سرمقاله

موقعیت شناسی اصلاح طلبان درپسایازدهم اسفند! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24043  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 28 بهمن 1402
    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
    از ساز تا نماز با وزارت ارشاد است
    اسماعیلی با اشاره اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها ارگانی است که از ساز تا نماز با این وزارت خانه است، گفت: هر دو طیف جامعه منتقد ما هستند. با این وجود بیش از ۸۵ درصد اهدافی که در یک برنامه تحولی شروع کردیم، محقق شده است.
    به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی _ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی _ بعد از ظهر امروز پنجشنبه (۲۶ بهمن‌ماه‌) در نخستین همایش علمی هیات ‌و آیین‌های مذهبی که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور یکسال به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصت داده شد تا بازسازی ساختار فرهنگی کشور را انجام دهد. این کار را ما شروع کنیم. روز ۶ شهریور ۱۴۰۰ بعد از رأی اعتماد از مجلس محضر رهبر انقلاب رسیدیم و ایشان فرمودند که بازسازی ساختارهای فرهنگی باید صورت گیرد.
    وی ادامه داد: ما بعد از دوسال گذشت عمر دولت، به بیش از ۸۵ درصد اهدافی که در یک برنامه تحولی شروع کردیم، محقق شده است. انقلاب اسلامی بعد از پیروزی، نهادسازی مردمی متناظر با ساختار دولتی شروع شد. در بخش فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و ... نهاد سازی متناسب انجام شد.
    اسماعیلی بیان کرد: ما بعد از ورود به گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند تحول در نظام فرهنگی کشور هستیم و این گریزناپذیر است. در این زمینه ما مدلی را براساس بیانات رهبر انقلاب دنبال می‌کنیم. حاکمیت باید نظارت و حکمرانی فرهنگی را در اختیار داشته باشد، البته تصدی‌گری را به حلقه‌های میانی واگذار ‌می‌کنیم. وضعیت موجود اگر در دیگر نهادها نیم درصد دخالت مردمی بود، در حوزه فرهنگ بسیار بدتر بود.
    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در بازسازی جدید، حاکمیت را در جایگاه خوب قرار می‌دهیم و حلقه‌های میانی متصدی اجرای فعالیت‌های فرهنگی می‌شوند. در سازمان تبلیغات اسلامی نزدیک به ۱۰۰ هزار هیأت ثبت شده داریم که یک حلقه میانی محسوب می‌شود. بنا داریم جامعه را به سمت تعالی و سعادت سوق دهیم.‌
    دخالت نکردن دولت در حوزه فرهنگ فقط یک شعار است
    وی ابراز کرد: تعریف امام خمینی(ره) از سیاست این بود که مردم را به سعادت دنیا و آخرت می‌رساند و این وظیفه حاکمیت است. اینکه دولت نباید در فرهنگ دخالت کند، شعار است. کار فرهنگی کردن در دولت به معنای دخالت در کار هیأت‌ها و دولتی کردن هیأت ها نیست. توانمندسازی شبکه هیأت‌ها کار مهم ما در راستای الگوی شبکه حکمرانی مردمی انقلاب اسلامی است.
    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: مطمئن‌ترین و گسترده‌ترین حلقه‌های میانی ما، هیأت‌ها هستند. در اصل انقلاب اسلامی محصول هیأت‌های مذهبی هستند.
    اسماعیلی با اشاره به اینکه باید شبکه هیات‌ها را توانمند کنیم، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها ارگانی است که از ساز تا نماز با این وزارت خانه است و هر دو طیف جامعه منتقد ما هستند.
    عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرارگاه شهید آوینی در وزارت ارشاد ایجاد کردیم تا تولیدات استانی تقویت شود. برای هر اقدام فرهنگی، میز تخصصی ایجاد شده است.
    اسماعیلی با بیان اینکه هیأت‌ها در سال‌های اخیر رشد کرده‌اند، تصریح کرد: اولین کار پیمایش جدید فرهنگی با رویکرد ارزش‌ها و نگرش‌ها را ما انجام دادیم. براین اساس میزان تقید مردم در این سال‌ها به مراتب افزایش پیدا کرده است که اگر نمی‌کرد انقلاب اسلامی رشد پیدا نمی‌کرد و بخش مهمی از آن ناشی از فعالیت هیأت‌هاست.
    وی با اشاره به اینکه بازگشت به روضه خانگی و رونق آنها در این سال‌ها رخ داده است، خاطرنشان کرد: اربعین ۴ میلیونی تابستان امسال نمونه‌ای از این رشد است. همچنین امسال در کشور ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف شرکت کردند و این با وجود همه تحولات روز است.