سرمقاله

هاشمی چه زمانی تنها شد؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • چگونه یک صرافی معتبر برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال انتخاب کنیم؟
  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 22085  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 23 دی 1402
    حسن روحانی در مراسم سالگرد آیت‌الله هاشمی رفنسجانی اعلام کرد
    مردم تحول می‌خواهند
    رئیس‌ دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان این‌که «آیت‌الله هاشمی تأکید می‌کرد در روز سخت به صحنه بیاییم»، گفت: امروز یکی از همان روزهای سخت کشور است که شاید از دهه اول انقلاب هم سخت‌تری باشد چراکه در آن روز جبهه دوست و دشمن مشخص بود و این امر، کار را آسان ‌می‌کرد.
    حسن روحانی در مراسم هفتمین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان این‌که «روزهایی وجود داشت که آیت‌الله هاشمی تنهای تنها بود»، یادآور شد: هرجا معضل پیچیده‌ای بود و کسی حاضر نبود بار بازکردن گره را به دوش گیرد، هاشمی رفسنجانی بی‌منت بر صحنه می‌آمد.
    رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم یادآور شد: در دوران جنگ و در سال ۱۳۶۲ پس از سه عملیاتی که با پیروزی همراه نشد، و ناامیدی و یأسی را دامن می‌زد، هاشمی بار سنگین جنگ را به دوش گرفت تا یک پیروزی نسبی در عملیات خیبر به دست آوریم تا در نهایت به پیروزی بزرگ والفجر هشت در سال ۶۴ رسیدیم.
    رئیس‌جمهوری سابق با بیان این‌که «هاشمی به ما می‌گوید در روز سخت به صحنه بیاییم و امروز یکی از همان روزهای سخت کشور است»، تاکید کرد: حتی گاهی فکر می‌کنم سخت‌تر از سال ۶۰ و ۶۲ و سخت‌تر از دهه ۶۰ است. چرا که آن روز صف دوست و دشمن روشن بود. امروز روزی است که ما در صحنه‌ای قرار گرفته‌ایم که همه باید فکر کنیم اگر هاشمی بود چه می‌کرد.
    به گزارش ایسنا، روحانی تصریح کرد: انتخابات به اعتقادم یکی از ثمرات بزرگ جمهوری اسلامی است، این امر باید  آزاد، مشارکتی، رقابتی و باامنیت برگزار شود، این همان قولی است که به ملت دادیم. ما باید به این قول عمل کنیم. این قول انقلاب ما به مردم بود تا آنان برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
    روحانی افزود: امروز هم رهبری انقلاب به صراحت می‌گویند یک انتخابات پرشور با مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت باید برگزار شود. من می‌فهمم این سخن رهبری حرف دل اکثریت قاطع ملت ایران است و می‌فهمم اقلیت حاکم از این سخنان رهبری خوش‌شان نمی‌آید.
    وی با طرح این پرسش که «چطور تحقق مشارکت امکان‌پذیر است؟»، گفت: این امر با جمله بعدی رهبری که می‌گویند رقابت‌پذیری وجود داشته باشد، احساس سلامت و امنیت در انتخابات باشد محقق می‌شود.
    رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم تاکید کرد: مردم باید ببیند آن‌چه از آن ملت است در خدمت ملت است نه جناحی خاص، صداوسیما باید در خدمت مردم باشد نه در خدمت جناح و گروهی خاص، نیروهای مسلح ما که همه به آنان افتخار می‌کنیم و تامین‌کننده امنیت هستند به جناح و گروه خاصی تعلق ندارند و به همه مردم متعلق هستند.
    وی افزود: مردم باید احساس کنند اگر صلاحیتی رد یا تأیید می‌شود این امر شفاف، قانونمند و برمبنای بی‌طرفی باشد. قاضی این امر خود مردم و وجدان و افکار عمومی است که باید احساس کنند چنین است نه این‌که خدای نکرده صلاحیت‌ها و ردصلاحیت‌ها حزبی، جناحی و خط و گروهی شده است.
