کد خبر: 25412 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 21 اسفند 1402
دبیر اتاق بازرگانی تبریز:
قرار گرفتن دیپلماسی و اقتصاد در کنار یکدیگر اثرات مثبتی دارد
آذربایجان شرقی - ماهان فلاح: دبیر اتاق بازرگانی تبریز در نشست خبری هیئت رئیسه این اتاق با مدیران و اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارش عملکرد ۱۱ ماهه اتاق تبریز گفت: برای نخستین بار در تاریخ اتاق تبریز، مرکز پژوهشهای این اتاق از تیرماه سال جاری با تدوین و تصویب اساسنامه و ایجاد شورای راهبردی به طور رسمی آغاز به کار کرد.
محرم پور با اعلام این خبر افزود: طی این مدت مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی تبریز ۹ گزارش کارشناسی شده در مورد مسایل کلان و چالش های اقتصاد و تجارت تهیه و به مراجع مربوطه منعکس کرد.
وی به ایجاد مرکز همیاری اجتماعی از تیرماه سال جاری در راستای انجام مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و افزود: سالهاست که از اتاق تبریز به عنوان نخستین اتاق تجارت یاد میکنیم ولی مستندات آن به طور سیستماتیک وجود نداشت. در این راستا، طرح پژوهش تاریخ اقتصادی منطقه آذربایجان را به صورت مدون آغاز کردیم و تاکنون ۲۸ هزار سند در سطح استان جمعآوری، اسکن و طبقهبندی شده است و از سال آتی در سامانه مخصوص به خود بارگذاری خواهد شد. به گفته وی، طبق این اسناد، اتاق تبریز به روایتی در سال ۱۲۶۷ و به روایتی دیگر در سال ۱۲۳۰ شکل گرفته است؛ یعنی ۷۷ سال پیش از مصوب شدن فعالیت اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور؛ بدینترتیب خواهیم توانست به شکل سیستماتیک منبعی برای اولین بودن اتاق تبریز ارائه کنیم.
وی همچنین افزود: یکی از اصلیترین وظایف اتاق بازرگانی تبریز کمک به توسعهی صادرات است و در این زمینه در یک سال گذشته فعالیتهای اتاق نشان داد که قرار گرفتن دیپلماسی و اقتصاد در کنار یکدیگر چه اثرات مثبتی خواهند داشت.
وی تأکید کرد: در این راستا ما شاهد رشد ۲۸ درصدی صادرات به ارمنستان و رشد ۸۴ درصدی صادرات به روسیه بودیم و همچنین صدور کارنهتیر از رشد ۸ درصدی برخوردار بوده است.
دبیر اتاق تبریز همچنین به فعالیت کمیسیونهای تخصصی اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته ۹۴۱۲ نفر ساعت کار کارشناسی طی ۱۰۸ جلسه در کمیسیونهای تخصصی انجام شده است. وی با بیان اینکه در حوزههای مختلف از جمله شورای گفتگو، کارنه تیر، آموزش و کمیسیونها اتاق تبریز در جایگاه برتر بین اتاقهای کشور قرار دارد، افزود: رشد برگزاری رویدادهایی طی یک سال اخیر اتاق به عدد ۴۰۰ در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۲ رسیده است و این امر اتاق را در سیر افزایش سرمایه اجتماعی این نهاد مدنی قرار داده است.
وی اضافه کرد: در یک یا دو سال گذشته آنچه اتفاق افتاد این بود که اتاق تبریز نقش تاریخی خود را در اتاق ایران ایفا کرد و آقای صمد حسنزاده بهعنوان رئیس اتاق ایران انتخاب شد و این اتفاقات جز با همدلی هیئت نمایندگان اتاق، مسئولان اقتصادی و همراهی اصحاب رسانه استان اتفاق نمیافتاد.