کد خبر: 24407 | صفحه ۵ | جهان ورزش | تاریخ: 03 اسفند 1402
7 پروژه حیاتی انتقال برق درسیستان و بلوچستان باید اجرا شود
زاهدان محمد شکوهی فر : مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: 7 پروژه حیاتی انتقال برق در استان سیستان و بلوچستان باید اجرا شود که نیازمند تامین اعتبار به ارزش 693 میلیارد تومان است. مهدی پیری مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طبق آمایش انجام شده 7 پروژه حیاتی انتقال برق در استان باید اجرا شود که نیازمند تامین اعتبار به ارزش 693 میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان سیستان و بلوچستان گفت: بزرگترین پروژه خط انتقال برق کشور در مسیر صعب العبور ایرانشهر- سراوان به طول ۲۱۰ کیلومتر به صورت دومداره درحال اجراست. پیری اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دارای 110 پست انتقال برق در سطح استان است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر بیش از 9 هزار و 500 کیلومتر شبکه انتقال و فوق توزیع برق در استان داریم که همکاران ما در فصل زمستان آن را برای بهرهبرداری در فصل تابستان آمادهسازی میکنند تا شبکه پایداری در کل سال داشته باشیم. وی ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان به طور میانگین هر سال حدود 9 درصد رشد بار را تجربه مینماید که شاخصه حرکت استان به سمت صنعتی شدن است و در این زمینه استان بیشترین رشد را در سطح کشور دارد. اوج نیاز مصرف برق استان 2 هزار و 27 مگاوات بوده که عمدتاً مصارف خانگی است. مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سال جاری 87 مناقصه پروژه توسعه و احداث با بودجه دو هزار و 563 میلیارد تومان در استان داشتهایم.
وی افزود: هماکنون پنج پروژه خط فوق توزیع و انتقال برق به ارزش یک هزار و 436 میلیارد تومان در استان فعال هستند که یکی از آنها بزرگترین پروژه خط انتقال برق کشور در مسیر صعب العبور ایرانشهر ـ سراوان به مسافت 210 کیلومتر میباشد.
پیری ادامه داد: در حال حاضر 11 پروژه احداث پست با بودجه یک هزار و 396 میلیارد تومان و پنج پروژه در زمینه توسعه مخابرات به مبلغ 161 میلیارد تومان در استان در حال اجراست و پنج پروژه مهم نیز تا پایان سال در حوزه توسعه شبکه انتقال برق به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان افزود: به منظور عبور موفق از پیک سال 1403 طبق آمایش انجام شده 7 پروژه حیاتی انتقال و فوق توزیع برق در استان میبایست اجرا گردد که نیازمند تامین اعتبار به ارزش 693 میلیارد تومان میباشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت مشترک فوق سنگین برق شامل سه کارخانه سیمان، انتقال آب حرمک، آب شیرینکن کنارک، منطقه آزاد چابهار و کارخانه مس «چهلکوره» در استان داریم و در آینده نیز قرار است پترو شیمی «نگین مکران»، فولاد «مکران چابهار» و معدن مس «جانجا» سیستان به این مشترکان اضافه شود.
پیری اظهار داشت: ظرفیت تولید همه انواع انرژیهای تجدیدپذیر در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که میتوان از آنها بهره برد. استان فرصت خوبی برای تولید انرژی از طریق انرژیهای تجدیدپذیر جهت صادرات به کشورهای همسایه دارد. نیروگاه بادی «میل نادر» در منطقه سیستان واقع در شمال استان از ابتدای بهمن سال 1401 با ظرفیت 50 مگاوات مشغول تولید برق است.
پیری با اشاره به آمار قابل توجه سرقت از تاسیسات و شبکههای انتقال برق، تصریح کرد: خواسته ما از قوه قضائیه برخورد جدی با سارقین خطوط برق است و ما در این راستا اقداماتی انجام دادیم ولی متاسفانه به دلیل وسعت استان مشکل جدی در این حوزه داریم. متاسفانه سرقت از خطوط انتقال برق میتواند باعث مشکلات زیادی از جمله خاموشی شهر شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر برخوردهای محکم بازدارندهای با سارقین صورت نمیگیرد و این افراد نمیدانند چه کار خطرناکی دارند انجام میدهند که بارها باعث مرگ سارق شده است.