سرمقاله

چالش‌های واقعی‌سازی قیمت گاز / غلامرضا صفدری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24338  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 02 اسفند 1402
    توصیه‌هایی که باید مسافران نوروزی به آن دقت کنند
    معاینه فنی، شرط پلیس برای سفرهای جاده‌ای نوروز
    رئیس پلیس راهور فراجا تاکید کرد که در ایام نوروز، خودروهای فاقد معاینه فنی اجازه تردد در جاده‌های کشور را ندارند.
    به گزارش ایسنا، سردار سید تیمور حسینی در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان راهداری، اورژانس، جمعیت هلال احمر و ... برگزار شد، گفت: در طرح نوروزی ۱۴۰۲ و برابر آمارهای رسمی متاسفانه ۱۲۱۷ نفر درپی تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که نسبت به سال گذشته افزایش شش درصدی را نشان می‌دهد.
    وی با بیان اینکه ۶۴ درصد از علت این تصادفات در ایام نوروز مربوط به خستگی و خواب‌آلودگی و همچنین سرعت بالا بود، گفت: این دو عامل به راحتی قابل پیشگیری است و امیدوارم که رانندگان این موارد را جدی بگیرند.
    به گفته رئیس پلیس راهور فراجا استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و خراسان در طرح نوروزی ۱۴۰۲ بیشترین تصادفات و استان‌های البرز، یزد و ایلام کمترین تصادفات جاده‌ای را به خود اختصاص دادند.
    وی با بیان اینکه ۶۸ درصد از مصدومیت‌های تصادفات جاده‌ای به دلیل نبستن کمربند ایمنی از سوی سرنشینان در خودروها رخ داده یا تشدید شده است، گفت: بستن کمربند ایمنی برای تمامی سرنشینان خودروها در جاده‌ها الزامی است.
    حسینی در ادامه به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های پلیس برای نوروز ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: اولویت اول ما کاهش جانباختگان، مصدومان و تصادفات است و همه دستگاه‌ها باید در این خصوص فعال باشد. در طرح نوروزی امسال که از ۲۴ اسفند آغاز خواهد شد، بالغ بر ۸۷ هزار نفر از دستگاه‌های مختلف از پلیس راهور گرفته تا راهداری و اورژانس و هلال احمر و امدادخودروها و ... در حالت آماده‌باش قرار دارند.
    رئیس پلیس راهور فراجا افزود: اما این آماده‌باش کافی نیست. طرف دیگر مردم هستند که از آنها خواهش می کنیم قوانین و مقررات را رعایت کنند. در نوروز ۱۴۰۳ مدیریت و کنترل سرعت متوسط به طور دقیق رصد و اعمال خواهد شد و هیچ گذشت و اغماضی نخواهد شد و رانندگان مرتکب تخلفات پر خطر در نوروز از سفر باز خواهند ماند.
    حسینی گفت: همچنین ما پیشنهاد می‌کنیم که برای طرح نوروزی یک کمیته مشترک متشکل از سازمان مدیریت بحران، سازمان امدادونجات، راهداری و پلیس راهور تشکیل شود تا در لحظه درمورد شرایط و وضعیتی که ایجاد می‌شود تصمیم‌گیری شود.به عنوان مثال اگر هشدار سطح نارنجی یا قرمز صادر شد باید در کمترین زمان ممکن اقدام و تصمیم‌گیری شود.
    وی بر ضرورت کنترل دقیق و جدی معاینه فنی خودروها تاکید کرد و گفت: در مورد ناوگان عمومی مسافر ما بازدیدهای فنی را از همه پایانه های مسافری خواهیم داشت و از تردد اتوبوس‌هایی که سلامت کامل فنی ندارند، جلوگیری خواهد شد. این حساسیت در مورد خودروهای شخصی هم وجود دارد و در همین راستا هیچ خودرویی بدون معاینه فنی امکان تردد در جاده‌ها را نخواهد داشت. همکاران من این موضوع را کنترل خواهند کرد.
    رئیس پلیس راهور فراجا بر ضرورت آمادگی کامل مراکز درمانی نیز تاکید کرد و گفت: خواسته ما از وزارت بهداشت این است که شرایطی را ایجاد کند تا بیمارستان‌های خصوصی نیز نسبت به پذیرش مصدومان تصادفات اقدام کنند.
    حسینی با بیان اینکه لازم است که در ایام نوروزی تمامی اقدامات و فعالیت‌های عمرانی در جاده‌ها و معابر متوقف شود، گفت: این موضوع نیز در کاهش تصادفات موثر است.
    وی در پایان از اجرایی شدن کروکی الکترونیک در تمامی استان‌ها خبر داد و گفت: امیدواریم با اجرایی شدن این طرح مردم راحت‌تر بتوانند خسارات خود را از تصادفات و شرکت‌های بیمه بگیرند.
