صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 28004  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 24 اردیبهشت 1403
    بازار سرمایه فرصتی برای رونق تولید / نیما غلامرضایی
    شاید بارها شنیده باشیم که بازار سرمایه یکی از بازار‌هایی است که می‌تواند با زیرساخت‌هایی که دارد پول‌های خرد را به خدمت تولید و جهش تولید بیاورد و شعار سال را عملیاتی کند؛ اما آیا خواست دولت رونق بازار سرمایه است؟ برخی کارشناسان معتقدند نگاه ابزاری برای تامین بخشی از نیاز بودجه ای دولت، بازار سرمایه را سیاسی و غیر عملیاتی کرده است از این روست که نمی توان چندان امیدوار بهبهبود وضعیت بازار باشیم.
    از طرفی دخالت‌های مداوم دولت در بازار سرمایه از جمله ابلاغ دستورالعمل‌ها و تعیین دستوری نرخ سود، که به نابسامانی بازار و کمبود اعتماد سرمایه‌گذاران منجر می‌شود.
    همچنین کمبود اطلاعات شفاف و موثق در خصوص عملکرد مالی شرکت‌ها و بازده واقعی آن‌ها که ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد.
    باید توجه داشت که در حال حاضر ۸۰ درصد شرکت‌های بازار سرمایه در مالکیت دولت قرار دارند و اگر دولت از بحث مالکیت خیلی از شرکت‌ها بیرون آید، بدون شک بخش خصوصی می‌تواند به خیلی از قوانین ناعادلانه‌ای که از سوی دولت وضع می‌شود، اعتراض کند. بنابراین اگر بگوییم که پیچ بازار سرمایه به کفایت دست دولت است پر بیراه نگفتیم.
    برخی کارشناسان معتقند دولت چه از بعد سیاست‌های انقباضی و چه از بعد تأمین مالی از بازار سرمایه چندان تمایلی به رونق بازار سرمایه نداشته و آن را به عنوان یک مانع تورمی در فضای خود می‌بیند. به همین خاطر خیلی وقت‌ها برای کسری بودجه دست در جیب شرکت‌ها می‌کند، خوراک را افزایش می‌دهد و در این میان بحث حامل‌های انرژی، مالیات‌ها و قوانین یک شبه برای وضع مالیات برای خیلی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری را هم داریم.
    از سوی دیگر متاسفانه هیچ‌گونه تلاشی برای ایجاد جذابیت در بخش سرمایه‌گذاری‌ها صورت نمی‌گیرد و روز به روز شاهد فرسوده‌تر شدن صنایع و کاهش راندمان صنایع هستیم.
    متاسفانه در صورت تداوم سیاستگذاری‌های قبلی چشم‌انداز مثبتی از این بازار وجود ندارد و همچنان بازار سرمایه بازاری کم رمق و در حالت رکود و بدون تحولی خاص خواهد بود، اما در صورتی که دولت بخواهد به شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) دست پیدا کند هیچ راهی جز توجه ویژه به بازار سرمایه ندارد.
    حال باید دید دولت که یکی از شعارهای اصلی خود را پیش از انتخابات رونق بازار سهام انتخاب کرده بود اقدامی برای رونق بازار در زمان پیش رو صورت می دهد؟ واقعیت این است که بازار سهام آئینه اقتصاد و تولید کشور است هرچند اعتماد مردم در سال 99 از بین رفت اما اگر دولت بخواهد شاید بتواند اعتماد عمومی را باز پس گیرد.