سرمقاله

لزوم توجه به معیشت مردم در پساانتخابات / نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24811  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 13 اسفند 1402
    نگرانی از آمارهای بازماندگان از تحصیل و بیسوادان مطلق
    پژوهشگر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بحث عدالت آموزشی، شورای عالی آموزش و پرورش و مراجع دیگر آمارهای متفاوتی از بازماندگان از تحصیل ارائه می‌دهند گفت: این آمار در سنین لازم التعلیم حدود ۹۰۰ تا یک میلیون نفر است.
    به گزارش ایسنا، دکتر محمد حسنی با حضور در برنامه پرسشگر که با عنوان عدالت آموزشی برگزار شد، گفت: عدالت آموزشی بحثی حیاتی است و اگر عدالت را در آموزش و پرورش مستقر کنیم مهمترین زیرساخت استقرار عدالت در جامعه فراهم می شود.
    قبولی ایران در نرخ پوشش تحصیلی 
    وی با بیان اینکه در حوزه عدالت آموزشی در بعضی گزینه‌ها مانند سال‌های بعد از انقلاب نمره قبولی می‌گیریم اما در بعضی جهات هم نمره قبولی نمی‌گیریم، افزود: نمره قبولی آموزش و پرورش در عدالت آموزشی در بعد جنسیت ـ فراهم شدن زمینه تحصیل دختران که پیش از انقلاب وضعیت خوبی نبود ـ و عدالت جغرافیایی ـ رفتن سراغ مناطق محروم، فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل در طبقات نابرخوردار، روستایی و عشایری به نسبت چشمگیر تر نسبت به سال‌های پیش از انقلاب ـ است و نرخ پوشش تحصیلی و بهبود شاخص توسعه انسانی افزایش یافته است.
    پژوهشگر آموزش و پرورش با عنوان اینکه تدابیر تعیین کننده‌ای اندیشیده شده ادامه داد: تاسیس مدارس روستامرکزی، مدارس شبانه روزی، اعزام راهبران آموزشی، میدان دادن به خیرین مجموعه اقداماتی است که باعث شده در حوزه عدالت جنسیتی و عدالت جغرافیایی نمره قابل قبول بگیریم.
    نگرانی از آمارهای بازماندگان از تحصیل و تعداد بیسوادان مطلق 
    حسنی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش و مراجع دیگر آمارهای متفاوتی از بازماندگان از تحصیل ارائه می دهند و این آمار در حال حاضر نگران کننده است عنوان کرد: این آمار در سنین لازم التعلیم حدود ۹۰۰ تا یک میلیون نفر است.
    وی دلایل نمره قبولی نگرفتن را بحث بازماندگان از تحصیل و بیسوادی مطلق اعلام و اظهار کرد: یکی از وجوه مهمی که باید به آن دست یافت، ریشه کنی بیسوادی است.
    به گفته این پژوهشگر آموزش و پرورش، به نظر می رسد نهضت سوادآموزی با آمار حدود ۱۰ میلیون بیسواد مطلق در کشور مواجه است و از عهده این مهم برنیامده است.
    حسنی با بیان اینکه در هفت بعد دچار مسئله و چالش هستیم افزود: چالش عدالت در بعد قومی و زبانی (موضوع دو زبانه‌ها)، تربیت معلم، مدارس خصوصی، چگونگی تخصیص منابع دولتی (قائل شدن سهم بیشتر از بودجه دولت به مناطق محروم)، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای (سبب انسداد طبقاتی شده است)، استعدادهای درخشان و مدارس سمپاد و شناسایی و پاسخگویی به استعدادهای و علایق متفاوت از جمله چالش‌هایی است که با آنها روبرو هستیم.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام علی ذوعلم نیز با حضور در این برنامه، عدالت و آموزش را امری پیچیده در بحث‌های نظری دانست و گفت: عدالت آموزشی یعنی در مدرسه و در فضای آموزشی عدالت وجود داشته باشد و این جای بحث دارد.
    وی افزود: دو مسئله امنیت و اقتصاد در جامعه مهم است که نسبت به هردو توجه خوبی وجود دارد؛ در بحث امنیت سرمایه گذاری‌های فکری و فناورانه و علمی صورت گرفته، سرمایه گذاری‌های مالی و نیروی انسانی و ساختاری وجود دارد و یک امنیت پایدار و بازدارنده برقرار است. در عرصه اقتصاد نیز توجه و اهتمام بسیار وجود دارد؛ اما نسبت به تربیت و آموزش چنین اهتمامی انجام نشده است.
    رئیس اسبق سازمان پژوهش عنوان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش به ریاست رئیس جمهور دایر می شود اما این شورا چند بار در سال با حضور رئیس جمهوری تشکیل می‌شود؟ قبلاً چقدر تشکیل شده؟ الان چقدر مورد غفلت است؟.
    ذوعلم ادامه داد: حتی مباحث اقتصادی در نگاه قوه قضائیه مهم جلوه داده شده اما نگاه به مسائل تربیتی چقدر مهم است؟ در قوه مقننه توجهات زیادی صورت گرفته اما اهتمامی که باید به امر تربیت شده باشد وجود ندارد زیرا نیاز به بلوغ و درک است.