    فعالیت بیش از ۳۵۰۰ دوربین نظارتی و ثبت تخلف در جاده‌های کشور
    معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور اعلام کرد که ۱۳۰۰ دستگاه دوربین نظارت تصویری ۲۳۰۰ دستگاه دوربین کنترل سرعت در جاده‌ها فعال است که در طرح نوروزی به کار گرفته خواهد شد.
    به گزارش ایسنا، حمیدرضا شهرکی در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ که با حضور رئیس پلیس راهور فراجا، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان راهداری، اورژانس، جمعیت هلال احمر و ... برگزار شد، گفت: در طرح نوروزی ۱۴۰۳ تعداد ۱۰۵۳ پایگاه راهداری در جاده‌های کشور فعال خواهد بود. وظیفه اصلی این ها راهداری است اما در شرایط اضطرار به امداد و اسکان مسافران هم اقدام می کنند. همچنین علاوه بر پایگاه‌های راهداری تعداد هزار باب مجتمع خدماتی رفاهی در جاده‌ها وجود دارد که در زمان اضطرار امکان اسکان مسافران در این محل‌ها وجود دارد.
    معاون حمل و نقل سازمان راهداری گفت: همچنین هشت هزار دستگاه ماشین سنگین و سبک و ۱۲ هزار نیروی انسانی در طرح نوروزی آماده ارائه خدمات به مسافران هستند.
    شهرکی با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۷۹ تردد شمار در جاده‌ها وجود دارد، گفت: بنرهای اطلاع‌رسانی اسکان در جاده‌ها باید در جاهای مناسبی نصب شود که راننده فرصت رویت و توقف را داشته باشد تا موجب تصادفات نشود.
    وی همچنین با تاکید بر اینکه در نوروز امسال نظارت بر جاده ها و ثبت تخلفات به وسیله دوربین ها انجام می شود، گفت: ۱۳۰۰ دستگاه دوربین نظارت تصویری در جاده‌ها داریم و ۲۳۰۰ دستگاه دوربین کنترل سرعت هم فعال است، که تمام این تجهیزات برای ماموریت نوروز ۱۴۰۳ به کار گرفته خواهد شد.
    معاون حمل و نقل سازمان راهداری همچنین از آسفالت ۱۱۷ هزار کیلومتر راه روستایی خبر داد و گفت: از پلیس درخواست می‌کنیم تا نظرات کارشناسی برای کاهش تصادفات در این راه‌ها را به ما ارائه دهد. چرا که تصادفات رخ داده در محورهای روستایی نیز یکی از چالش‌های ماست.
    آماده باش هلال احمر برای نوروز ۱۴۰۳
    رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر پیشنهاد کرد که برای مقابله با خستگی و خواب و آلودگی رانندگان در جاده‌های کشور که یکی از مهم‌ترین دلایل تصادفات رانندگی نیز محسوب می‌شود، به رانندگان قهوه رایگان یا نوشیدنی‌های دارای کافئین بالا داده شود.
    به گزارش ایسنا، صادق محمودی در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ که با حضور رئیس پلیس راهور فراجا، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان راهداری، اورژانس، جمعیت هلال احمر و ... برگزار شد، به تشریح تمهیدات جمعیت هلال احمر برای نوروز ۱۴۰۳ پرداخت و گفت:برای نوروز ۱۴۰۳ ، تعداد پایگاه‌های ثابت و سیار امداد و نجات هلال احمر از ۱۴۳۰ پایگاه ۱۵۱۳ پایگاه افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین تعداد امدادگران ما نیز حدود ۳ هزار نفر افزایش داشته و به بیش از ۲۲ هزار نفر خواهد رسید.
    وی ادامه داد: همچنین آمبولانس‌ها و خودروهای امداد و نجات هلال احمر و نیز ناوگان بالگردی ما نیز در آماده باش کامل قرار دارد.
    رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۱۰۰۰ دستگاه خودروی سازمان امداد و نجات شامل ۳۰۰ دستگاه آمبولانس و ۶۰۰ دستگاه خودروی نجات و ... در گمرک بوشهر گیر کرده‌ و ترخیص نمی‌شوند، گفت: امیدواریم که اقدامات لازم برای ترخیص این خودروها انجام شود.
    محمودی همچنین با اشاره به گزارش فرمانده پلیس راه کشور درباره سهم خستگی و خواب آلودگی در وقوع تصادفات رانندگی، گفت: پیشنهاد می‌دهم برای کاهش تصادفات جاده‌ای به رانندگان قهوه مجانی یا نوشابه و نوشیدنی‌هایی خاص با کافئین بالا داده شود، تا مانع از خستگی و خواب آلودگی آنان شود. البته بهترین اقدام همچنان همراهی مردم و رانندگان و داشتن خواب و استراحت کافی قبل از رانندگی است.