سرمقاله

تخصص نیاز اصلی اقتصاد / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24959  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 14 اسفند 1402
    ورزش خیلی شدید می‌تواند خطرناک باشد
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، ورزش‌ متوسط و متعادل برای قلب مفید است، اما ورزش شدید و سنگین ممکن است باعث عارضه‌ای به‌ نام سندرم «قلب ورزشکار» شود که می‌تواند خطرناک باشد. پزشکان، دانشمندان، و مسئولان بهداشت و سلامت عمومی از دیرباز ورزش را «راهی برای حفظ سلامت» در طول زندگی دانسته‌اند.
    به گزارش لایو ساینس، ورزش تناسب کلی اندام را بهبود می‌بخشد، در ساخت عضلات و استخوان‌های قوی موثر است، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد، خلق‌وخو را بهتر می‌کند، و همچنین زوال جسمی را کاهش می‌دهد.
    ورزش خطر بروز مشکلاتی مانند بالا رفتن فشار خون یا کلسترول یا چاقی را که اثری منفی بر سلامت قلب دارد تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
    اما ورزش زیاد در طول زندگی نیز ممکن است به قلب آسیب بزند و شرایط ابتلا به سندرم «قلب ورزشکار» را فراهم کند.
    ویلیام کُرنول، مدیر قلب و عروق ورزشی در بخش پزشکی دانشگاه آنشوتز کلروادو، به لایو ساینس می‌گوید: «اغلب از من می‌پرسند که برای بهره‌مند شدن از مزیت‌های ورزش چه نوع تمرین ورزشی و چقدر لازم است. بعضی از مردم هم در مورد خطرهای ورزش و تمرین‌های سنگین بدنی کنجکاوند.»
    انجمن قلب آمریکا به‌طور کلی ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط مانند پیاده‌روی سریع، یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید، مانند دویدن، در هفته را توصیه می‌کند. همچنین، تمرین تقویت عضلات دست‌کم دو بار در هفته پییشنهاد می‌شود.
    وقتی که افراد در ورزش و تمرین از حد این توصیه‌ها فراتر می‌روند، قلب ممکن است در واکنش به این وضع شروع به بازسازی خودش ‌کند که با تغییر در اندازه و شکل قلب آغاز می‌شود. در نتیجه این تغییرات، عملکرد قلب نیز ممکن است تغییر کند.
    این تغییرات در ساختار و عملکرد قلب در افرادی را که تمرین‌های ورزشی سنگین و شدید می‌کنند سندرم «قلب ورزشکار» می‌نامند.
    «قلب ورزشکار» چیست؟
    برای درک تاثیر تمرین‌های ورزشی بر قلب مهم است که بدانیم در چه نوع فعالیت ورزشی شرکت می‌کنیم. تمرین‌های ورزشی به‌طور کلی به دو گروه پویا و ایستا تقسیم می‌شوند.
    در تمرین‌های ورزشی پویا مانند دویدن و اسکی صحرانوری (کراس‌کانتری) و فوتبال، برای ادامه تمرین و حفظ آهنگ ورزش، لازم است که قلب، در مقایسه با حالت استراحت، مرتب خون بیشتری پمپ کند و به بدن برساند.
    برای نمونه، مقدار خونی که قلب هنگام دویدن به بدن پمپ می‌کند، در مقایسه با جریان خون در حالت استراحت، سه تا پنج برابر افزایش می‌یابد.
    در تمرین‌های ورزشی ایستا مانند وزنه‌برداری، ژیمناستیک،‌ یا صخره‌نوردی، بدن باید از ماهیچه‌های اسکلتی برای هل ‌دادن یا کشیدن وزن بدن یا وزنه‌های سنگین استفاده کند. در این حالت، قلب خون بیشتری به عضلات اسکلتی می‌رساند.
    ورزش‌هایی مانند قایق‌رانی و دوچرخه‌سواری را هم در گروه ورزش‌های پویا قرار می‌دهند و هم در گروه ورزش‌های ایستا، زیرا در این ورزش‌ها هم لازم است که قلب مقدار زیادی خون به بدن پمپ کند و هم به قدرت عضلانی بسیار زیاد برای ادامه تلاش نیاز است.
    تفاوت قائل‌ شدن بین ورزش پویا و ایستا مهم است، زیرا با توجه به نوع تمرینی که در طول زمان انجام می‌دهیم، قلب به‌نحو متفاوتی با شرایط سازگار می‌شود.
    ورزش پویا حجم پمپاژ خون در قلب را افزایش می‌دهد و به‌مرور زمان ممکن است باعث بزرگ شدن قلب شود. ورزش ایستا میزان فشار روی قلب را افزایش می‌دهد و به‌مرور ممکن است اندازه قلب را بزرگ‌تر و در ضمن دیواره‌های آن را ضخیم‌تر کند.