سرمقاله

تخصص نیاز اصلی اقتصاد / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24953  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 14 اسفند 1402
    یک کارشناس مسائل منطقه تشریح کرد
    جنایت اسرائیل در الرشید برای بایکوت مذاکرات
    کارشناس مسائل منطقه گفت: جنایت اسرائیل در الرشید را می‌توان نوعی اعمال فشار سیاسی بر حماس دانست تا در نهایت این جریان مجبور به پذیرش توافق با رژیم صهیونیستی شود.
    رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به جنایت جدید اسرائیل در غزه علیه دریافت‌کنندگان کمک‌های بشردوستانه عنوان کرد: داده‌های فعلی نشان می‌دهد که ظاهر حادثه و جنایتی که در خیابان الرشید اتفاق افتاده به صورتی نیست که اسرائیل بتواند خود را در این پرونده تبرئه کند و حتی آمریکا هم این اظهارات تل‌آویو را نپذیرفته است و در کل اسناد موجود هم گویای این مسأله است که اسرائیل به صورت علنی و با هوشیاری کامل دست به چنین جنایتی زده است. به نظرم این اقدام رژیم صهیونیستی در این برهه را باید در راستای بایکوت کردن مذاکرات بدانیم؛ چراکه آنها نمی‌خواهند زیر بار تعهدات سیاسی در قالب مذاکرات و آتش‌بس بروند. از سوی دیگر باید این اقدام اسرائیل را نوعی کشتار جمعی بدانیم و در نهایت آنها به دنبال این سناریو هستند که مردم غزه را مقابل حماس قرار دهند.
    به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: معتقدم اقدام پنجشنبه گذشته ارتش اسرائیل علیه ساکنان غزه این پیام را می‌رساند که تل‌آویو به هیچ وجه نمی‌خواهد اوضاع فعلی آرام شودو جنگ پایان یابد. اسرائیل با توجه به شرایط فعلی ممکن است حمله زمینی به رفح را کلید بزند و حتی می‌توان کشتار در الرشید را نوعی اعمال فشار سیاسی بر حماس دانست تا در نهایت این جریان مجبور به پذیرش توافق با رژیم صهیونیستی شود. این در حالیست که اگر ارتش اسرائیل به صورت علنی وارد رفح شود بدون شک ما شاهد یک جنگ خونین خواهیم بود و تل‌آویو از حیث میدانی متضرر اصلی این پرونده خواهد بود. توجه داشته باشید که واکنش‌ها به این اقدام در خارج از اراضی اشغالی بسیار گسترده بوده اما به نظرم این مواضع و انتقادهای تند و تیز از تل‌آویو آن هم توسط کشورهای اروپایی و برخی از دولت‌های عربی تاثیر چندانی بر رفتار اسرائیل و سیاستمداران این رژیم نخواهد داشت.
    این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به موازات این روند باید توجه داشته باشیم که رژیم صهیونیستی از سلاح گرسنگی و تحمیل قحطی به ساکنان غزه استفاده می‌کند و این دقیقاً برخلاف تمام قوانین حقوق بشردوستانه قلمداد می‌شود. از سوی دیگر بسیاری از کشورها و مقامات با دیدن جنایات در الرشید به دنبال اجرای رأی دیوان دادگستری بین‌المللی (ICJ) هستند اما واقعیت این است که اجرای این رأی توسط ایالات متحده وتو خواهد شد. این در حالیست که اسرائیل آمار کشته‌های خود را همچنان محرمانه نگه داشته ولی در نهایت سعی می‌کند که برای کنترل این روند موضع سیاسی در ظاهر درستی را انتخاب کند تا بتواند با اقدام‌های مرکب میدانی و سیاسی اوضاع را کنترل کند.
    وی در پایان خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی با مشکلات زیادی روبه‌رو است و فشار آنها بر پایداری حماس تاثیر نداشته است؛ چراکه اگر اینگونه بود حماس به خواسته‌های اسرائیل تن می‌داد. در این میان در داخل کرانه باختری هم اوضاع متشنج بوده و هر لحظه ممکن است در ماه رمضان این منطقه وارد درگیری جدید شود. به نظرم دستیابی به آتش‌بس آن هم در شرایط فعلی کمی دور از ذهن است مگر آنکه ایالات متحده اقدام به اعمال فشار بر اسرائیل کند تا تل‌آویو در نهایت مجبور شود پای میز مذاکره بنشیند و آتش‌بس به انضمام تبادل اسراء را تایید کند. در غیر این صورت به نظرم اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد و وضعیت همانند گذشته ادامه خواهد داشت.