سرمقاله

فصل جدید از جنایت اسرائیل و حمایت آمریکا و تماشای دولت‌های غربی و عربی ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مقایسه و معرفی مدل‌ های مختلف YDP یاماها
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 19934  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 13 آذر 1402
    والدین جای موبایل و کتاب را برای کودک عوض کنند
    یک روانشناس بالینی گفت: مطالعه کتاب‌های مختلف و در واقع یادگیری روش‌های حل مسئله منجر به افزایش خلاقیت و به تبع آن تضمین سلامت روان کودکان می‌شود؛ چرا که کودک در مواجه با مشکلات و چالش‌های زندگی خلاقانه به ارائه راهکار می‌پردازد و منفعلانه عمل نمی‌کند.
    مرضیه عزیزی معین روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه، درخصوص تاثیر مطالعه بر سلامت روان کودکان، عنوان کرد: والدین باید به نکته توجه کنند که تاثیرات مطالعه بر سلامت روان کودکان در طولانی مدت قابل مشاهده است.
    عزیزی معین بهبود ارتباطات کودکان را اولین تاثیر مطالعه بر سلامت روان، عنوان کرد و گفت: خزانه‌ی لغات کودکان با مطالعه کتاب به ویژه در سنین دبستان گسترش پیدا می‌کند و همین مسئله منجر به توسعه مهارت‌های گفتاری و زبانی و به تبع بهبود تعامل‌ و برقراری ارتباط با اطرافیان، ابراز بهتر احساسات و بیان راحت‌تر نیازهای خودشان به دوستان، خانواده و معلم می‌شود.
    این مدرس دانشگاه گسترش دایره واژگانی را یکی از اثرات مهم مطالعه برای کودکان دانست و افزود: استفاده کودکان از دایره‌ی واژگانی وسیع برای بیان بهتر احساسات، از سرکوب احساسات و ایجاد اضطراب و استرس ناشی از آن جلوگیری می‌کند و همین امر تاثیر بسزایی در سلامت روان کودکان دارد.
    این روانشناس بالینی با بیان اینکه که کودک از طریق مطالعه‌ی کتاب، اعتماد به نفس بالاتری پیدا می‌کند، اظهار کرد: کودک با مطالعه‌ی کتاب می‌آموزد زمانی که در یک موقعیت قرار می‌گیرد چطور می‌تواند آن موقعیت را مدیریت کند.
    مطالعه و افزایش هوش هیجانی در کودکان
    وی افزایش هوش هیجانی را به عنوان یکی از تاثیرات مطالعه برای کودکان مورد توجه قرار داد و گفت: زمانی که هوش هیجانی کودک بالا باشد می‌تواند با شخصیت‌های مختلف آن کتاب همزادپنداری و درواقع همانندسازی کند و متوجه می‌شود اگر خودش در آن موقعیت‌ها قرار گرفت چطور باید مسائل را حل کند و لذا نسبت به احساسات خود اطمینان بیشتری پیدا می‌کند و نسبت به زندگی امیدوارتر می‌شود.
    عزیزی معین ادامه داد: با افزایش هوش هیجانی و اعتماد به نفس، کودک می‌فهمد تنها کسی نیست که با مشکلات و برخی مسائل مواجه است بلکه همه افراد در زندگی خود با چالش‌هایی مواجه هستند، بنابراین در آینده و درخصوص نحوه مواجه با موقعیت‌های مختلف آشنا است.
    وی ادامه داد: کودکان از طریق مطالعه‌ی کتاب‌های مختلف به خصوص زندگینامه‌ی شخصیت‌های بزرگ می‌توانند درک بهتری از تجارب زندگی دیگران داشته باشند و همین مسئله به کیفیت تصمیم‌گیری‌ها و مواجه درست آن‌ها با چالش‌های زندگی در بزرگسالی کمک خواهد کرد.
    این روانشناس بالینی، تصریح کرد: کودکان همچون بزرگسالان نیاز به سرگرمی دارند و زمانی که از مدرسه، انجام دادن تکالیف و دیگر مسئولیت‌های خسته می‌شوند می‌توانند از طریق مطالعه برای خودشان سرگرمی داشته باشند؛ بنابراین همانطور که کتاب می‌تواند برای بزرگسالان سرگرمی محسوب شود می‌تواند کودکان را از افکار منفی یا استرس‌های روزانه دور کند.
    عزیزی معین افزایش خلاقیت را از دیگر تاثیرات مطالعه دانست و گفت: مطالعه کتاب‌های معمایی که در آن‌ها حل یک مسئله بیان می‌شود منجر به افزایش خلاقیت در کودک می‌شود؛ زیرا می‌تواند روش بارش فکری که یکی از راه‌های رسیدن به خلاقیت است را در کودک تقویت کند.
    وی تاکید کرد: مطالعه کتاب‌های مختلف و در واقع یادگیری روش‌های حل مسئله منجر به افزایش خلاقیت و به تبع آن تضمین سلامت روان کودکان می‌شود؛ چرا که کودک در مواجه با مشکلات و چالش‌های زندگی خلاقانه به ارائه راهکار می‌پردازد و منفعلانه عمل نمی‌کند.
    این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مطالعه حواس پنج گانه را در کودک تقویت می‌کند، یادآور شد: به عنوان مثال مطالعه کتاب و ورق زدن آن به حس بینایی و لامسه کودک کمک می‌کند و اگر والدین برای کودک کتاب بخوانند نیز حس شنوایی کودک را تقویت می‌کند.