سرمقاله

سونامی کمبود سرمایه در گردش / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 20978  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 04 دی 1402
    عارف با استانداران ادوار به انتخابات می‌آید؟
    یک چهره رسانه‌ای نزدیک به محمدرضا عارف با بیان اینکه جلسات عارف با استانداران ادوار در سال‌های گذشته به صورت منظم برگزار شده است و این جلسات صرفا جنبه انتخاباتی ندارد، گفت: در مجمع استانداران ادوار این تشویق انجام شده است که افراد در انتخابات شرکت کنند.
    علیرضا خامسیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره رویکرد انتخاباتی جریان سیاسی نزدیک به محمدرضا عارف، اظهار کرد: آقای عارف به واسطه جایگاهی که در نظام داشته و دارد، ارتباط خود را با مدیران اجرایی کشور حفظ کرده است. جلسه با استانداران ادوار یکی از جلساتی که به صورت منظم برگزار و تلاش می‌شود در این جلسات تصمیماتی برای حل مشکلات کشور گرفته شود و این تصمیمات توسط عارف یا اشخاص دیگر در اختیار مسئولان نظام قرار بگیرد. این جلسات ادامه دارد و اینگونه نیست که صرفا جنبه انتخاباتی داشته باشد.
    وی معتقد است: آقای عارف به واسطه مرجعیتی که در بدنه نخبگان کشور دارد، در زمان انتخابات محل رجوع این افراد است؛ البته بنیاد امید ایرانیان اعلام کرده است که کنش انتخاباتی یعنی ارائه لیست انتخاباتی ندارد اما اینکه نقشی در تعیین راهبردها دارد یا نه به فضای انتخاباتی برمی‌گردد. در یک فضای غیررقابتی، قاعدتا انتظار کنش از سوی عارف یا شخصیت دیگری متصور نیست اما در فضای انتخابات رقابتی، عارف و سایر شخصیت‌ها می‌توانند تاثیرگذار باشند.
    این فعال رسانه‌ای درباره این‌که در جلسات مورد اشاره آیا استانداران ادوار به حضور در انتخابات تشویق شده‌اند؟ گفت: در زمان پیش ثبت‌نام انتخابات، مجمع وزرای ادوار که ریاست آن به عهده عارف است، نخبگان و جوانان را به حضور در انتخابات دعوت کرد. در دیگر مجموعه ها از جمله مجمع استانداران ادوار هم این تشویق انجام شده است با این حال آقای عارف منتقد جدی عملکرد دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در نوع عملکرد در بررسی صلاحیت داوطلبان است.
    وی در پاسخ به این پرسش که آیا این جریان سیاسی از لیست انتخاباتی حمایت خواهد کرد؟ تصریح کرد: این مساله قابل پیش بینی نیست. باید ببینیم جریان اصلاحات به سمت ارائه لیست می رود یا نه و آیا اصلا کاندیدی باقی می‌ماند که لیست بسته شود یا نه؟
    خامسیان در ادامه درباره گرایش‌های مختلف در داخل جریان اصلاحات نسبت به انتخابات، اظهار کرد: بر اساس آسیب‌شناسی که از رفتار انتخاباتی اصلاح‌طلبان انجام شده است، دو دیدگاه در جریان اصلاحات بوجود آمده است. یک دیدگاه معتقد به جامعه‌محوری است و معتقد است باید از صندوق رای فاصله گرفت و بیرون از قدرت سیاسی به دنبال تقویت نهادهای مدنی بود. دیدگاه دیگر معتقد است که باید کنش سیاسی از طریق صندوق رای انجام شود. البته دیدگاه میانی هم می‌تواند وجود داشته باشد که از حضور در نهادهای انتخابی به تقویت جامعه مدنی کمک کرد یعنی داخل قدرت به دنبال تقویت نهادهای مدنی کمک کرد مثل اتفاقی که در دوران دولت اصلاحات رخ داد. در حال حاضر نمی‌توان گفت که کدام جریان دست بالا را دارد اما افراد میانه این دو دیدگاه، بیشتر هستند.
    این فعال رسانه ای خاطرنشان کرد: حزب اتحاد ملت در دیدگاه جامعه‌محور و حزب کارگزاران در دیدگاه صندوق محور قرار دارند البته افرادی از اتحاد ملت در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند که بیانگر نگاه های مختلف به موضوع جامعه محور بودن جریان اصلاحات است.