کد خبر: 24736 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 12 اسفند 1402
انتقاد از ساعت کار نمازخانههای بینراهی و دستور رئیس جمهوری درباره معضل زباله
عزتالله ضرغامی از زمان محدود فعالیت مساجد و نمازخانههای بینراهی و کمبود تابلوهای معرفی و راهنمایی اماکن تاریخی و گردشگری در جادهها انتقاد کرد و از دستور رئیسجمهور درباره حل مصیبت زباله در اطراف اماکن گردشکری خبر داد. به گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در همایش «به استقبال نوروز و ماه مبارک رمضان» که پنجشنبه ۱۰ اسفندماه برگزار شد، با اشاره به اظهاراتی که در آخرین جلسه هیأت دولت مطرح شده است، اظهار کرد: وقتی در جلسه دولت درباره مصیبت زبالهها در اطراف اماکن گردشگری صحبت کردم، آقای رئیسی دستور اکید داد تا مشکل توسط دستگاههای مسئول حل شود.
ضرغامی افزود: رئیس جمهوری دستوراتی را در این باره صادر کرد و به رئیس سازمان اداری و استخدامی دستور داد تا ساختاری ایجاد شود و این موضوعات ساماندهی شود.
او در این همایش به مدیران حاضر در جمع گفت: برای دنیا و آخرت مردم باید بیشتر کار کنیم. شما میزبان میلیونها نفر از گردشگران داخلی و خارجی هستید و هدف آنها رفع خستگی و گرفتن انرژی دوباره و استراحت و تفریح است. باید بدانید با این افراد چگونه برخورد کنید. البته که آن موقع، زمان تفریح و استراحت خودتان هم هست و از آن صرفنظر میکنید. از این رو باید قصد قربت کنید و کارها را برای خدا انجام دهید.
ضرغامی تاکید کرد: اجازه ندهید برخی از کارهای غیرمنطقی برای مردم سختی ایجاد کند، اینها خط قرمز ماست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: گاهی اوقات متأسفانه به نام دین کارهایی میشود که مردم را از اصل آن زده میکند. بزرگترین و مهمترین وظیفه ما آن است که نگاه خواص را تغییر دهیم. شما مدیران نیز باید در این حوزهها شجاعت داشته باشید.
او یادآور شد: در بسیاری از استانها و شهرها، ائمه جمعه و شخصیتهای دینی استان با سیاستهای توسعه گردشگری همراه هستند و ۹۹.۹ درصد آنها با نگاههای ما موافق هستند. با این حال وظیفه مدیرکل استانی است که با ائمه جمعه جلسه بگذارد و درباره ماموریتها و اهداف این وزارتخانه با ایشان صحبت کند.
ضرغامی با اشاره به وضعیت مساجد و نمازخانههای بینراهی گفت: متاسفانه برخی از مساجد و نمازخانهها در ساعات غیر نماز بسته هستند. در حالی که این اماکن باید باز باشند. حداقل در اماکن گردشگری و فرهنگی و تاریخی باید نمازخانهها باز باشند.
او همچنین با انتقاد از نبود معرفی و اطلاعرسانی کافی درباره اماکن تاریخی و مراکز گردشگری، اظهار کرد: اطلاعرسانیهای ما هنوز ضعیف است. در طول مسیر یک گردشگر گاهی اوقات هیچ تابلویی نمیبیند تا او را به اماکن فرهنگی تاریخی راهنمایی کند. ۵۴ کاروانسرا را ثبت جهانی کردیم، ولی در حوزه اطلاعرسانی آنها به مسافران مشکل داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: با وزارت راه در این باره توافق کردیم و مصوب شده است ۱۰ درصد در جادهها تابلو بزنیم که تصویری از ظرفیتهای گردشگری، اماکن تاریخی و صنایعدستی باشد و شرکتهای تبلیغاتی نیز تبلیغ و حمایت کنند. من نمره خوبی به اطلاعرسانی و معرفی آثار و ظرفیتهایمان در جادهها نمیدهم.
او همچنین با تاکید بر تقویت فعالیتهای رسانهای خطاب به مدیران وزارتخانه گفت: شما مدیران با خبرنگاران مصاحبه کنید، اطلاعرسانی کنید، با مردم حرف بزنید، با مردم جلسه و نشست بگذارید و به کارهای آنها رسیدگی کنید. اگر کاری انجام نشد، عذرخواهی کنید و بابت آن توضیح بدهید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: مدیران در خدماتی که به مردم باید ارائه شود، دو برابر وسواس به خرج دهند. پایگاههای ملی و جهانی آبروی ما هستند. مراقب باشید در نوروز مردم از خدمات خوبی برخوردار باشند.
ضرغامی همچنین بر فروش صنایعدستی در نوروز تاکید کرد و گفت: اماکن فرهنگی تاریخی، پایگاهها و مراکز گردشگری بهترین محل برای فروش و عرضه صنایعدستی در نوروز هستند.