سرمقاله

پیامدهای هک سامانه‌های قوه قضائیه! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • عارف: سیستم توزیع بنزین در برابر حملات سایبری نباید ضربه پذیر باشد
  • کدام سایت خرید بلیط هواپیما، خدمات بهتری ارائه می‌دهد؟
  • حضور ایرانسل در نمایشگاه کیتکس ۲۰۲۴
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24780  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 12 اسفند 1402
    واکنش‌ها به جنایت رژیم صهیونیستی ادامه دارد
    قتل عام مردم بی‌گناه در صف غذا
    شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه یک نشست اضطراری برای بررسی عواقب «کشتار آرد» علیه فلسطینی‌ها که در شمال شهر غزه برای دریافت کمک‌های بشردوستانه تجمع کرده بودند، برگزار کرد که طی آن ارتش اشغالگر بیش از ۱۰۰ فلسطینی را به شهادت رساند و نزدیک به هزار نفر را مجروح کرد.
    به گزارش ایسنا، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد در نشستی که الجزایر درخواست برگزاری آن را داده بود، خواستار صدور قطعنامه‌ای برای آتش‌بس در نوار غزه شد.
    طبق گزارش شبکه قطری الجزیره، منصور به خبرنگاران گفت: این کشتار وحشیانه گواه این است که تا زمانی که شورای امنیت فلج است و حق وتو اعمال می‌شود، فلسطینی‌ها با جان خود تاوان آن را می‌دهند.
    اظهارات این مقام فلسطینی پس از آن بیان شد که ایالات متحده هفته گذشته برای سومین بار از حق وتو خود برای جلوگیری از پیش‌نویس قطعنامه‌ای استفاده کرد که خواستار آتش‌بس فوری در غزه بود.
    کشتار را محکوم کنید
    منصور افزود: «من با لیندا توماس گرینفیلد (سفیر ایالات متحده) ملاقات کردم.» او خاطرنشان کرد که به گرینفیلد التماس کرده شورا برای «محکوم کردن این کشتار» اقدامی انجام دهد.
    وی با بیان اینکه شورای امنیت باید بگوید بس است، ادامه داد: اگر آنها شهامت و عزم برای جلوگیری از تکرار این کشتارها را دارند، بدانند آنچه ما نیاز داریم آتش‌بس است.
    اظهارات گوترش
    آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز، «شوک» خود را از این رویدادها ابراز کرد و آنها را محکوم کرد و خواستار «تحقیقات مستقل موثر» برای تعیین شرایط اتفاق افتاده و مسؤولین آن شد.
    دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به تلفات انسانی غم انگیز ناشی از جنگ در غزه ابراز نگرانی کرد، در حالیکه بنا به گزارش‌ها بیش از ۳۰ هزار نفر شهید، بیش از ۷۰ هزار تن زخمی شده‌اند و تعداد نامعلومی زیر آوار هستند.
    آنتونیو گوترش در بیانیه‌ای حادثه شمال غزه را محکوم کرد که در آن بیش از ۱۰۰ نفر - بر اساس گزارش‌ها - در هنگام تقلا برای دریافت کمک‌های نجات، جان خود را از دست دادند و شهید شدند.
    در این بیانیه آمده‌است که غیرنظامیان مستاصل غزه به کمک فوری نیاز دارند، از جمله غیرنظامیان در شمال محاصره شده که سازمان ملل بیش از یک هفته است که قادر به ارائه کمک به آنها نیست.
    دبیرکل سازمان ملل مجدداً خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه و آزادی بی‌قید و شرط همه اسیران صهیونیست شد.
    وی بار دیگر خواستار برداشتن گام‌های فوری برای اطمینان از ورود کمک‌های بشردوستانه حیاتی به شهر غزه و سراسر نوار محاصره شده غزه و انتقال آنها به همه نیازمندان شد.
    مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، از گزارش‌ها مبنی بر شهادت و زخمی شدن صدها نفر در جریان عملیات انتقال کمک‌ها طی روز پنجشنبه در غزه ابراز تعجب کرد.
    فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس کار و امداد به آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اشاره کرد که آنروا و سازمان ملل متحد در این روند توزیع کمک دخالتی ندارند.
    وی با بیان اینکه امروز روز جهنم دیگری در غزه است با تعجب گفت: این جنون تا کی ادامه دارد؟
    الجزایر پیش‌نویس بیانیه ریاستی را به میز شورای امنیت ارائه کرد که در آن ۱۵ عضو شورا «نگرانی عمیق» خود را در مورد آنچه اتفاق افتاده ابراز کردند.
    بر اساس این متن، پیش‌نویس بیانیه مسؤولیت آنچه را روی داد برعهده «نیروهای صهیونیست که آتش گشودند» می‌داند، اما متن تصویب نشد، زیرا بیانیه‌های ریاستی تنها به اتفاق آرا تأیید می‌شوند.
    باز هم آمریکا مخالفت کرد
    این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیه‌ای را که اشغالگران را مسؤول کشتار خیابان الرشید شهر غزه دانست، تایید نکرد.
    الجزایر پیش‌نویس بیانیه ریاستی را به میز شورا ارائه کرد که در آن ۱۵ عضو شورای امنیت تنها به «نگرانی عمیق» خود در مورد این کشتار بسنده کردند.
    یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری فرانسه گفت که ایالات متحده به پیش‌نویس رای منفی داد زیرا از مقصر دانستن اسرائیل برای آنچه رخ داد خودداری کرد.
    منصور پس از این نشست گفت: «۱۴ عضو از متن حمایت کردند»، در حالی که یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد که ایالات متحده به آن رای منفی داد، چراکه از مقصر دانستن رژیم صهیونیستی درخصوص آنچه رخ داده خودداری کرد.
    این منبع توضیح داد که مذاکرات در راهروهای شورای امنیت در تلاش برای دستیابی به فرمولی که اجماع لازم را دریافت کند، ادامه خواهد یافت.
    رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت: «طرفین در حال کار روی چارچوب تدوینی هستند تا ببینند آیا می‌توانیم به بیانیه‌ای برسیم یا نه.» او به احتمال اینکه بعداً در این زمینه به توافق برسند، اشاره کرد.
    با این حال روز گذشته لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: اسرائیل از تاریخ هفت اکتبر بیش از ۲۵ هزار نفر زن و کودک را  به قتل رسانده و باید برای محافظت از غیرنظامیان اقدامات بیشتری انجام دهد.
    به گزارش ایسنا به نقل از «الخلیج آنلاین»، وزیر دفاع آمریکا در جریان جلسه استماع کنگره این کشور در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد زنان و کودکان شهید شده در جنگ غزه گفت: تاکنون بیش از ۲۵ هزار زن و کودک کشته شده‌اند.
    این مقام آمریکایی در خصوص حمایت کشورش از تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه نیز تاکید کرد از آغاز جنگ در غزه حدود  ۲۱ هزار گلوله و انواع مهمات نقطه زن و هدایت شونده به اسرائیل ارسال شده است.
    گفتنی است از نخستین ساعات تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، موضعی تند و سختگیرانه در حمایت نظامی و سیاسی از  رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد.
    به نقل از میدل ایست نیوز، هم اکنون اخبار حاکی از آن است که تلاش‌ها برای رسیدن به آتش‌بس قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان افزایش یافته است.
    چند ساعت بعد از اظهارات آستین، سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون گفت که وزیر دفاع بر اساس برآورد وزارت بهداشت غزه صحبت کرده است و به تعداد کل شهدای فلسطینی اشاره دارد، نه فقط زنان و کودکان.
    سینگ در بیانیه‌ای گفت: «ما نمی‌توانیم به طور مستقل آمار تلفات در غزه را تأیید کنیم.»
    این در حالی است که در اواخر ژانویه، مقامات بهداشت فلسطین اعلام کردند که تعداد شهدا در نتیجه حملات اسرائیل از ۲۵ هزار تن و این تعداد به گفته وزارت بهداشت غزه اکنون از ۳۰ هزار نفر فراتر رفته است.