سرمقاله

نتانیاهو و دولت افراطیش بزرگترین دشمن اسرائیل ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26572  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 30 فروردین 1403
    پاسخ به یک سؤال
    آیا سیگار کشیدن باعث کاهش وزن می‌شود؟
    شاید وزن سیگاری‌ها به طور میانگین ​​کمتر از افرادی باشد که سیگار نمی‌کشند و وزن افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند معمولاً بیشتر از کسانی باشد که در حال حاضر سیگار می‌کشند، اما حقیقت چیز دیگری است! درست است که ترک سیگار، چاقی و اضافه وزن را در پی دارد، اما بدان معنا نیست که به منظور کاهش وزن باید سیگار بکشید.
    به گفته متخصصان همه افراد سیگاری لاغر نیستند و این فرضیه که سیگار کشیدن باعث لاغری می‌شود، نادرست است؛ اینکه هرچه بیشتر سیگار بکشید، لاغرتر خواهید شد، مبنای علمی ندارد. مطالعات اخیر، افسانه‌ی «لاغری حاصل از استعمال سیگار» را به طور قاطع رد کرده است.
    در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کپنهاگ انجام شده، یک و نیم میلیون اروپایی سیگاری مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج کاملاً متفاوت از چیزی بود که عموم مردم تصور می‌کردند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سیگار در واقع باعث افزایش چربی شکم می‌شود. یافته‌ها حاکی از آن است که پس از ترک سیگار، روند کالری‌سوزی افت می‌کند و بدن با سرعت کمتری نسبت به قبل کالری می‌سوزاند؛ همین موضوع به مرور سبب افزایش وزن می‌شود.
    همین تئوری غلط [لاغری در پی سیگار کشیدن] باعث شده که سیگاری‌ها به این باور برسند که ادامه این عادت، آنها را لاغر نگه می‌دارد. اما با استناد به تحقیقات اخیر، این باور اشتباه است و در واقعیت حتی سیگار کشیدن سبب تجمع چربی احشایی (شکمی) می‌شود.
    محققان با بررسی داده‌های ژنتیکی سیگار کشیدن و چاقی شکمی به این نتیجه رسیدند که در پی افزایش چربی ناسالم در عمق شکم، خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و زوال عقل بیشتر می‌شود.
    وقتی صحبت از سیگار کشیدن و کاهش وزن می‌شود، مقوله متابولیسم بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. سیگار کشیدن، سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و فرایند متابولیسم را تسریع می‌کند، اما مقدار آن ناچیز است و به‌قدری نیست که افراد سیگاری بخواهند کاهش وزن خود را به سیگار نسبت دهند.
    این در حالی است که استفاده طولانی‌مدت از سیگارهای الکترونیکی یا وِیپ (Vape) و محصولات مشابه آن می‌تواند به طور قابل توجهی عملکرد رگ‌های خونی بدن را مختل کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. استفاده همزمان از سیگارهای الکترونیکی و سیگارهای معمولی ممکن است خطر بیشتری نسبت به استفاده هر یک از این محصولات به تنهایی ایجاد کند. این یافته‌ها از دو مطالعه جدید به دست آمده است که توسط مؤسسه ملی قلب، ریه و خون (NHLBI) و بخشی از مؤسسه ملی سلامت (NIH) تأیید و حمایت شده است.
    این یافته‌ها اثبات می‌کند استفاده طولانی‌مدت از سیگارهای الکترونیکی می‌تواند به سلامت افراد آسیب برساند. محققان سالهاست کشف کرده‌اند که سیگار کشیدن می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند؛ با این حال، اثرات سیگار الکترونیکی بر سلامت قلب و عروق به خوبی شناخته نشده است. اخیراً دو مطالعه جدید (یکی روی انسان و دیگری روی موش) با هدف روشنگری در رابطه با این موضوع انجام شد.
    متیو ال اسپرینگر (Matthew L. Springer)، از اساتید برجسته پزشکی و سرپرست هر دو مطالعه، گفت: «در مطالعه انسانی، ما متوجه شدیم که مصرف سیگار الکترونیکی (به صورت مداوم)، عملکرد عروق خونی را مختل کرده و ممکن است مصرف‌کننده را در معرض خطر بیماری قلبی قرار دهد. به عبارتی ریسک ابتلا به بیماری عروقی در مصرف‌کنندگان دائمی سیگارهای الکترونیکی بیشتر است».