کد خبر: 20532 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 23 آذر 1402
رئيس صداوسیما:
برنامه پرمخاطبی که غذای آلوده میدهد قطعا پرضررتر از برنامه کممخاطب است
رئیس سازمان صداوسیما در مراسم نکوداشت هفته پژوهش در سخنانی با بیان اینکه ما در دوره تحولی رسانه ملی باید بپذیریم نقش فکر، رصد و پژوهش بر هر کار دیگری اولویت دارد، تاکید کرد: تا زمانی که برنامهسازی ما بیتوجه به این رصد باشد، ممکن است به عکس خود عمل کند. رسانه ملی قطعا باید به دنبال جذب مخاطب و تولید برنامههای پرمخاطب باشد اما باید توجه داشت که برنامه پرمخاطبی که غذای آلوده میدهد قطعا پرضررتر از برنامه کممخاطبی است که غذای سالم میدهد.
به گزارش ایسنا، آیین نکوداشت هفته پژوهش با حضور پیمان جبلی (رئیس سازمان صداوسیما)، حسین رضی (قائم مقام اقتصادی رئیس سازمان صداوسیما) و عبدالحسین خسروپناه (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشگران این رسانه) امروز ـ ۲۲ آذرماه ـ در استودیو شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
پیمان جبلی در سخنانی گفت: در دورههای مختلف رسانه ملی، به صورت قطعیت میتوان گفت که تمام عناصر مختلف به دنبال جذب حداکثری برنامهسازان بودند اما آنچه که باعث شده در دورههای مختلف تحولات مختلف دنبال شود، اقدامات قبلی ادامه داده شود و یا مسیر جدیدی پیش رود و مسیر قبلی اصلاح شود، چه بوده است؟ پاسخ به این سوال را در همان گزاره اول میتوان یافت. ما رسانه ملی هستیم رسانهای که وظیفه اصلیمان هدایت فرهنگی است؛ آنچه که هدف مشروع جامعه است. بارها یادآوری کردم نقش رسانه چیست؛ آیا صرفا آینه است یا پنجره یا دیوار که جلوی برخی واقعیت را بپوشاند یا واقعیت را به گونهای دیگر بیان کند مثل یک عدسی محدب؟ آنچه که در فلسفه وجودی رسانه ملی انقلاب نهفته است، رسانهای است که در جایگاه یک مادر دلسوز است و تمام وجود خودش را وقف خانواده کرده است. جایگاه رسانه چنین نقشی است و آنچه که انتظار میرود همین است؛ یعنی در عین حال که ذائقه ملت را با دقت رصد میکند، تحولات فرهنگی را در نظر میگیرد و متناسب با شناخت دقیق از مخاطب و آسیبها خوراک مناسب تولید میکند.
جبلی افزود: ما در دوره تحولی رسانه ملی باید بپذیریم نقش فکر، رصد و پژوهش بر هر کار دیگری اولویت دارد. تا زمانی که برنامهسازی ما بدون توجه به این رصد باشد ممکن است به عکس خود عمل کند. رسانه ملی قطعا باید به دنبال جذب مخاطب و تولید برنامههای پرمخاطب باشد اما باید توجه کرد که برنامه پرمخاطبی که غذای آلوده میدهد قطعا پرضررتر از برنامه کم مخاطبی است که غذای سالم می دهد.
جبلی تصریح کرد: هر برنامهساز با هرگونه برنامهسازی، اگر توجهی به پژوهش نداشته باشد، کارش غیر از هدر دادن اموال چیز دیگری نیست. تا زمانی که ما در رسانه ملی شناخت دقیق و بهروز شده از نیازها و تحولات جامعه نداشته باشیم، هیچ تولیدی به جامعه هدف نخواهد رسید. ما در رسانه ملی در گزار تحول فناوری رسانههای جمعی که نوظهوراند به سر میبریم که اگر توجهی به آن نداشته باشیم قطعا از قافله عقب میمانیم؛ به عنوان مثال در مورد همین فساد اخیر، اگر بخواهیم برنامهسازی کنیم، باید ببینیم جامعه چه فکری میکند و چه کسی میتواند کمک کند، قطعا مرکز تحقیقات میتواند کمک کند. این ارتباط هر چه تنگاتنگ باشد می تواند بیشتر کمک کننده شود.
رئیس صداوسیما در پایان گفت: رسانه زمانی اثرگذار است که صرفا به دنبال اندازهگیری مخاطب نباشد در این صورت برنامهسازی ما را تک بعدی میکند. در کنار آن باید افکارسنجی دقیق صورت بگیرد و برنامهساز ببیند که چقدر به اهداف تعیینشدهاش دست یافته است.