    روحانی با بیان این‌که «هاشمی رفسنجانی شخصیتی بود که در سخت‌ترین شرایط خود پیش‌قدم در صحنه برای حل معضلات بود»، گفت: در روزهای سخت و پیچیده به صحنه آمدن و بار مسئولیت بر دوش گرفتن کار ساده‌ای نیست. این توصیه هاشمی‌رفسنجانی به همه یاران و دوستداران انقلاب است که از صحنه سیاست و پیشرفت کشور و حل مشکلات جامعه پا پس نکشید. در صحنه باشید و بمانید.
    رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم تاکید کرد: در آن روزهای سخت باید کسی مسئولیت جنگ و مقابله با دشمن خارجی را بر دوش می‌گرفت. شاید فقط دو نفر می‌توانستند این کار را انجام دهند که یک رئیس‌جمهور وقت بود و دیگری رئیس مجلس وقت که هردو برای این امر آماده و صالح بودند اما به دلایلی امام راحل آقای هاشمی را انتخاب کرد.
    وی گفت: امروز به صحنه آمدن و گره‌ها را بازکردن راحت نیست. هرجا هاشمی احساس می‌کرد مصالح کشور ایجاب می‌کند به صحنه بیاید و حرف بزند او دریغ نکرد.
    رئیس‌جمهور سابق در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: همه یک ملت هستیم و همه باید دست هم را بگیریم؛ هیچ وقت درهای دفتر هاشمی به روی این جناح و آن جناح بسته نبود. همه به دفتر او رفت و آمد و با او درد دل می‌کردند. اگر هاشمی امروز بود مطمئنم که خانه را برای خود انتخاب نمی‌کرد بلکه صحبت می‌کرد و وارد فضای سیاسی کشور می‌شد. هیچ موضوعی نمی‌توانست هاشمی رفسنجانی را خانه‌نشین کند.
    روحانی با بیان این‌که اگر موضع رهبری  انقلاب درباره جنگ غزه نبود عده‌ای در حال وارد کردن کشور به جنگ بودند»، تصریح کرد: ایشان حکیمانه صحبت کردند و گفتند طوفان الاقصی کاملا فلسطینی بود و ما در آن دخالتی نداشتیم.
    رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به میزان مشارکت در انتخابات در سال ۹۸ و ۱۴۰۰، تاکید کرد: البته انتخابات زیر ۵۰ درصد قانونی است، اما آن انتخاباتی که ملت ایران از ابتدا دنبال آن بود کجا و این انتخابات‌ها کجا؛ در انتخابات ۹۲ و ۹۶ مردم بیش از ۷۳ درصد به پای صندوق آمدند؛ در همان ابتدای دولت جراحی اقتصادی کردیم و مردم متوجه نشدند؛ زیرا پای دولت بودند و یک صدم هم تورم افزایش نیافت.
    وی ادامه داد: در سال ۹۳ قیمت بنزین از ۴۰۰ به ۷۰۰ و هزار تومان رفت، در مجلس پیش‌بینی می‌کردند تورم بزرگ ایجاد شود، اما نشد چون مردم با حکومت و دولت بودند. مردم دولت را از خود می‌دانستند.
    رئیس‌ جمهوری سابق با طرح این پرسش که «چرا دشمنان ایران نتوانستند برجام را از بین ببرند؟»، تصریح کرد: آنان پنج اقدام بزرگ انجام دادند تا برجام را از بین ببرند، اما نتوانستند چون ملت پشت دولت بود؛ در همین راستا وزیر خارجه آمریکا به وزیر خارجه ایران می‌گفت وقتی اجتماع مردم در اصفهان را دیدیم فهمیدیم ملت پشت دولت است امروز ملت چقدر پشت دولت است؟
    روحانی با اشاره به انتخابات پیش‌رو و میزان امید مردم نسبت به گذشته هم گفت: فرصت باقیست و امروز روز تاریخی برای شورای نگهبان است؛ تاریخ در این باره قضاوت خواهد کرد. باید کاری کرد که ملت امیدوار شوند.
    وی همچنین با اشاره به میزان آرای سفید در انتخابات گذشته گفت: ملت تحول می‌خواهد، مردم تغییر و یک زندگی راحت می‌خواهند.