صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 2139  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 04 دی 1401
    همزمان با سفر زلنسکی به آمریکا بررسی شد
    آیا زمان صلح میان روسیه و اوکراین فرا رسیده است؟
    یک روز پس از آنکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سفر خود به واشنگتن موفق شد موافقت ایالات متحده برای دریافت موشک‌های پاتریوت را کسب کند، رئیس‌جمهور روسیه در سخنانی بی‌سابقه گفت که روسیه خواهان پایان‌دادن «هرچه سریع‌تر و بهتر» جنگ در اوکراین از طریق راه‌حلی است که فقط به روش «دیپلماتیک» میسر است.
    این برای نخستین بار از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ است که پوتین به‌طور علنی عبارت «جنگ» را برای توصیف چیزی که تاکنون «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین عنوان می‌کرد، به کار برد.
    ساعاتی قبل از این اظهارات، رئیس‌جمهوری روسیه موضع‌گیری متفاوتی درباره جنگ اوکراین داشت و حرفی از صلح و مذاکره به میان نیاورده بود. او در شرایطی که پیش از این سخنرانی‌های قبلی خود در پایان سال را لغو کرده بود، در جلسه آخر سال با حضور مقام‌های نظامی و امنیتی روسیه درگیری در اوکراین را «تراژدی» خوانده بود و وعده داد که حضور نظامی روسیه در اوکراین را «تا دستیابی به اهداف» مورد نظر خود دنبال کند. در این راستا، زلنسکی در طرح ۱۰ ماده‌ای خود برای صلح با روسیه مواردی از جمله بازگشت نیروهای روسیه به پشت مرز، بازگشت دوباره حاکمیت ارضی اوکراین بر مناطق تحت تصرف نیروهای روسیه، بازگشت اسرای جنگی و تأمین امنیت انرژی اوکراین از سوی روسیه را ذکر کرده بود. هیچ کدام از این پیشنهادها از نظر کرملین به عنوان پیشنهاد برای مذاکره تلقی نشد بلکه به گفته سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، پیش‌شرط‌های ارائه شده از سوی کی‌یف برای مسکو غیرقابل قبول است چراکه انجام این کار به معنای «ورود به مذاکره با پیش‌شرط‌های معکوس» است، به این معنا که «آن‌ها مذاکره نمی‌خواهند بلکه نتیجه می‌خواهند.
    ارسال موشک‌های پاتریوت آمریکا به اوکراین
    به گزارش انتخاب، بایدن پس از دیدار با زلنسکی در واشنگتن، با اینکه بیش از ۵۰ کشور به ارائه ۲ هزار دستگاه تانک و خودروی زرهی و ۵۰ سامانه موشکی برای حمایت از اوکراین و تقویت موقعیت این کشور متعهد شده‌اند، گفت: ۲ میلیارد دلار به صورت مستقیم به اوکراین کمک خواهیم کرد. قانونی را امضا خواهم کرد که ۴۵ میلیارد دلار در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.
    وی افزود: ما میلیاردها دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم که دولت اوکراین قادر به ارائه خدمات اولیه است.
    از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین رئیس فدراسیون روسیه نیز در پی اعلام آمریکا مبنی بر ارسال سامانه‌های موشکی پاتریوت به اوکراین گفته است که پاتریوت یک سامانه قدیمی است که مانند اس- ۳۰۰ کار نمی کند، اما همیشه یک پادزهر برای آن یافت می‌شود.
    رئیس فدراسیون روسیه اطمینان داد که تحویل پاتریوت بیهوده بوده و تنها درگیری را طولانی می‌کند، همین.
    پوتین همچنین هشدار داده است که روسیه این تسلیحات و سامانه پاتریوت را بین خواهد برد.
    با نزدیک شدن به یک سالگی جنگ اوکراین و همزمان ارسال سامانه های موشکی پاتریوت آمریکا به این کشور، به نظر می رسد ابعاد این جنگ و رسیدن به صلح پیچیده تر خواهد شد.
    شرط بایدن برای مذاکرات صلح اوکراین و روسیه
    رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه اوکراین در نبردهای خرسون و خارکیف پیروز شد، ادعا کرد: پوتین رئیس جمهور روسیه اما هیچ تمایلی برای توقف این جنگ بیرحمانه در اوکراین ندارد. پوتین اشتباه کرد و نمی‌تواند در این جنگ پیروز شود. وقتی پوتین متوجه این موضوع شود، زلنسکی می‌تواند با او مذاکره کند. پوتین شکست خورد و اکنون می‌داند که نمی‌تواند بر تمام اوکراین غلبه کند. بایدن افزود: نشانه‌هایی نمی‌بینم که پوتین رویکرد خود را در اوکراین تغییر داده باشد. ما می‌خواهیم جنگ در اوکراین پایان یابد و اگر پوتین تصمیم به عقب نشینی بگیرد، امروز این اتفاق می‌افتد.
    زمان صلح؟
    اگرچه با سفر زلنسکی به واشنگتن چشم اندازی برای مذاکرات صلح موجود بود اما شعله ور شدن آتش جنگ و کمک های جدید آمریکا می تواند طرفین درگیر را به دور جدیدی از تقابل بکشاند. پیش تر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که زمان مذاکرات صلح برای جنگ اوکراین فرا نرسیده است. او گفت: در آغاز جنگ، من هیچگاه فکر نمی کردم، اوکراین در مقاومت در مقابل روسیه در این موقعیت قرار داشته باشد. پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود: ایالات متحده در حال جنگ با روسیه نیست و به دنبال درگیری با آن نیست، اما تا زمانی که جنگ اوکراین طول بکشد به این کشور تسلیحات خواهد داد. چند روز پیش آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز گفت که در مورد مذاکرات موثر صلح اوکراین در آینده نزدیک خوشبین نیست و معتقد است که جنگ میان مسکو و کی یف ادامه خواهد داشت. وی تاکید کرد: من فکر می‌کنم که ما هنوز باید در انتظار مذاکرات جدی برای صلح باشیم. من این مذاکرات را در آینده نزدیک نمی‌بینم.