کد خبر: 21317 | صفحه آخر | تاریخ: 07 دی 1402
انتشار «سرفصل» با یادکردی از نصرتالله نویدی
همزمان با پنجم دیماه زادروز بهرام بیضایی و سالمرگ اکبر رادی، چهرههای مطرح عرصه هنرهای دراماتیک ایران، شماره سوم کتاب آواژ با عنوان «سرفصل» با یادکردی از نصرتالله نویدی نمایشنامهنویس سالهای دور ایران منتشر شد.
به گزارش ایسنا به نقل از مشاور رسانهای انتشارات آواژ، «کتاب آواژ - ۳» در این شماره با عنوان «سرفصل» نگاهی به وضع و حال آموزش تئاتر در پنج دهه اخیر ایران انداخته است و مطالبی از صاحبنظران عرصه تئاتر درباره آسیبشناسی آموزش تئاتر در ایران معاصر در خود جا داده است که شامل نوشتههایی از: یدالله آقاعباسی، منصور خلج، صدرالدین زاهد، رضا فیاضی، صمد چینیفروشان، بهزاد خاکینژاد، فرشته فرشاد و محمدرضا قلیپور میشود.
همچنین بخشی از این مجموعه به نقد آثار ادبیات نمایشی اختصاص دارد که نقدی مفصل از صمد چینیفروشان بر کتاب «گفتاری پیرامون ادبیات دراماتیک» اثر دنی دیدرو با ترجمه پرویز احمدینژاد و «سلامی دوباره به خسرو حکیمرابط» نیز نگاهی از محمدرضا قلیپور بر نمایشنامه «وقتی ماهیها سنگ میشوند» نوشته این هنرمند را در بر میگیرد.
در «سرفصل» که همزمان با ۵ دیماه، زادروز بهرام بیضایی و سالمرگ اکبر رادی عرضه میشود، بخش یادواره نصرتالله نویدی با دبیری ناصح کامگاری به زندگی هنری این درامنویس نامی فقید ایرانی پرداخته و مطالبی درباره او به قلم ایرج امامی، آذر فخر، ناصر رحمانینژاد و ناصح کامگاری جمعآوری شده است. افزون بر اینکه برای نخستین بار در شماره سوم کتاب آواژ، پارهای از نمایشنامه «رزق» که از آثار شاخص این نمایشنامهنویس محسوب میشود، به چاپ رسیده است.
علاوه بر این، این شماره حاوی تصویرسازیهایی از دینا جادِری و نمایشنامههایی از میثم مظفری، مهری عزیزمحمدی و محمدمهدی جاویدان به عنوان منتخبان بخش استعدادهای نمایشنامهنویسی کتاب آواژ است.
فرشته فرشاد، دبیر بخش استعدادهای نمایشنامهنویسی «کتاب آواژ» در این رابطه میافزاید: «طی فراخوان استعدادهای نمایشنامهنویسی کتاب آواژ، ۲۰۳ نمایشنامه به نشر آواژ ارسال شد. هیات انتخاب این رویداد پس از بررسی دقیق آثار، شش نمایشنامه را بر اساس ارزشهای دراماتیک شایسته چاپ دانست که بدون ترتیب اولویت، سه اثر در این شماره دوم به چاپ رسیدند و سه اثر هم در این شماره کتاب آواژ ارائه میشوند. امید است این کوشش ما نتیجهبخش و برای این عزیزان و جریان ادبیات نمایشی نیکانجام باشد».