سرمقاله

صهیونیسم ستیزی، بله یهودی ستیزی، هرگز ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 25996  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 20 فروردین 1403
    مخالفت وزارت ارتباطات با دستورالعمل توزیع آنلاین دارو
    عیسی زارع‌پور در نامه‌ای به بهرام عین‌اللهی نوشته است: «در متن مذکور به ملاحظات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی این حوزه توجه نشده است و پیش‌ازاین نیز پیش‌نویسی با مشارکت آن وزارتخانه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده و برای جنابعالی ارسال شده بود که مغایر با متن منتشرشده است و متن ارسال‌شده مورد تأیید این وزارتخانه نیست.» وزارت ارتباطات با دستورالعمل وزارت بهداشت برای توزیع آنلاین دارو که در آن قدرت زیادی به سازمان غذا و دارو داده شده بود، مخالفت کرد.
    به گزارش دیجیاتو، براساس تکلیف هیئت وزیران، وزارت بهداشت باید با همکاری وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، دستورالعمل توزیع آنلاین دارو از طریق پلتفرم‌ها را تدوین می‌کرد. این وزارتخانه اسفندماه ۱۴۰۲، پس از حدود یک سال و نیم تأخیر، این دستورالعمل را ابلاغ کرد، اما اکنون وزارت ارتباطات با این دستورالعمل مخالفت کرده است.
    عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات، در نامه‌ای به «بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت، نوشته است: «در متن مذکور به ملاحظات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی این حوزه توجه نشده است و پیش‌ازاین نیز پیش‌نویسی با مشارکت آن وزارتخانه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده و برای جنابعالی ارسال شده بود که مغایر با متن منتشرشده است و متن ارسال‌شده مورد تأیید این وزارتخانه نیست.»
    زارع‌پور پیشنهاد کرده است با توجه به عضویت مجموعه‌های مسئول تدوین این دستورالعمل در کارگروه اقتصاد دیجیتال، دستورالعمل پیش از ابلاغ در این کارگروه بررسی شود.
    براساس دستورالعملی که سازمان غذا و دارو، زیرمجموعه وزارت بهداشت، ابلاغ کرده است، پلتفرم‌ها باید به سامانه توزیع دارو این سازمان متصل شوند و کاربران تنها می‌توانند از طریق پنجربه ملی خدمات هوشمند یا این سامانه، به‌شکل آنلاین دارو بخرند. این دستورالعمل عملاً قدرت پلتفرم‌های توزیع آنلاین دارو را سلب می‌کند. کسب‌وکار‌های بخش خصوصی نیز پس از ابلاغ دستورالعمل، با آن مخالفت کردند. شنیده‌ها از وزارت اقتصاد نیز حاکی از آن است که این وزارتخانه با دستورالعمل سازمان غذا و دارو مخالف است و برای تصویب دستورالعملی جدید تلاش می‌کند.
    گفتنی است مدت‌ها پیش از ابلاغ این دستورالعمل، سازمان غذا و دارو بار‌ها در چند مقطع با توزیع آنلاین دارو مخالفت کرده بود. این درحالی بود که به شرکت بیمه دی به‌شکل انحصاری، مجوز توزیع آنلاین دارو داده شده بود. این انحصار، اعتراض مجلس و معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری را در پی داشت.
    ماجرای مخالفت وزارت بهداشت با توزیع آنلاین دارو به اصلاح آیین‌نامه فروش اینترنتی اقلام غیردارویی به سال ۱۳۹۷ برمی‌گردد.در این اصلاحیه، فروش هرگونه دارو از جمله دارو‌های بدون نسخه از طریق اینترنت ممنوع اعلام شد. همچنین این آیین‌نامه، فروش اینترنتی دارو را به حضور مسوول فنی مورد تایید وزارت بهداشت در داروخانه مشروط کرد. اما با گسترش ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای خرید‌های آنلاین، سکو‌های اینترنتی بیشتر از قبل به سمت فروش دارو رفتند و به دلیل نبود قانون شفاف، گزارش‌هایی مبنی بر توزیع داروی تقلبی و تاریخ مصرف گذشته منتشر و در نهایت فعالیت پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو ممنوع شد.
    در این راستا، دولت در تیرماه ۱۴۰۱ تصمیم گرفت به بازار فروش آنلاین ورود کند. به همین منظور، وزارت بهداشت با همکاری معاونت علمی رئیس‌جمهور آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان در حوزه سلامت را تدوین کردند.