کد خبر: 21281 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 07 دی 1402
پایان رسمی فعالیت شورایاران در محلات تهران
مهرها را پس بدهید
عضو شورای شهر تهران و نماینده رئیس ستاد هماهنگی مشارکتهای محلات تهران با پایان فعالیت شورایاران، از جمع آوری مهرهای ویژه شورایاران در سطح محلات خبر داد.
ناصر امانی در گفتوگو با ایسنا، درمورد فعالیت شورایاران در تهران گفت: شورای شهر تهران مصوبه ای تحت عنوان ستاد هماهنگی مشارکت محلات شهر تهران داشت که به نوعی با توجه به مشکلات قانونی شورایاران، جایگزین آنها در سطح محلات بودند این در حالی است که دوره فعالیت قانونی شورایاران مدتی است که به پایان رسیده اما شورایاران در راستای حل مشکلات مردم محلات و تا زمان استقرار آنها در محلات از مهرهایی که در اختیار داشتند، استفاده می کردند.
وی با بیان اینکه برابر تصمیم اتخاذ شده و با توجه به تغییر عنوان این نهاد مردمی و اجتماعی، مقرر شد مهر ویژه شورایاران که در اختیار رئیس یا دبیر محلات است، جمع آوری شود، تأکید کرد: هفته گذشته این موضوع در قالب نامه ای با امضای چمران رئیس شورای شهر تهران ابلاغ شد و همه شورایارانی که مهر در اختیار دارند می بایست مهرها را به معاونت اجتماعی منطقه خود و یا دفتر ستاد تا ۱۵ دی ماه تحویل دهند.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرانجام نامه اعضای شورای شهر تهران به رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه برای احیاء شورایاری و رفع مشکل قانونی آنها به کجا رسید؟ گفت: با اینکه چند جلسه در این خصوص تشکیل شده اما هنوز به نتیجه ای نرسیده است و از آنجایی که پایان کار شورایاری رسیده بود و هیات امنای ستاد هماهنگی مشارکت محلات نیز انتخاب شدند، مهرها باید پس داده شود؛ البته دقت داشته باشید که اعضای شورای شهر در ستاد هماهنگی مشارکت محلات تهران باید نمایندگانی معرفی کنند که ما نیز عمدتا شورایاران را معرفی کردیم.
همچنین عضو شورای شهر تهران با اشاره به رد پیشنهاد احیاء شورایاریها در برنامه هفتم توسعه توسط نمایندگان مجلس، گفت: با وجود رد این پیشنهاد پیگیر احیاء شورایاریها هستیم.
علی اصغر قائمی در گفتوگو با ایسنا، با تأیید رد پیشنهاد احیای شورایاری ها در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اعضای شورای شهر تهران از سه طریق پیگیری هایی را برای احیاء نهاد شورایاری انجام دادند که یکی از این روشها نامه نگاری اعضای شورای به رئیس مجلس، شیوه دیگر نامه به رئیس قوه قضائیه و راه دیگر برای پیگیری احیاء شورایاریها نیز از مسیر احیاء این نهاد در برنامه هفتم توسعه کشور بوده است.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه به احیاء شورایاریها رأی ندادند، افزود: البته میتوانیم با همت نمایندگان مردم در شورای عالی استانها، این موضوع را در قالب یک طرح مستقل به مجلس ببریم تا مجددا بررسی شود؛ اما به نظر می رسد با توجه به حجم کار و فرآیند آماده کردن طرح جدید، این موضوع به این دوره مجلس شورای اسلامی نرسد.
قائمی تاکید کرد: پیشنهاد احیاء نهاد شورایاریها را از سایر مسیرهای فوق الذکر پیگیری خواهیم کرد.به گزارش ایسنا، در ماده الحاقی دوم برنامه هفتم توسعه آمده بود که «به منظور افزایش مشارکت اجتماعی و واگذاری مناسبتر امور محلی به مردم، به شورای اسلامی شهر تهران اجازه داده می شود با نظارت وزارت کشور و با آراء مردم محله، شورایاری محلات شهر تهران را به مدت چهار سال انتخاب کند. نحوه انتخاب شورایاری محلات توسط شورای عالی استانها تهیه و تصویب میشود» که نمایندگان مجلس به این ماده الحاقی رأی مثبت ندادند.