صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 2165  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 05 دی 1401
    هوای تهران دوباره آلوده شد
    بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، کیفیت هوای تهران برای گروه‌های حساس آلوده شد. به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، هم اکنون شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» روی عدد ۱۱۴ یعنی شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.
    همچنین آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات‌ معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» با میانگین ۸۳ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار داشت.
    کیفیت هوای تهران با بارش‌های اخیر در شرایط مطلوب قرار گرفته بود اما دوباره از ساعت ۱۹ روز شنبه ( ۳ دی‌ماه) با رسیدن به عدد ۱۰۵ برای گروه‌های حساس آلوده شد که این وضعیت تا ساعت ۲۲ ادامه داشت، اما دوباره از ساعت ۲۳ قابل قبول شد. این در حالیست که امروز از ساعت ۱۳ دوباره با رسیدن به عدد ۱۰۶ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته است و تاکنون ادامه داشته است.
    در این شرایط افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. فعالیت طولانی عبارت است از هرگونه فعالیت خارج از منزل که افراد بطور متناوب طی مدت چندین ساعت انجام می دهند و سبب می شود نفس کشیدن تا حدی سخت‌تر از حالت طبیعی صورت گیرد؛ برای مثال کار کردن در باغچه در طول روز. فعالیت سنگین نیز عبارت است از هرگونه فعالیت شدید خارج از منزل که سبب می شود نفس کشیدن به سختی صورت گیرد؛ برای مثال دویدن.
    گفتنی است که کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود که بر اساس آن از عدد صفر تا ۵۰ در محدوده هوای پاک تعریف می‌شود، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا در محدوده قابل قبول، سالم یا متوسط بوده و از محدوده ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس است. در بازه ۱۵۱ تا ۲۰۰ نیز هوا در محدوده ناسالم برای همه گروه‌ها و از محدوده ۲۰۱ تا ۳۰۰ نیز هوا در محدوده بسیار ناسالم قرار می‌گیرد. بر اساس این دسته‌بندی در محدوده ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
    سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های پاکدشت با شاخص ۱۳۲، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۱۱۱، تربیت مدرس منطقه شش با شاخص ۱۱۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۱۱۷، شهرداری مرکز منطقه ۱۲ با شاخص ۱۳۹، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۱۱۶، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۱۰۸، علم و صنعت با شاخص ۱۳۶، قائم با شاخص ۱۲۶، قرچک با شاخص ۱۲۱، ملارد با شاخص ۱۰۸ و ورامین با شاخص ۱۰۵ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.
    دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۲، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۴، اسلام‌شهر با شاخص ۸۲، اقدسیه منطقه یک با شاخص ۸۵، پارک رازی با شاخص ۷۲، پاسداران با شاخص ۷۸، پردیس با شاخص ۵۵، پیشوا با شاخص ۸۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۸۵، دانشگاه تهران با شاخص ۶۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۹۳، دماوند با شاخص ۶۶ و رباط‌کریم با شاخص ۷۸ در وضعیت هوای قابل قبول (زرد) قرار دارد.
    همچنین وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌های ژئوفیزیک با شاخص ۸۱، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۸۲، سلامت با شاخص ۹۹، شریف منطقه دو با شاخص ۹۸، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۷۷، شهرداری منطقه دو با شاخص ۹۳، شهرداری منطقه ۱۰ با شاخص ۸۶، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۶۰، شهریار با شاخص ۹۶، قدس با شاخص ۶۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۶۰، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۷۸، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۳ و ورامین با شاخص ۶۳ در وضعیت هوای سالم (زرد) است.