سرمقاله

نیاز به تدبیر جدید در سیاست نه جنگ نه مذاکره ‪/‬ ابوالفضل فاتح

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 23590  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 17 بهمن 1402
    معاون آتش‌نشانی تهران خبر داد
    آشکارسازی ساختمان‌های دارای وضعیت بحرانی ایمنی در تهران
    معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از آشکار سازی ساختمان‌های دارای وضعیت ایمنی بحرانی در پایتخت خبر داد. کامران عبدولی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در جریان بازدیدهای انجام شده از ساختمان‌های عمومی، مرتفع و مهم پایتخت با ۱۲۹ ساختمان که دارای وضعیت بحرانی از نظر ایمنی بودند، مواجه شد، گفت: در ادامه اطلاعات این ساختمان‌ها در اختیار شهرداری تهران، قوه‌قضائیه و ... قرار گرفت و همزمان اقدامات آتش‌نشانی برای ارتقاء ایمنی در این ساختمان‌ها نیز آغاز شد. در نتیجه این اقدامات نیز تعداد ساختمان‌های دارای وضعیت بحرانی ایمنی طی چند مرحله به ۷۵ ساختمان رسید.
    وی با بیان اینکه درحال حاضر ۷۵ ساختمان در پایتخت از نظر آتش‌نشانی تهران در وضعیت بحرانی از نظر ایمنی قرار دارند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همراهی خوب دادستانی تهران مالکان این ساختمان‌ها دعوت شده و به آنان تذکر داده شد.اخطارهای اولیه نیز به مالکان و مدیران این ساختمان‌ها داده شد. همچنین به این افراد اخطار دادیم که در صورت عدم توجه به هشدارها نسبت به قطع انشعاب گاز، آب و برق این ساختمان‌ها نیز اقدام خواهد شد.
    معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران افزود: برخی از مدیران این ساختمان‌ها با ما همکاری کرده و نسبت به ایمن‌سازی اقدام کردند. کارشناسان نیز موارد لازم برای ارتقاء ایمنی را به شکل یک چک لیست در اختیار مدیران و مالکان قرار دادند. برخی از این اقدامات زمان‌بر است و از این رو به آنان مهلت داده شد تا موارد نا ایمنی را رفع کنند. برخی برای رفع موارد ناایمنی نیازمند برگزاری مناقصه و ... بودند.
    عبدولی گفت: درنهایت نیز با توجه به وضعیت هر ساختمانی زمان برای ایمن‌سازی آنان در نظرگرفته شد. برخی از مالکان نقشه‌های ایمن‌سازی را نیز دریافت کرده و به تائید آتش‌نشانی نیز رساندند و برخی دیگر نیز در مراحل ایمن‌سازی قرار دارند.
    وی افزود: همانطور که گفتم با همکاری خوب میان دادستانی، آتش‌نشانی و شهرداری مناطق تصمیم بر آن شد که نسبت به آشکارسازی آن دسته از ساختمان‌های دارای وضعیت بحرانی ایمنی که مالکان آنها توجهی برای ایمن‌سازی آن نداشتند، اقدام شود که اجرایی شد. همچنین مرحله بعدی قطع انشعابات است و پس از آن امکان پلمب نیز وجود دارد.
    معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: البته باید بگویم که دست آتش‌نشانی درمورد ساختمان‌های نا ایمن بسته است و در این موارد نیز دادستانی با ما همراه شده است. اما اینطور نیست که قانون مشخصی وجود داشته و در آن این اختیار به آتش‌نشانی داده شده باشد که بتواند نسبت به پلمب ساختمان‌های نا ایمن اقدام کند. در واقع اقدامی که با همراهی قوه قضائیه درحال انجام است، یک اقدام موضعی است و ما نیازمند وضع قوانین و مقررات در این خصوص و نیز اصلاح برخی از قوانین هستیم.
    پیش از این معاون سابق پیشگیری آتش نشانی تهران گفته بود که قوانین در کشورمان در حوزه ایمنی همچنان نقص جدی دارند و باید به‌روز شود، او همچین پیشنهاد کرد تا یک سازمان ملی به عنوان متولی ایمنی و آتش‌نشانی در کشور ایجاد شود.
    داوود براتی در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت ساختمان‌های ناایمن گفت: ساختمان ناایمن به ساختمانی گفته می‌شود که ریسک حوادث متنوع از جمله آتش‌سوزی را بالا می‌برد و این ساختمان‌ها بر اساس ضوابط و مقررات باید هرچه سریع‌تر ایمن شوند. بر اساس قوانین ملی و بین‌المللی مسائل ایمنی باید در هنگام ساخت و سازهای جدید کاملا رعایت شود همچنین سایر ساختمان‌های قدیمی باید حتی‌الامکان مقررات جدید را رعایت کنند. همچنین در زمان بازسازی یا تغییر کاربری حتما باید ساختمان را با قوانین جدید تطبیق دهند.