سرمقاله

ارتش اسرائیل در دام جنگ چریکی ‪/‬ جلال‌خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 21502  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 12 دی 1402
    «جان پیلگر» درگذشت
    جان پیلگر، روزنامه‌نگار و مستندساز و نویسنده متولد استرالیا که به دلیل پوشش خبری نسل‌کشی در کامبوج و حمایت از «جولیان آسانژ» شناخته می‌شد، در سن ۸۴ سال داشت. به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، خانواده او با اعلام این خبر که پیلگر در شهر لندن درگذشته، در بیانیه‌ای نوشتند: «روزنامه‌نگاری و مستندهای او در سراسر جهان مورد تجلیل قرار گرفت، اما برای خانواده‌اش او شگفت‌انگیزترین و دوست‌داشتنی‌ترین پدر، پدربزرگ و شریک زندگی بود.»
    پیلگر که از سال ۱۹۶۲ در بریتانیا مستقر بود، برای روزنامه بریتانیایی دیلی میرور با گرایش چپ، برنامه تحقیقی »World In Action» از تلویزیون ITV و همچنین خبرگزاری رویترز کار می‌کرد.
    او در سال ۱۹۷۹ برای مستند «سال صفر: مرگ خاموش کامبوج» جایزه آکادمی علوم و هنرهای تلویزیونی بین‌المللی (امی) را دریافت کرد که گستردگی جنایات خمرهای سرخ در کشور کامبوج را فاش کرد. او در سال ۱۹۹۰ مستندی با عنوان «کامبوج: خیانت» ساخت که همدستی بین‌المللی با خمرهای سرخ را به عنوان یک تهدید بررسی می‌کرد.
    پیلگر به دلیل مخالفتش با سیاست خارجی آمریکا و بریتانیا معروف بود و همچنین به شدت از رفتار استرالیا با جمعیت بومی آن انتقاد داشت و در سال‌های اخیر، او برای آزادی جولیان آسانژ، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس، که نبردی طولانی علیه استرداد به ایالات متحده داشته است، مبارزه کرد.
    کوین لیگو، مدیرعامل رسانه و سرگرمی در شبکه «ITV»، پیلگر را به عنوان غول روزنامه‌نگاری مبارزاتی توصیف کرد و گفت: «پیلگر سطحی از تحلیل و نظر را به بینندگان ارائه داد که در جریان اصلی تلویزیون نادر بود و صدای روزنامه‌نگاری واضح و متمایزی داشت که در طول دوران فیلمسازی برجسته خود از آن استفاده کرد. مستندهای او جذاب، چالش برانگیز و همیشه بسیار قابل تماشا بودند.»
    جان پیلگر ساخت بیش از ۵۰ مستند سیاسی را در کارنامه داشت و منتقد سرسخت سیاست‌های امپریالیستی و سوگیری‌های استعمارگرانه غرب بود. کتاب‌های «اربابان جدید جهان» و «دروغ‌های ساختگی ـ تحریف جنگ عراق در رسانه‌ها» به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند.