی توانستیم در اولین سال بیش از ۳۰۰ میلیون اصله نهال تولید کنیم. در حوزه معاونت باغبانی ۶۲ میلیون اصله و در حوزه منابع طبیعی ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال تولید شد.
    رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در شرایطی که خیلی‌ها تلاش دارند به ما بقبولانند این کشور ۴۰ سال دیگر قابلیت سکونت را ندارد، ظرفیت‌های عالی داریم. بیش از ۸۴۰۰ گونه گیاهی داریم که خیلی از اینها بومی کشور خودمان هستند. متوسط ظرفیت بارندگی ما در سال ۲۵۰ میلیون متر است. درواقع ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بارندگی در سال داریم. ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را ما در کشور خود داریم و اینها همگی ظرفیت است.
    نوبخت با بیان اینکه ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز و ۸۷۰ هزار معلم داریم، تصریح کرد: ما حدود ۱۱۷ هزار مدرسه و بیش از ۱۰ هزار مراکز آموزشی و اردوگاهی در آموزش و پرورش داریم که این رقم از ۲۰۲ نهالستان دولتی ما بیشتر است. اینکه آموزش و پرورش ۱۱۷ هزار مدرسه خود را تبدیل به نهالستان کردند، کار بزرگی است.
    وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به چاپ حدود ۱۵۳ میلیون کتاب در سال برای دانش آموزان، از وزارت آموزش و پرورش درخواست کرد: پشت جلد کتب درسی یک صفحه سفید است.
    واسته ما به عنوان یک جنگلبان این است که جهت فرهنگسازی برای حفط محیط زیست و منابع طبیعی کشور، در این صفحه سفید محتواهایی را تولید کنیم و در این صفحه استفاده شود.
     نوبخت در پایان اظهار کرد: درس جغرافیای ما در مدارس بیشتر درباره شمال و جنوب و مشرق و مغرب کشور است. اگر معلمان جغرافیا اقلیم‌های مختلف کشور را به دانش آموزان یاد دهند این امر می‌تواند فرهنگسازی خوبی در جهت کاشت یک میلیارد اصله نهال باشد. در همین راستا شهریور سال قبل ما در خدمت سرگروه‌های درس جغرافیا در مرکز آموزش خود طی دو روز بودیم‌. اگر این آموزش به یک فرهنگ در جهاد کشاورزی تبدیل شود، بسیار خوب است، به طوری که کلاس‌های ضمن خدمت برای معلمان داشته باشیم. اینگونه می‌توانیم محتوا را باز هم تولید کنیم.
    البته پیش از این وزیر آموزش و پرورش، با تاکید بر اینکه مطابق با تکلیف محول شده به این وزارتخانه از سوی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برنامه درسی و آموزشی مدارس باید متناسب با اقتضائات دختران و پسران باشد، ضمن رد شائبه «تفکیک جنسیتی در کتب درسی»، درباره حواشی و بازتاب این سخنانش گفت: من قضاوت را به مردم ایران می‌سپارم، مردم قضاوت می‌کنند و به مظلومیت مدیران خود پی می‌برند که وقتی یک حرف حق را بزنی، دست و دهان و پایت باید بسوزد که چرا حق را گفتی. وی توضیح داد: تقاضای دخترخانم‌ها از ما این است که شما چرا مقتضیات ما را در برنامه‌ریزی‌های خود نمی‌بینید؟. بحث برنامه درسی و برنامه آموزشی و توجه به اقتضائات دختر و پسر مطرح است. همه جای دنیا این کار را می‌کنند و فقط ما نیستیم‌. آیا مادر و پدرها با فرزند پسر و دختر یه جور برخورد می‌کنند؟